Как се съхранява виното?

Как се съхранява виното?

0

рискувате пълен провал. Как обаче да съхраняваме виното? Правилото - на хладно и тъмно място. До отваряне на бутилката не се препоръчва да я оставяте в хладилника. Помнете правилото бялото вино и розето се сервират...

1

Празник на виното

Търсиш информация за Празник на виното? Разгледай последните ни публикации и статии за Празник на виното.
Виното в испанската кухня

Виното в испанската кухня

Виното играе важна роля в испанската кухня, тъй като се използва не само за пиене, но и като добавка към някои от най-изтънчените испански ястия. Неслучайно Испания е третият европейски производител на вино...

Практиката претакане на виното

Практиката претакане на виното

Претакането е практика, която цели да се отделят утайките, които се образуват през определен период на отлежаване, от бистрото вино. В следствие на протичащите във виното процеси постоянно се образуват съединения...

Митове и факти за виното

Митове и факти за виното

Жените са по-големи фенки на виното. Истина Статистиките сочат, че в световен мащаб жените отдават предпочитанията си на виното, а мъжете предпочитат бира и по-силни алкохолни напитки. Според едно от обясненията...

Температура на сервиране на виното

Температура на сервиране на виното

Сервирането на вино не е точна наука, освен ако не сте маниак на тема модернистичната кухня. Целта на точното обслужване на виното е да се освободят най-добрите ароматни вещества в стъклото, без да се наруши вкусът...

Влиянието на виното върху здравето

Влиянието на виното върху здравето

1

Виното е полезно за здравето, но прекаляването с него може да нанесе вреда на организма. Антиоксидантите, които се съдържат във виното, се борят с преждевременното стареене, като унищожават свободните радикали...

Какво представлява кръщаването на виното

Какво представлява кръщаването на виното

изваряват, докато течността стане достатъчно сладка. След това се добавя мая. Оттук нататък обаче следва процесът на ферментация. Ябълката се нуждаят от амоняк, който да неутрализира киселият привкус на виното. В...

Носът и устата оценяват виното

Носът и устата оценяват виното

да се върти и разбърква, трябва да издишате въздуха си рязко и след това да вдъхнете аромата на виното. Целта е да усетите едва уловимите летливи вещества, които бързо се променят под действието на кислорода, а също...

Етапи в развитието на виното

Етапи в развитието на виното

Виното се произвежда от различни сортове грозде. В зависимост от технологичните качества на сорта на ферментация се подлага сокът или сокът заедно с твърдите части на гроздето. Те се наричат съответно гроздова мъст...

Разрешиха добавянето на захар във виното

Разрешиха добавянето на захар във виното

Агенцията по лозата и виното Красимир Коев, който каза, че за първи път от 5 години насам производителите ще имат право да повишат естественото алкохолно съдържание на напитката. Причината, заради която забраната за...

Гроздовата ракия и виното поскъпват от есента

Гроздовата ракия и виното поскъпват от есента

Прогнозира се, че от тази есен гроздовата ракия и виното ще поскъпна заради по-високата изкупна цена на гроздето. Новината беше потвърдена от шефа на агенцията по лозата и виното Красимир Коев. От тази есен...

С какво най-добре се съчетава виното

С какво най-добре се съчетава виното

1

Основният принцип за съчетаване на вино и различни ястия се състои в това да се съчетава силата на виното с богатството на ястието, а ароматът му – с деликатния вкус на яденето. Ястието не трябва никога да е по...