Киселини

Търсиш информация за Киселини? Разгледай последните ни публикации и статии за Киселини.
Никотинова киселина
Никотинова киселина
Никотиновата киселина /nicotinic acid/ представлява витамин от групата В, който е водноразтворим. Никотиновата киселина е известна и с други ...
Аскорбинова киселина
Аскорбинова киселина
Аскорбинова киселина, позната още като витамин С и L-аскорбинова киселина, е водно разтворим витамин. Нейните натриеви, калиеви, калциеви соли ...
Линолова киселина
Линолова киселина
Линоловата киселина представлява полиненаситена омега-6 мастна киселина, която е от изключителна важност за защитните функции на кожата. ...
Розмаринова киселина
Розмаринова киселина
Розмариновата киселина е важен полифенол, който се съдържа в редица билкови растения като риган и розмарин. Розмариновата киселина се използва ...
Салицилова киселина
Салицилова киселина
Салициловата киселина /salicylic acid/ представлява препарат, получен за пръв път от кората на бялата върба и листата на вечнозеленото растение ...
Липоева киселина
Липоева киселина
Човешките органи не могат да бъдат максимално ефективни при производството на енергия от въглехидрати или мазнини, без помощта на липоева киселина. ...
Фолиева киселина
Фолиева киселина
Фолиевата киселина или витамин В9, наричана още фолат или фолацин е В-комплекс витамин, известен с голямото си значение при бременност и превенция на ...
Олеинова киселина
Олеинова киселина
свойства на зехтина се крият в състава му – той е изключително богат на олеинова киселина. Олеиновата киселина е важна част от групата на ...
Арахидонова киселина
Арахидонова киселина
зависи от баланса на омега-3 и омега-6 мастни киселини в приеманата храна. Освен с поддържането на имунитета, арахидоновата киселина е ...
Аспарагинова киселина
Аспарагинова киселина
Аспарагинова киселина, позната още като аспартинова киселина или аспарагин представлява заменима аминокиселина, която изпълнява редица функции ...
Ябълчена киселина
Ябълчена киселина
. Ябълчената киселина принадлежи към групата на плодовите киселини, защото се среща предимно в плодовете. Употреба на ябълчена ...
Храни, предизвикващи киселини
Храни, предизвикващи киселини
на големи порции храни, съдържащи киселини в химичния си състав, тези киселини се отделят в големи количества, които не могат да се обработят ...