Кулинарен учебник: Приготвяне на сурови туршии

Кулинарен учебник: Приготвяне на сурови туршии

0

Един от най-разпространените начини у нас за запазване на зеленчуци за по-дълго време е приготвянето на туршии. За туршии са годни почти всички видове зеленчуци, но те трябва да бъдат съвършено здрави и чисти...

1

Приготвяне на туршии

Търсиш информация за Приготвяне на туршии? Разгледай последните ни публикации и статии за Приготвяне на туршии.
Приготвяне на домашни пастети

Приготвяне на домашни пастети

1

копър Необходими продукти: 1 бр. риба тон консерва, нахут, сол, копър, черен пипер Начин на приготвяне: Слагате всичко това в блендера и разбивате. Ако ви се струва твърде сухо и блендерът не се справя с...

Лесни за приготвяне сладкиши

Лесни за приготвяне сладкиши

Съвременните домакини искат да зарадват семейството си с вкусни сладкиши, но обикновено не им остава време – след като се върнат от работа, ги очаква пералнята, чиниите, готвене... И за десерт често не остава време...

Приготвяне на домашни бонбони

Приготвяне на домашни бонбони

алкохол по избор; Начин на приготвяне: Първо сложете сметаната в тенджера и я оставете почти да заври. След това сложете шоколада и кафето в купа и бавно налейте горещата сметана в сместа, разбърквайте внимателно...

Приготвяне на плодови вина

Приготвяне на плодови вина

1

Плодово вино може да се приготви от най-различни плодове, а също така и от растения, които растат на бостан. Годни за приготвяне на плодово вино са динята и пъпешът. Приготвянето на плодово вино има своите...

Приготвяне на домашен бабек

Приготвяне на домашен бабек

3

Вкусът на домашния бабек е много специфичен, той не може да се сравни с вкуса на бабека, който се предлага в магазините. Всеки сам може да си направи домашен бабек, но трябва да се знае, че бабекът става за около 3...

Приготвяне на домашни колбаси

Приготвяне на домашни колбаси

от туршии, магданоз, чесън Начин на приготвяне: Вземете парче свински врат и го разлистете. Стрийте кориандъра, черният пипер на зърна, кимиона и мащерката. Поръсете месото със стритите подправки, посолете го...

Приготвяне на домашни бебешки пюрета

Приготвяне на домашни бебешки пюрета

3

приготвяне: Плодовете трябва да са много ситно нарязани. Поставят се в дълбок съд и се заливат с вода. Кипват се за 5-6 мин., да омекнат, след което се пасират, до получаването на пухкава смес. Това пюре ще стигне за...

Приготвяне на домашни плодови сиропи

Приготвяне на домашни плодови сиропи

1

продукти: 4 ч.ч сок от лимон, 4 ч.ч захар Начин на приготвяне: Изцедете лимоните, след което ако желаете прецедете сока. Целта е да няма никакви парченца или семки, които могат да развалят вкуса. Сложете вече изцедения...

Тънкости при приготвяне на спанак

Тънкости при приготвяне на спанак

4

каротинът, полезният витамин С се запазват и усвояват по-добре. Варенето трябва да става в плътно затворен съд. Максималното време за варене е 10 до 15 минути. За най-здравословно приготвяне варете спанака на пара. Листата...

Съвети при приготвяне на елда

Съвети при приготвяне на елда

Все по-често срещаме рецепти, приготвени с така полезната елда, или т.нар. гречка. Тук в стегнат стил, кратко, точно и ясно, ще ви представя някои основни моменти в приготвянето на елда в кулинарията. Ако ястието е...

Тънкости при приготвяне на суши

Тънкости при приготвяне на суши

1

Японската кухня е неповторима и привлекателна за всички, които обичат изискания необикновен вкус. Вкусно и апетитно суши можете да приготвите и в домашни условия. Традиционните компоненти за суши са сьомга, листа...