Кулинария

Търсиш информация за Кулинария? Разгледай последните ни публикации и статии за Кулинария.
Готварските съдове в мексиканската кулинарияГотварските съдове в мексиканската кулинарияВ следващите редове можете да видите кои са най-използваните готварски съдове в мексиканската кулинария: 1. Метате Направен от дялан вулканичен камък, този уред служи за смачкване и стриване на царевичните зърна....
Съвети за млади кулинариСъвети за млади кулинариЗатова младите кулинари трябва да бъдат въведени в чудния свят на кулинарията и да усвоят най-съществените неща, а с течение на времето, дори ще се смеят на въпросите, които са си задавали в началото. 1....
Медът в кулинариятаМедът в кулинариятаМедът е изключително полезен и често се използва в кулинарията, тъй като придава на ястията чудесен вкус. Ето някои препоръки, които ще са ви полезни в рецептите с мед....
Ванилията в кулинариятаВанилията в кулинариятаВанилията се добавя в различни десерти. Правят се и алкохолни напитки с ванилия. Ако добавите ванилия в пудра захар, се получава много нежна и ароматна пудра захар. С нея ще освежите и украсите различни видове сладкиши...
Френските кулинари готвят най-сладкоФренските кулинари готвят най-сладкоКулинарите във Франция са най-изкусните майстори в света. Те се изперчиха на първо място в класация за градовете с най-добра храна в света, съставена от списанието "Форбс"....
Кулинарни идеи с яйцаКулинарни идеи с яйцаС яйца можете да приготвите много интересни и вкусни ястия, салати и предястия. Благодарение на яйцата те са хранителни и ще се харесат на всеки ваш гост. Необходими продукти: 700 грама аспержи, 500 грама зелен...
Кулинарна употреба на ревенКулинарна употреба на ревенВ България е по-познат като билка, а не толкова като кулинарна съставка. Ревенът успешно се добавя в доста ястия от европейската кухня. А неотдавна в САЩ са приготвяли само десерти с него....
Кулинарна употреба на сусамКулинарна употреба на сусамСусамът е сред малкото подправки, за които не съществуват кулинарни граници. Той може да бъде успешно добавен както в предястие, така и в основно ястие, дори десерт....
Кулинарна употреба на исопКулинарна употреба на исопВ кулинарията има практика исопът да се използва в комбинация с други подправки като копър, магданоз, риган, босилек и майорана. При добро желание всеки може да си отгледа исоп....
Кулинарна обработка на дивечКулинарна обработка на дивечПреди да стигне до трапезата, месото от дивеч преминава през няколко различни етапа на обработка, като голяма част от тях са предварителни. Преди да стигне месото от дивеч до топлинна обработка, то се подлага на различни...
Най-важните кулинарни терминиНай-важните кулинарни терминиВсеки кулинар трябва да е наясно със значението на най-важните кулинарни термини. Така ще приготвя храната бързо, без да губи време в търсене на значенията на термините....
Кулинарна употреба на пармезанКулинарна употреба на пармезанВкусното италианско сирене има доста по-различен вкус от нашето българско сирене. Препоръчително е да купувате парче пармезан, което да стържете непосредствено преди да го добавите към някакво ястие, сос, салата и пр....
Кулинарна употреба на КамамберКулинарна употреба на КамамберКамамберът е меко и мазно френско сирене, което е покрито с фина коричка от благородна бяла плесен. Камамберът много често може да се сбърка със сирене бри. Те се различават по това, че мазнините в камамбера са повече,...
Кулинарни изкушения с бататиКулинарни изкушения с бататиВсичко, приготвено с тях, се превръща в неустоимо кулинарно изкушение....
Кулинарна употреба на марципанКулинарна употреба на марципанМарципанът е едно от най-древните лакомства. У нас обаче от години цари мнението, че марципанът е онова странно подобие на шоколад, с не дотам приятен вкус, но на доста ниска цена. Това обаче е огромна заблуда. Марципанът...