Чесън

Чесън

0

производители на чесън с търговски цели. Много отдавна са открити антимикробните свойства на чесъна. Още през 1858 година Луи Пастьор ги потвърждава, а през 20 век Алберт Швайцер успешно прилага зеленчука за лечение на...

1

Готвене с Чесън

Търсиш информация за Готвене с Чесън? Разгледай последните ни публикации и статии за Готвене с Чесън.
Японски методи за готвене

Японски методи за готвене

Има изобилие от възможности за експерименти в японската кухня. За разлика от познатите ни готварски книги японските подчертават методите на готвене, а не рецепти; техники, а не съставки. Някои от основните методи за...

Нисковъглехидратно готвене с тиква

Нисковъглехидратно готвене с тиква

. Тиквените семки са заредени с минерали, имат анти-възпалителен ефект и могат да предпазят от рак на простата и остеопороза. Четвърт чаша има около 5 г ефективни въглехидрати и 1.5 г фибри. Избор За готвене...

Готвене в йенско стъкло

Готвене в йенско стъкло

стъкло не поема миризмата на храната, дори в него да готвите риба, затова след готвене почистването на съда е много лесно. Готовите ястия в йенско стъкло могат да се сервират направо в съда, в който са приготвени, и...

Здравословно готвене на пара

Здравословно готвене на пара

се по-бързо от останалите термични обработки и изразходват по-малко енергия. Въпреки гореизброените предимства, се намират скептици, според които този начин на готвене прави ястията блудкави и безвкусни. Дали това е така...

Тънкости при готвене на мусака

Тънкости при готвене на мусака

Мусаката е едно от основните български ястия. Макарче в други балкански държави като Гърция например тя също се счита за част от националната кухня, нашенската мусака си има някои основни тънкости. Тук ще разкрием...

Здравословно готвене в глинени съдове

Здравословно готвене в глинени съдове

свойствата на глината, е започнало масовото производство на съдове за готвене. Глината е материал, до който всеки един от нас поне веднъж се е докосвал, , приготвяйки нещо вкусно. В производството често се добавяли...

Пяната при готвене на манджа

Пяната при готвене на манджа

13

се пяна от сваряването на месо в тенджерата за готвене е изключително важно, за да се създаде една хубаво и чисто като бульон ястие. Това е допълнителна работа, но тя е от ключово значение за "рафинирания" вкус и...

Съвети при готвене на бамя

Съвети при готвене на бамя

Бамята е била открита около Етиопия през 12-ти век пр. н. е. и е била отглеждана от древните египтяни. Бамята е един чудесен източник на ценни хранителни вещества. Тя е добър източник на витамин С. Тя е с ниско...

Тънкости при готвене на аспержи

Тънкости при готвене на аспержи

1

Аспержите са предпочитан зеленчук от много хора. Много от ценителите го наричат „благородник на зеленчуците” поради особените грижи и внимание, които той изисква. Съществуват над 3000 вида аспержи, но на пазара можете...

Готвене в съдомиялна: Мисия възможна!

Готвене в съдомиялна: Мисия възможна!

. Подходът за приготвяне на храни в миялната машина се състои в ефективното използване на топлината. Методът съчетава миене и готвене, което го превръща в екологичен и доста икономичен. Единственото условие при приготвянето...

Съвети за готвене на пара

Съвети за готвене на пара

има три кошнички, се препоръчва третата да се използва предимно за размразяване на храна, тъй като при гответе в двете долни кошнички няма да има достатъчно топлина и за най-горната. Уредът за готвене на пара е много...