Киселини

Търсиш информация за Киселини? Разгледай последните ни публикации и статии за Киселини.
Арахидонова киселина
Арахидонова киселина
зависи от баланса на омега-3 и омега-6 мастни киселини в приеманата храна. Освен с поддържането на имунитета, арахидоновата киселина е ...
Олеинова киселина
Олеинова киселина
свойства на зехтина се крият в състава му – той е изключително богат на олеинова киселина. Олеиновата киселина е важна част от групата на ...
Ябълчена киселина
Ябълчена киселина
. Ябълчената киселина принадлежи към групата на плодовите киселини, защото се среща предимно в плодовете. Употреба на ябълчена ...
Аспарагинова киселина
Аспарагинова киселина
Аспарагинова киселина, позната още като аспартинова киселина или аспарагин представлява заменима аминокиселина, която изпълнява редица функции ...
Салицилова киселина
Салицилова киселина
Салициловата киселина /salicylic acid/ представлява препарат, получен за пръв път от кората на бялата върба и листата на вечнозеленото растение ...
Розмаринова киселина
Розмаринова киселина
Розмариновата киселина е важен полифенол, който се съдържа в редица билкови растения като риган и розмарин. Розмариновата киселина се използва ...
Линолова киселина
Линолова киселина
Линоловата киселина представлява полиненаситена омега-6 мастна киселина, която е от изключителна важност за защитните функции на кожата. ...
Фолиева киселина
Фолиева киселина
Фолиевата киселина или витамин В9, наричана още фолат или фолацин е В-комплекс витамин, известен с голямото си значение при бременност и превенция на ...
Липоева киселина
Липоева киселина
Човешките органи не могат да бъдат максимално ефективни при производството на енергия от въглехидрати или мазнини, без помощта на липоева киселина. ...
Никотинова киселина
Никотинова киселина
Никотиновата киселина /nicotinic acid/ представлява витамин от групата В, който е водноразтворим. Никотиновата киселина е известна и с други ...
Аскорбинова киселина
Аскорбинова киселина
Аскорбинова киселина, позната още като витамин С и L-аскорбинова киселина, е водно разтворим витамин. Нейните натриеви, калиеви, калциеви соли ...
Омега-3 мастни киселини
Омега-3 мастни киселини
полиненаситени. Полиненаситените мазнини са течни при стайна температура и остават течни дори охладени или замразени. Трите най-важни хранителни Омега-3 ...