Готвене на месо с плодове

Готвене на месо с плодове

2

Макар и за българската традиционна кухня готвенето на месо с плодове да не е особено разпространен маниер на кулинарните ни традиции, подобни рецепти си струват да се опитат. Захарите на плодовете проникват в...

1

Готвене на месо

Търсиш информация за Готвене на месо? Разгледай последните ни публикации и статии за Готвене на месо.
Кулинарни тайни при готвене на патешко месо

Кулинарни тайни при готвене на патешко месо

Патешкото месо се различава от пилешкото по това, че то е много по-калорично и мазно от пилешкото. Затова един от основните моменти при приготвянето му е отстраняването на слоя мазнина. Това може да стане по...

Мариноване и готвене на конско месо

Мариноване и готвене на конско месо

. Конското месо може да се приготви под различна форма – на пържоли, кайма за кюфтета, луканки. Мариноване и готвене на конско месо Тъй като конското месо е малко по-сухо, се препоръчва преди да се приготви...

Тънкости при готвене на козе и овче месо

Тънкости при готвене на козе и овче месо

1

Когато приготвяте ястие от овче месо, трябва да имате предвид, че най-вкусно е месото на животни до година и половина. То се отличава със светлочервения си цвят, мазнината е бяла и еластична. Месото от старо...

Кулинарен учебник: Обработка и готвене на домашно птиче месо

Кулинарен учебник: Обработка и готвене на домашно птиче месо

Месото на домашните птици е богато на вода, соли, белтъчини и витамини. Освен това то е много вкусно, лесносмилаемо и намира голямо приложение в диетичната и детската кухня. До голяма степен неговият вкус...

Здравословно готвене на пара

Здравословно готвене на пара

се по-бързо от останалите термични обработки и изразходват по-малко енергия. Въпреки гореизброените предимства, се намират скептици, според които този начин на готвене прави ястията блудкави и безвкусни. Дали това е така...

Готвене в йенско стъкло

Готвене в йенско стъкло

стъкло не поема миризмата на храната, дори в него да готвите риба, затова след готвене почистването на съда е много лесно. Готовите ястия в йенско стъкло могат да се сервират направо в съда, в който са приготвени, и...

Нисковъглехидратно готвене с тиква

Нисковъглехидратно готвене с тиква

. Тиквените семки са заредени с минерали, имат анти-възпалителен ефект и могат да предпазят от рак на простата и остеопороза. Четвърт чаша има около 5 г ефективни въглехидрати и 1.5 г фибри. Избор За готвене...

Японски методи за готвене

Японски методи за готвене

Има изобилие от възможности за експерименти в японската кухня. За разлика от познатите ни готварски книги японските подчертават методите на готвене, а не рецепти; техники, а не съставки. Някои от основните методи за...

Правилата за наистина здравословно готвене!

Правилата за наистина здравословно готвене!

Здравословно готвене е важно решение, което ще предотврати много хронични заболявания и дисфункции, както и ще ви накара да се почувствате и да изглежда най-добре. Ключовете за здравословно готвене включват използване...

Здравословно готвене в керамични съдове

Здравословно готвене в керамични съдове

много вкусна. Керамичните съдове са много удобни за готвене, а приготвените в тях продукти са много по-здравословни, отколкото тези, които са приготвени в алуминиеви или друг вид съдове. Продуктите, приготвени в...

Уреди за готвене на пара

Уреди за готвене на пара

1

непрозрачни. Не се заблуждавайте, че ще виждате какво се случва ако си вземете прозрачни – все пак говорим за готвене на пара, а тя ще замъгли всички тавички. Следващото по избор е марката – всичко зависи от това...