Приготвяне на домашни колбаси

Приготвяне на домашни колбаси

0

Разнообразието от колбаси в днешния свят е невъобразимо. Това е лесно обяснимо от историческа гледна точка. Първите известни сведения за приготвяне на трайни месни изделия са от преди 2 600 години от Италия, Гърция...

1

Приготвяне на бухти

Търсиш информация за Приготвяне на бухти? Разгледай последните ни публикации и статии за Приготвяне на бухти.
Приготвяне на домашен бабек

Приготвяне на домашен бабек

3

Вкусът на домашния бабек е много специфичен, той не може да се сравни с вкуса на бабека, който се предлага в магазините. Всеки сам може да си направи домашен бабек, но трябва да се знае, че бабекът става за около 3...

Лесни за приготвяне сладкиши

Лесни за приготвяне сладкиши

Съвременните домакини искат да зарадват семейството си с вкусни сладкиши, но обикновено не им остава време – след като се върнат от работа, ги очаква пералнята, чиниите, готвене... И за десерт често не остава време...

Приготвяне на плодови вина

Приготвяне на плодови вина

1

Плодово вино може да се приготви от най-различни плодове, а също така и от растения, които растат на бостан. Годни за приготвяне на плодово вино са динята и пъпешът. Приготвянето на плодово вино има своите...

Приготвяне на домашни бонбони

Приготвяне на домашни бонбони

алкохол по избор; Начин на приготвяне: Първо сложете сметаната в тенджера и я оставете почти да заври. След това сложете шоколада и кафето в купа и бавно налейте горещата сметана в сместа, разбърквайте внимателно...

Приготвяне на домашни пастети

Приготвяне на домашни пастети

1

копър Необходими продукти: 1 бр. риба тон консерва, нахут, сол, копър, черен пипер Начин на приготвяне: Слагате всичко това в блендера и разбивате. Ако ви се струва твърде сухо и блендерът не се справя с...

Приготвяне на сладка с дюли

Приготвяне на сладка с дюли

1

захар, 1 ч.л. лимонена киселина Начин на приготвяне: измивате дюлите и ги обелвате, след което ги завивате в намокрена с солена вода кърпа, за да не потъмнеят. Сварявате сос от захарта и 4 ч.ч. вода – обирате...

Киноа - състав, ползи и приготвяне

Киноа - състав, ползи и приготвяне

Киноата е екзотичен и много полезен продукт, който все повече навлиза в кухните и трапезите на хората. Консумират се както семената, така и листата на растението. То е с древен произход, датиращ от преди 4000 години...

Грешки при приготвяне на яхнии

Грешки при приготвяне на яхнии

3

Най-вкусната яхния се получава, когато правилно е приготвена запръжката от пържен лук и брашно. Брашното се добавя едва тогава, когато в резултат на пърженето лукът стане прозрачен. След като се добави...

Приготвяне и овкусяване на сланина

Приготвяне и овкусяване на сланина

: Сушена сланина Необходими продукти: 5 кг сланина, 500 г сол, 100 г червен пипер, 20 г черен пипер, 20 г чубрица. Начин на приготвяне: Сланината се измива и нарязва на парчета с ширина от около 10 см и дължина...

Приготвяне и идеи за кнедли

Приготвяне и идеи за кнедли

пасирате картофи. Необходими продукти: 750 грама картофи, 2 яйца, 50 грама галета, 200 грама брашно, сол, черен пипер и индийско орехче на вкус. Начин на приготвяне: Картофите се обелват, нарязват се...

Приготвяне на домашни точени кори

Приготвяне на домашни точени кори

3

тях става по-сочно и вкусно. Баницата направена с домашни кори изобщо не би могла да се сравнява с останалите, същото се отнася и за тиквеника. Ето една сполучлива рецепта за приготвяне на кори: Домашни кори...