Здравословно готвене на пара

Здравословно готвене на пара

0

се по-бързо от останалите термични обработки и изразходват по-малко енергия. Въпреки гореизброените предимства, се намират скептици, според които този начин на готвене прави ястията блудкави и безвкусни. Дали това е така...

1

Здравословно готвене

Търсиш информация за Здравословно готвене? Разгледай последните ни публикации и статии за Здравословно готвене.
Здравословно - гответе на пара!

Здравословно - гответе на пара!

метод и е подходящ най-вече за готвене на зеленчуци и риба. За готвене на месо не е препоръчително, тъй като при приготвянето на месо се изискват по-високи температури, които не диспергират соковете, които се съдържа...

Здравословно готвене в керамични съдове

Здравословно готвене в керамични съдове

само вътрешно керамично покритие. Такива са модерните тигани и тенджери, с които се готви здравословно. По тях нищо не залепва и количеството на мазнината за готвене може да е минимално. Разбира се, и цената им е по-висока, но пък са умна инвестиция....

Правилата за наистина здравословно готвене!

Правилата за наистина здравословно готвене!

Здравословно готвене е важно решение, което ще предотврати много хронични заболявания и дисфункции, както и ще ви накара да се почувствате и да изглежда най-добре. Ключовете за здравословно готвене включват използване...

Здравословно готвене в глинени съдове

Здравословно готвене в глинени съдове

свойствата на глината, е започнало масовото производство на съдове за готвене. Глината е материал, до който всеки един от нас поне веднъж се е докосвал, , приготвяйки нещо вкусно. В производството често се добавяли...

Първи стъпки към по-здравословно готвене

Първи стъпки към по-здравословно готвене

. Истината е, че само с няколко прости трика храната може да бъде вкусна и здравословна, и то без да се налага да се променя индивидуалната техника на приготвяне. Здравословното готвене не е трудно, подчертават специалистите...

Японски методи за готвене

Японски методи за готвене

Има изобилие от възможности за експерименти в японската кухня. За разлика от познатите ни готварски книги японските подчертават методите на готвене, а не рецепти; техники, а не съставки. Някои от основните методи за...

Нисковъглехидратно готвене с тиква

Нисковъглехидратно готвене с тиква

. Тиквените семки са заредени с минерали, имат анти-възпалителен ефект и могат да предпазят от рак на простата и остеопороза. Четвърт чаша има около 5 г ефективни въглехидрати и 1.5 г фибри. Избор За готвене...

Готвене в йенско стъкло

Готвене в йенско стъкло

стъкло не поема миризмата на храната, дори в него да готвите риба, затова след готвене почистването на съда е много лесно. Готовите ястия в йенско стъкло могат да се сервират направо в съда, в който са приготвени, и...

Здравословни сандвичи

Здравословни сандвичи

4

С помощта на здравословни продукти можете да приготвите сандвичи, които са полезни за здравето и спомагат за поддържането на оптимално тегло. За приготвянето на свежи зеленчукови сандвичи са ви необходими 5...

Заместители на алкохола при готвене

Заместители на алкохола при готвене

Алкохолът, независимо дали е вино, бренди или някакъв друг вид, е често срещан в много рецепти за готвене. Той подобрява вкуса и често му добавя нотка изисканост. Много хора, които не могат да пият напитки с висок...

Уреди за готвене на пара

Уреди за готвене на пара

1

непрозрачни. Не се заблуждавайте, че ще виждате какво се случва ако си вземете прозрачни – все пак говорим за готвене на пара, а тя ще замъгли всички тавички. Следващото по избор е марката – всичко зависи от това...