Бира

Бира

0

. Често обаче в нея се добавят други аромати или подсладители. Също така може да се добавят и други аромати посредством билки и плодове. История на бира Първият писмен документ, който свидетелства за консумацията...

1

Готвене с бира

Търсиш информация за Готвене с бира? Разгледай последните ни публикации и статии за Готвене с бира.
Японски методи за готвене

Японски методи за готвене

Има изобилие от възможности за експерименти в японската кухня. За разлика от познатите ни готварски книги японските подчертават методите на готвене, а не рецепти; техники, а не съставки. Някои от основните методи за...

Нисковъглехидратно готвене с тиква

Нисковъглехидратно готвене с тиква

. Тиквените семки са заредени с минерали, имат анти-възпалителен ефект и могат да предпазят от рак на простата и остеопороза. Четвърт чаша има около 5 г ефективни въглехидрати и 1.5 г фибри. Избор За готвене...

Здравословно готвене на пара

Здравословно готвене на пара

се по-бързо от останалите термични обработки и изразходват по-малко енергия. Въпреки гореизброените предимства, се намират скептици, според които този начин на готвене прави ястията блудкави и безвкусни. Дали това е така...

Готвене в йенско стъкло

Готвене в йенско стъкло

стъкло не поема миризмата на храната, дори в него да готвите риба, затова след готвене почистването на съда е много лесно. Готовите ястия в йенско стъкло могат да се сервират направо в съда, в който са приготвени, и...

Тънкости за готвене в гювеч

Тънкости за готвене в гювеч

при следващото ви готвене в гювеча всичката химия ще бъде в ястието ви. За да го измиете използвайте гореща вода и твърда четка, ако първият ви опит е неуспешен оставете гювеча за една нощ пълен с вода и сода бикарбонат...

Тънкости при готвене на мусака

Тънкости при готвене на мусака

Мусаката е едно от основните български ястия. Макарче в други балкански държави като Гърция например тя също се счита за част от националната кухня, нашенската мусака си има някои основни тънкости. Тук ще разкрием...

Съвети при готвене на бамя

Съвети при готвене на бамя

Бамята е била открита около Етиопия през 12-ти век пр. н. е. и е била отглеждана от древните египтяни. Бамята е един чудесен източник на ценни хранителни вещества. Тя е добър източник на витамин С. Тя е с ниско...

Пяната при готвене на манджа

Пяната при готвене на манджа

13

се пяна от сваряването на месо в тенджерата за готвене е изключително важно, за да се създаде една хубаво и чисто като бульон ястие. Това е допълнителна работа, но тя е от ключово значение за "рафинирания" вкус и...

Тънкости при готвене на аспержи

Тънкости при готвене на аспержи

1

Аспержите са предпочитан зеленчук от много хора. Много от ценителите го наричат „благородник на зеленчуците” поради особените грижи и внимание, които той изисква. Съществуват над 3000 вида аспержи, но на пазара можете...

Рецепти за готвене на пара

Рецепти за готвене на пара

Готвенето на пара е интересно и никак не е трудно. Единственото, което е необходимо да съобразите – къде слагате уреда, докато готвите, тъй като от него се отделя доста пара и може да стане мъгливо. Най-добре ако имате...

Готвене на месо с плодове

Готвене на месо с плодове

2

Макар и за българската традиционна кухня готвенето на месо с плодове да не е особено разпространен маниер на кулинарните ни традиции, подобни рецепти си струват да се опитат. Захарите на плодовете проникват в...