Претопляне на храната

Търсиш информация за Претопляне на храната? Разгледай последните ни публикации и статии за Претопляне на храната.
Храните, които стават вредни след претопляне
. Ако зеленчукът е част от супа или друго ястие, задължително трябва да го премахнете при претопляне; 8. Ряпа – количествата на нитрати в ряпата ...
Още претопляте храните в микровълнова? Трябва да сте луди!
своите вредни недостатъци. Tе правят храната подгизнала и я лишават от някой ценни съставки. Затоплената храна в тях унищожава витамините С и ...
Селен в храната
Селенът е минерал, който е необходим на нашия организъм в малки количества, но без него е невъзможно правилното функциониране на системите на тялото. ...
Откриха храната на бъдещето
Много учени, биолози, генетици, мислители и философи си блъскат главите как да се справят с нарастващия проблем – световния глад. Поради изчерпването на ...
Храната като антидепресант
Вместо да се тъпчете с хапчета, когато сте съсипани от стрес и някой ви е вдигнал кръвното, по-добре е да се подкрепите с леки храни, които ще уталожат ...
Как да съхраняваме храната
„Запазете за някой дъждовен ден” гласи една стара мисъл, която е вярна и днес. Съхранявайки храната си не само Ви спестява ненужните разходки до ...
Страничните ефекти на храната
пъпки, ако консумирате наситена с мазнини храна. Това увеличава количеството на кожната мазнина и така се появяват пъпките. Млечните продукти помагат при ...
Трябва да сте луди, ако още претопляте полуфабрикати в микровълнова!
кръвната картина показва значително влошаване на хемоглобина и левкоцитите. Всяка микровълнова печка се явява източник на електромагнитното радиационно ...
Как да сервираме храната красиво
Дори когато сервирате обяд за семейството си, постарайте се да превърнете храненето в изискан ритуал. Всичко трябва да е съобразено с естетиката, така ...
Време за преработване на храната
хора с наднормено тегло доста често се получава така, че те мислят, че чувстват глад, а всъщност са спрели да чувстват онази специфична тежест в стомаха, ...
Приборите променят вкуса на храната
Според изследователи по експериментална психология от Оксфорд усещането на вкуса в устата от храната зависи не само от нея, но и от приборите, които ...
Време за усвояване на храната
Когато се храним, различните продукти попадат в стомаха, където се отделят различни ферменти, които преработват храната, а отделяната солна киселина ...

Следвай ни