Консервиране на маслини

Консервиране на маслини

0

им съхранение. Опазването обикновено предотвратява растежа на бактерии и гъбички, както и на други микроорганизми. Предотвратява се и визуалното влошаване. Има много традиционни методи за консервиране на храни...

1

Консервирани Плодове

Търсиш информация за Консервирани Плодове? Разгледай последните ни публикации и статии за Консервирани Плодове.
Консервиране на гювеч

Консервиране на гювеч

, лесно можете да си направите зимнина, която да ви помогне за приготвянето на тази вкусотия. Начините на консервиране на зеленчуци за гювеч са два – замразяване и стерилизиране. Най-важното е да знаете от кои...

Консервиране на лозови листа

Консервиране на лозови листа

Ако искате цяла зима да се наслаждавате на вкуса на лозовите листа и да ги използвате за вкусни и свежи ястия, консервирайте ги по желан от вас начин. Съществуват няколко метода за консервиране на лозови листа...

Консервиране на череши

Консервиране на череши

Има много начини за консервиране на череши. Ако използвате някой от тях, тези вкусни и полезни плодове ще ви радват и през студените месеци. Най-лесно се прави компот от череши - това е традиционен начин за...

Технологията на консервиране

Технологията на консервиране

плодове и зеленчуци, дори когато не са в сезона им на растеж. Консервите също така са лесно преносими, химичният състав на продуктите, които съдържат, може да бъде контролиран и да се увеличи усвоимостта на изходните...

Консервиране и съхранение на тиквички

Консервиране и съхранение на тиквички

2

, а стават прекрасни и приготвени под формата на кюфтета, печени на тиган или на скара, дори като мусака с яйца и кисело мляко. Поради тази причина голяма част от домакините иска да имат консервирани тиквички...

Съхранение и консервиране на гъби

Съхранение и консервиране на гъби

1

Когато ще консервирате гъби не ги оставяйте дълго да чакат за обработка. Добре е да ги приберете във фризер ден-два след като са набрани или купени. По същия начин стои въпросът с консумацията – не оставяйте прекалено...

Консервиране и съхранение на царевица

Консервиране и съхранение на царевица

1

Царевицата произлиза от Централна Америка. Тя също може да бъде съхранявана за по-дълго време. Както при всеки отделен зеленчук или плод, така и при царевицата има малки подробности, които ще ни помогнат да се справим с...

Консервиране и съхранение на боровинки

Консервиране и съхранение на боровинки

това колко са узрели плодчетата. Замразяването във фризер става по добре познатия начин – измитите плодове се нареждат в пликове или кутии и се замразяват. По този начин плодът може да издържи една година. Друг...

Съхранение и консервиране на тикви

Съхранение и консервиране на тикви

Тиквата добавя фибри към диетата ви и е богат източник на витамин А. Естествено ниското съдържание на калории в тиквата, която съдържа само следи от натрий и мазнини и е без холестерол я прави отличен избор за...

Съхранение и консервиране на леща

Съхранение и консервиране на леща

за добавяне към всяко хранене. Неотворена консервирана леща се съхранява в шкаф или на хладно и сухо място до една година. След отваряне и изплакване на консервираната леща съхранявайте в покрити стъклени или...

Съхранение и консервиране на рукола

Съхранение и консервиране на рукола

Руколата съдържа много витамин С, което я прави много полезна за организма. Когато хапвате рукола вие повишавате устойчивостта на организма към вирусите. Витамин С е мощен антиоксидант, а когато консумирате...