Съвети за приготвяне на марината за месо

Съвети за приготвяне на марината за месо

0

Едно от най-важните условия за вкусно месо на барбекю е добре направената марината. Маринатата е идеално решение за по-жилавите парчета месо. Маринатата е течна смес, която има за цел да обогати вкуса на месото...

1

Приготвяне на месо

Търсиш информация за Приготвяне на месо? Разгледай последните ни публикации и статии за Приготвяне на месо.
Хитринки за приготвяне на месо и картофи

Хитринки за приготвяне на месо и картофи

1

пюре, никога не го разбивайте с миксер. Той го прави наистина гладко, но то бързо губи вкуса си. По-добре е да мачкате картофите ръчно. Ако не искате печеното месо да стане прекалено сухо, сложете във фурната метална...

Кулинарен учебник: Приготвяне на домашни суджуци от свинско месо

Кулинарен учебник: Приготвяне на домашни суджуци от свинско месо

Свинските суджуци се приготвят от 4 части смляно свинско месо и 1 част твърда сланина, нарязана на малки квадратчета. На всеки килограм от сместа се прибавят по 25 г сол, 2 сг селитра, 2 г счукан черен пипер, 5...

Диетична кухня: Кои меса са подходящи и как да ги приготвяме

Диетична кухня: Кои меса са подходящи и как да ги приготвяме

При спазването на диети се предпочитат нетлъсти меса и то от млади животни - телешко, говеждо, птиче и агнешко. При различни заболявания може да се разреши свинското и овчето месо, но без мазнината. В повечето...

Приготвяне на домашни бонбони

Приготвяне на домашни бонбони

алкохол по избор; Начин на приготвяне: Първо сложете сметаната в тенджера и я оставете почти да заври. След това сложете шоколада и кафето в купа и бавно налейте горещата сметана в сместа, разбърквайте внимателно...

Приготвяне на домашни пастети

Приготвяне на домашни пастети

1

копър Необходими продукти: 1 бр. риба тон консерва, нахут, сол, копър, черен пипер Начин на приготвяне: Слагате всичко това в блендера и разбивате. Ако ви се струва твърде сухо и блендерът не се справя с...

Лесни за приготвяне сладкиши

Лесни за приготвяне сладкиши

Съвременните домакини искат да зарадват семейството си с вкусни сладкиши, но обикновено не им остава време – след като се върнат от работа, ги очаква пералнята, чиниите, готвене... И за десерт често не остава време...

Приготвяне на плодови вина

Приготвяне на плодови вина

1

Плодово вино може да се приготви от най-различни плодове, а също така и от растения, които растат на бостан. Годни за приготвяне на плодово вино са динята и пъпешът. Приготвянето на плодово вино има своите...

Приготвяне на домашни колбаси

Приготвяне на домашни колбаси

продукта месният прат (подготвеното за смесване с останалите компоненти на колбаса месо) може да съдържа частици с големина няколко милиметра или да е фина безструктурна паста. Тя обикновено се използва за приготвяне на...

Приготвяне на домашен бабек

Приготвяне на домашен бабек

3

свинско шкембе с плънка от нарязано месо и различни видове подправки. Преди да се напълни, шкембето трябва добре да се почисти. Дори да е почистено, накиснете го във вода за няколко часа и след това измийте добре...

Тънкости при приготвяне на спанак

Тънкости при приготвяне на спанак

4

каротинът, полезният витамин С се запазват и усвояват по-добре. Варенето трябва да става в плътно затворен съд. Максималното време за варене е 10 до 15 минути. За най-здравословно приготвяне варете спанака на пара. Листата...

Приготвяне и подреждате на мезета

Приготвяне и подреждате на мезета

Когато се подреждат мезета, най-важното е те да изглеждат красиво. Салами, особено сухите, се нарязват много тънко и леко по диагонал. Те се нареждат в плата или чинии на редове или на кръгове. Ако няма достатъчно...