Кулинария

Търсиш информация за Кулинария? Разгледай последните ни публикации и статии за Кулинария.
Готварските съдове в мексиканската кулинарияГотварските съдове в мексиканската кулинарияВ следващите редове можете да видите кои са най-използваните готварски съдове в мексиканската кулинария: 1. Метате Направен от дялан вулканичен камък, този уред служи за смачкване и стриване на царевичните зърна....
Съвети за млади кулинариСъвети за млади кулинариЗатова младите кулинари трябва да бъдат въведени в чудния свят на кулинарията и да усвоят най-съществените неща, а с течение на времето, дори ще се смеят на въпросите, които са си задавали в началото. 1....
Медът в кулинариятаМедът в кулинариятаМедът е изключително полезен и често се използва в кулинарията, тъй като придава на ястията чудесен вкус. Ето някои препоръки, които ще са ви полезни в рецептите с мед....
Ванилията в кулинариятаВанилията в кулинариятаВанилията се добавя в различни десерти. Правят се и алкохолни напитки с ванилия. Ако добавите ванилия в пудра захар, се получава много нежна и ароматна пудра захар. С нея ще освежите и украсите различни видове сладкиши...
Френските кулинари готвят най-сладкоФренските кулинари готвят най-сладкоКулинарите във Франция са най-изкусните майстори в света. Те се изперчиха на първо място в класация за градовете с най-добра храна в света, съставена от списанието "Форбс"....
Кулинарна употреба на индришеКулинарна употреба на индришеЗа кулинарна употреба от индришето се използват красивите цветовете. С тях прекрасно могат да аранжират всякакви кулинарни произведения....
Кулинарна употреба на мескитаКулинарна употреба на мескитаВ кулинарията мескитът се смила на прах. В последствие той може да се употребява като брашно, подсладител или като основна съставка за приготвянето на сладки напитки и ферментирал алкохол....
Кулинарна употреба на арарутКулинарна употреба на арарутВ кулинарията арарутът се използва най-вече за сгъстител на сосове, като добавка към супи или към различни тестени десерти, като сладки и соленки....
Кулинарна употреба на мащеркаКулинарна употреба на мащеркаВ кулинарията се използват както пресни, така и сушени листенца мащерка, а също така и връхчета с все още неразцъфнали цветенца. Те имат изискан вкус и аромат и променят аромата и вкуса на различните ястия....
Кулинарно приложение на маскарпонеКулинарно приложение на маскарпонеВ кулинарни рингове или в стъклени чаши се редят ред киви, ред ягоди, ред малини, като между редовете се слага крем. Полива се с изстудения сос и се украсява с ментови листенца....
Кулинарно приложение на джодженКулинарно приложение на джодженИзползва се най-често в кулинарията, заради своите невероятни вкус и аромат. Той притежава специфичен, силен, но приятен аромат и леко парлив вкус....
Кулинарни шедьоври с естрагонКулинарни шедьоври с естрагонВ готварството се използват младите клонки и листата на естрагона – тази подправка има много приятен аромат, който подхожда на месо, както и на зеленчуци. Предлагаме ви една рецепта за гъби с естрагон – печурките с...
Кулинарна употреба на шафранКулинарна употреба на шафранВ кулинарно отношение употребата на шафрана е най-застъпена в индийската, арабската и азиатска кухня. В Европа най-много се използва в Средиземноморието, където се и отглежда....
Кулинарна употреба на хрянКулинарна употреба на хрянОсвен тези му приложения апетитният корен може да се влага в още редица кулинарни изкушения. Той е прекрасна подправка за всякакви месни супи и кебапи....
Кулинарна употреба на пармезанКулинарна употреба на пармезанВкусното италианско сирене има доста по-различен вкус от нашето българско сирене. Препоръчително е да купувате парче пармезан, което да стържете непосредствено преди да го добавите към някакво ястие, сос, салата и пр....