Здравословно готвене на пара

Здравословно готвене на пара

0

се по-бързо от останалите термични обработки и изразходват по-малко енергия. Въпреки гореизброените предимства, се намират скептици, според които този начин на готвене прави ястията блудкави и безвкусни. Дали това е така...

1

Здравословно готвене

Търсиш информация за Здравословно готвене? Разгледай последните ни публикации и статии за Здравословно готвене.
Здравословно - гответе на пара!

Здравословно - гответе на пара!

метод и е подходящ най-вече за готвене на зеленчуци и риба. За готвене на месо не е препоръчително, тъй като при приготвянето на месо се изискват по-високи температури, които не диспергират соковете, които се съдържа...

Здравословно готвене в глинени съдове

Здравословно готвене в глинени съдове

свойствата на глината, е започнало масовото производство на съдове за готвене. Глината е материал, до който всеки един от нас поне веднъж се е докосвал, , приготвяйки нещо вкусно. В производството често се добавяли...

Здравословно готвене в керамични съдове

Здравословно готвене в керамични съдове

само вътрешно керамично покритие. Такива са модерните тигани и тенджери, с които се готви здравословно. По тях нищо не залепва и количеството на мазнината за готвене може да е минимално. Разбира се, и цената им е по-висока, но пък са умна инвестиция....

Правилата за наистина здравословно готвене!

Правилата за наистина здравословно готвене!

Здравословно готвене е важно решение, което ще предотврати много хронични заболявания и дисфункции, както и ще ви накара да се почувствате и да изглежда най-добре. Ключовете за здравословно готвене включват използване...

Първи стъпки към по-здравословно готвене

Първи стъпки към по-здравословно готвене

. Истината е, че само с няколко прости трика храната може да бъде вкусна и здравословна, и то без да се налага да се променя индивидуалната техника на приготвяне. Здравословното готвене не е трудно, подчертават специалистите...

Японски методи за готвене

Японски методи за готвене

Има изобилие от възможности за експерименти в японската кухня. За разлика от познатите ни готварски книги японските подчертават методите на готвене, а не рецепти; техники, а не съставки. Някои от основните методи за...

Готвене в йенско стъкло

Готвене в йенско стъкло

стъкло не поема миризмата на храната, дори в него да готвите риба, затова след готвене почистването на съда е много лесно. Готовите ястия в йенско стъкло могат да се сервират направо в съда, в който са приготвени, и...

Нисковъглехидратно готвене с тиква

Нисковъглехидратно готвене с тиква

. Тиквените семки са заредени с минерали, имат анти-възпалителен ефект и могат да предпазят от рак на простата и остеопороза. Четвърт чаша има около 5 г ефективни въглехидрати и 1.5 г фибри. Избор За готвене...

Готвене на месо с плодове

Готвене на месо с плодове

2

Макар и за българската традиционна кухня готвенето на месо с плодове да не е особено разпространен маниер на кулинарните ни традиции, подобни рецепти си струват да се опитат. Захарите на плодовете проникват в...

Рецепти за готвене на пара

Рецепти за готвене на пара

гозбата е готова. Подправките не се слагат по време на готвенето – слагайте ги накрая, включително и солта. Можете да си приготвите и риба – става изключително крехка и вкусна и едновременно с това е здравословна...

Съвети при готвене на бамя

Съвети при готвене на бамя

Бамята е била открита около Етиопия през 12-ти век пр. н. е. и е била отглеждана от древните египтяни. Бамята е един чудесен източник на ценни хранителни вещества. Тя е добър източник на витамин С. Тя е с ниско...