Здравословно готвене

Търсиш информация за Здравословно готвене? Разгледай последните ни публикации и статии за Здравословно готвене.
Здравословно готвене със зърнаЗдравословно готвене със зърна. Цялозърнестият ечемик включва и триците и отнема повече време за готвене. Можете да добавяте ечемик към супи вместо фиде, като оставете да къкри за времето, посочено на опаковката. Елда Елдата е семе, подобно на пшеницата, но...
Здравословно готвене на параЗдравословно готвене на парасе по-бързо от останалите термични обработки и изразходват по-малко енергия. Въпреки гореизброените предимства, се намират скептици, според които този начин на готвене прави ястията блудкави и безвкусни. Дали това е така...
Здравословно - гответе на пара!Здравословно - гответе на пара!метод и е подходящ най-вече за готвене на зеленчуци и риба. За готвене на месо не е препоръчително, тъй като при приготвянето на месо се изискват по-високи температури, които не диспергират соковете, които се съдържа...
Здравословно готвене в глинени съдовеЗдравословно готвене в глинени съдовесвойствата на глината, е започнало масовото производство на съдове за готвене. Глината е материал, до който всеки един от нас поне веднъж се е докосвал, , приготвяйки нещо вкусно. В производството често се добавяли...
Правилата за наистина здравословно готвене!Правилата за наистина здравословно готвене!Здравословно готвене е важно решение, което ще предотврати много хронични заболявания и дисфункции, както и ще ви накара да се почувствате и да изглежда най-добре. Ключовете за здравословно готвене включват използване...
Здравословно готвене в керамични съдовеЗдравословно готвене в керамични съдовесамо вътрешно керамично покритие. Такива са модерните тигани и тенджери, с които се готви здравословно. По тях нищо не залепва и количеството на мазнината за готвене може да е минимално. Разбира се, и цената им е по-висока, но пък са умна инвестиция....
Първи стъпки към по-здравословно готвенеПърви стъпки към по-здравословно готвене. Истината е, че само с няколко прости трика храната може да бъде вкусна и здравословна, и то без да се налага да се променя индивидуалната техника на приготвяне. Здравословното готвене не е трудно, подчертават специалистите...
Готвене на пара - всички здравословни ползиГотвене на пара - всички здравословни ползина мазнина не е необходима при този метод, което освен че е здравословно, предпазва кухнята ви от натрапчива миризма. Когато чуем готвене на пара, го свързваме със спазване на специални хранителни режими или...
Гответе вкусна и здравословна храна у дома! Само с тези съветиГответе вкусна и здравословна храна у дома! Само с тези съветизакуска, обяд и вечеря, за да нахрани себе си и семейството си. И затова е нужно да познавате някои основни кулинарни трикове за вкусна и здравословна храна у дома. Вижте нашите съвети за приготвянето на апетитна...
Японски методи за готвенеЯпонски методи за готвенеИма изобилие от възможности за експерименти в японската кухня. За разлика от познатите ни готварски книги японските подчертават методите на готвене, а не рецепти; техники, а не съставки. Някои от основните методи за...
Готвене на боб МунгГотвене на боб МунгБоб Мунг е традиционна източноазиатска бобова култура. Характерен за него е лекият орехов привкус. Може да се консумира самостоятелно, но и да се добавя в различни ястия – супи, яхнии, пюрета, или да се използва...
Нисковъглехидратно готвене с тикваНисковъглехидратно готвене с тиква. Тиквените семки са заредени с минерали, имат анти-възпалителен ефект и могат да предпазят от рак на простата и остеопороза. Четвърт чаша има около 5 г ефективни въглехидрати и 1.5 г фибри. Избор За готвене...
Готвене на смилянски бобГотвене на смилянски бобКралят на любимата култура у нас – бобът, несъмнено е Смилянският боб. Той се готви по стара родопска рецепта. Истинският Смилянски боб се отглежда в с. Смилян. На пазара обаче с името Смилянски боб се обозначават и...
Готвене в йенско стъклоГотвене в йенско стъклостъкло не поема миризмата на храната, дори в него да готвите риба, затова след готвене почистването на съда е много лесно. Готовите ястия в йенско стъкло могат да се сервират направо в съда, в който са приготвени, и...
Тънкости за готвене в гювечТънкости за готвене в гювечпри следващото ви готвене в гювеча всичката химия ще бъде в ястието ви. За да го измиете използвайте гореща вода и твърда четка, ако първият ви опит е неуспешен оставете гювеча за една нощ пълен с вода и сода бикарбонат...