С любов към сиренето

С любов към сиренето

0

Ако някой човек бъде принуден да избере само един от основните източници на белтъчини (месо, риба, яйца и сирене), като че ли най-разумният избор ще е сиренето. Вкусът и текстурата на различните видове сирене...

1

Ползи от сиренето

Търсиш информация за Ползи от сиренето? Разгледай последните ни публикации и статии за Ползи от сиренето.
Заместители на сиренето

Заместители на сиренето

същото време имат многобройни здравословни ползи. Ще се спрем на алтернативните варианти на един от млечните продукти, а именно - широко застъпеното в нашата кухня сирене. Алтернативни продукти на сирената от...

Разрешиха сиренето със заместители

Разрешиха сиренето със заместители

В края на миналата година беше приета спорна Наредба за производство на мляко. Целта на тази наредба беше да се ограничи едновременното производството в мандрите на продукти от мляко и от заместители. Съгласно...

Как зрее сиренето

Как зрее сиренето

1

Процесът на зреене на сиренето е последният етап от приготвянето му. Предшества се от подсирване, отцеждане и пресоване на сиренината, нарязване и солене. При него се получават най-сложни промени в съставните му части...

Сиренето бори рака?

Сиренето бори рака?

Сиренето може да се окаже оръжието срещу коварната болест рак. Белтъкът, който се открива в него, има способността да унищожава раковите клетки. Ниазин – това е белтъкът, който се отделя от лактобактериите...

Полезно ли е наистина сиренето?

Полезно ли е наистина сиренето?

десетилетия и увеличаването на хормонозависимите видове тумори. Друга причина е, че сиреното съдържа много калций, но и много мазнини. Ако прекаляваме с консумацията на сиренето, то ще приемате прекалено много...

Митът за гроздето и сиренето

Митът за гроздето и сиренето

на вкуса на сиренето, което ядете. Понякога гроздето може да направи горчиво сиренето. Това се случва по-рядко, когато гроздето се консумира с твърди сирена. Лесно е да разберете дали гроздето влияе на вкуса на...

Българските емигранти разграбиха сиренето и луканката

Българските емигранти разграбиха сиренето и луканката

1

сиренето и луканката са сред първите 2 неща, които намират място в багажа им. Отбелязва се, че вакуумираните млечни продукти са предпочитани от онези, които се прибират със самолет, докато хората с автомобили са...

Сиренето - хилядите лица на перфектната добавка

Сиренето - хилядите лица на перфектната добавка

продава под формата на бели топки, потопени в саламура. Най-вкусна е giornata (еднодневна), но тя може да бъде намерена само в Италия. Цветът на сиренето е порцеланово-бял, вътрешността е еластична и пастообразна. Има...

Маслото и сиренето поскъпват от тази есен

Маслото и сиренето поскъпват от тази есен

като маслото и сиренето. Индексът на тържищните цени е вдигнал стойностите си с 0.32% в рамките на само една седмица, показват данните на Държавната комисия по стокови борси и тържища. В средата на август бе...

Сиренето Асиаго - история, производство и поднасяне

Сиренето Асиаго - история, производство и поднасяне

Сиренето е една от най-старите храни, произвеждани от човека. Хилядолетия ни делят от времето, когато хората са се научили да преработват млякото и да правят от него друг продукт. Навсякъде хората произвеждат сирене...

Какво всъщност се крие в сиренето?

Какво всъщност се крие в сиренето?

1

Особено важно за нас българите е сиренето, защото то традиционно присъства на всяка трапеза както в сурово състояние, така и като съставка на любими специалитети. Когато избираме какви сиренa и кашкавал да купим...