Gotvach.bg»Статии»Месене на тесто
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Месене на тесто

Търсиш информация за Месене на тесто? Разгледай последните ни публикации и статии за Месене на тесто.
Специфики при месенето на тесто от лимецСпецифики при месенето на тесто от лимец
08 Юни
Специфики при месенето на тесто от лимец Особеностите при месенето на тестото от лимеца се дължат на ниското съдържание на глутен в зърното....
Месенето е антистрес терапияМесенето е антистрес терапия
23 Април
Кой знае, това може да се окаже най-добрата антистрес терапия за вас. Вижте още какви са особеностите при месене на лимецово тесто. Вижте и как трябва да се месят различните видове теста....
Видове теста и основни похвати за месенеВидове теста и основни похвати за месене
07 Март
Сухата мая се съхранява на сухо и тъмно до 6 месеца. Преди употреба се разтваря в хладка вода. Може да се активира с малко захар и престоява 20 минути....
Съвети при замразяване и размразяване на тестоСъвети при замразяване и размразяване на тесто
15 Март
Също така се опитайте да използвате високо протеиново брашно за месене. Препоръчително е да работите с мая на кубчета, а не такава на прах....
Как се меси гладко тесто?Как се меси гладко тесто?
18 Дек.
При бъркането трябва да се образува лепкава топка, което означава, че тестото е готово за месене. Омесване на тестото Измийте ръцете си преди месене на гладкото тесто....
За различните видове тесто и тяхното приложениеЗа различните видове тесто и тяхното приложение
05 Януари
Всички мазнини се добавят в края на месенето на тестото. Ако в тестото има повече жълтъци, то ще бъде по-ронливо, с приятен жълт цвят....
Как да се опазим от премесване на тестотоКак да се опазим от премесване на тестото
13 Ноем.
Месенето Най-вероятно месенето е мястото, където всички срещаме най-големите трудности в приготвянето на тестото....
Какви са спецификите на тестото за печенеКакви са спецификите на тестото за печене
14 Януари
- Месене: Процесът на месене е критичен за развитието на глутена, което осигурява еластичност и структура....
Вкусни идеи за фокачиВкусни идеи за фокачи
26 Август
1
Сложете тестото на програма само "месене" в машината за хляб и го разбърквайте на средна скорост, докато стане гладко и меко, от 8 до 10 минути. Тестото ще бъде много лепкаво....
Златни правила за месенеЗлатни правила за месене
06 Април
2
За се направят хубави хлябове, питки и други апетитни печива, трябва добре да сте запознати и с опит в основите и тънкостите на месенето на тесто....
Суперапетитни идеи за хапки и канапетаСуперапетитни идеи за хапки и канапета
06 Юли
Основи за хапки Хляб Нарежете филии хляб, махнете им корите и нарежете средата на квадрати, триъгълници или ромбове или я оформете с резачки за тесто....
Кратка разходка из царството на Датски сладкишиКратка разходка из царството на Датски сладкиши
15 Май
Замесете тесто. Месете, докато стане гладко. Покрийте на стайна температура и оставете за около 15 мин. Сложете маслото в голям найлонов плик и го начукайте с точилка, за да стане блок, дебел около 12 мм....
Какви са спецификите на тестото за пържене?Какви са спецификите на тестото за пържене?
18 Юли
Прегледайте и характеристиките на тестото за варене, както и разберете какви са грешките при месене....
Тънкости при работата със захарно тестоТънкости при работата със захарно тесто
26 Май
Ако искате да оцветите захарното тесто в друг цвят прибавяйте по малко от боята и месете до получаването да желания цвят....
Как се прави маслено тесто?Как се прави маслено тесто?
06 Март
2
Приготвянето на тестени храни има своя майсторлък. Понякога рецептите не са сложни като продукти, но пък има повече месене или точно време за втасване и пр....
Как се прави тесто за пициКак се прави тесто за пици
17 Януари
9
Месете тестото пет минути, докато не започне да се отделя от ръцете. Оформете топка, покрийте с кърпа и оставете за половин час, така ще стане по-еластично....