Шоколад

Шоколад

1

(мазнините в семената). Натуралният шоколад се получава от тези две съставки, като се добавя и подсладител, най-често захар. В шоколада могат да се добавят още мляко (млечен шоколад), различни видове ядки (лешници...

1

Разтопяване на шоколад

Търсиш информация за Разтопяване на шоколад? Разгледай последните ни публикации и статии за Разтопяване на шоколад.
Бял шоколад

Бял шоколад

1

Белият шоколад е производно на шоколада, което официално не може да бъде наречено шоколад. Характеризира се с бледо жълт цвят, подобен на слонова кост. Белият шоколад се приготвя по коренно различен начин от тъмния и...

Тайните на течния шоколад

Тайните на течния шоколад

3

огъня, го налейте в буркани. Наливайте внимателно, за да не се спука бурканът от горещата течност. След няколко часа течният шоколад ще се сгъсти. Можете да не изливате шоколада в бурканчета, а да направите шоколадови...

Модата на соления шоколад

Модата на соления шоколад

След като създадоха шоколад с люти чушки и шоколади с най-различниплодови и кремови пълнежи, производителите на шоколад решиха да учудят купувачите с нова мода – солен вкус. Американска компания пусна шоколад...

Измислиха инхалатор с шоколад

Измислиха инхалатор с шоколад

Дамите, които са на диета и са зажаднели за парченце шоколад вече имат спасител. Учени от Харвардския университет изобретиха джаджа, с която да се вдишва шоколад. Инхалаторът помага на любителите на шоколад да се...

Шоколад с бекон или кои са най-странните шоколади на пазара?

Шоколад с бекон или кои са най-странните шоколади на пазара?

Няма човек, който да не се е изкушавал поне веднъж от безбройните видове шоколад. Ако сте сред любителите на сладкото изкушение, то не бихте се поколебали да опитате някой от най-необичайните видове шоколади, които сме...

Приготвяне и темпериране на шоколад

Приготвяне и темпериране на шоколад

нагрява леко. Друг вариант е темпериране с парченца шоколад. 2/3 от кувертюра за разтопяване се поставя с съд, като температурата не трябва да надвишава 46°С. За целта се внимава водата да не завира. Най-добре да се...

За и против млечния шоколад

За и против млечния шоколад

Всички сме чували за вредите и ползите от черния шоколад и какаото. Млечният вариант на лакомството е спорно изкушение, от друга страна. Причините са логични – по-голямо количество захар и повече палмово масло, което...

Видове шоколад и техните особености

Видове шоколад и техните особености

възлизат на над 100 млрд. долара. Твърдият шоколад се продава в различна форма – на блокчета, зайчета, звезди, шоколадови яйца и др., и с различен вкус. Той съдържа повече какаово масло. Може да бъде ароматизиран...

Вкусни сладкиши с бял шоколад

Вкусни сладкиши с бял шоколад

изглежда на кафяви точици. Ето рецептата за него: Кекс с бял шоколад и пръчици Необходими продукти: 2 яйца, 2 бели шоколада (по 100 г), 2 ½ ч.ч. брашно, 120 г захар, бакпулвер, 280 г заквасена сметана, 3 с.л...

Шоколад + Бира - неочаквано добра комбинация!

Шоколад + Бира - неочаквано добра комбинация!

Фразата шоколадова бира е донякъде объркваща, защото може да означава няколко различни неща. Само защото една бира е описана от пивоварната като шоколадова, не значи непременно, че в нея има шоколад. Обикновено при...

Вкусни рецепти за домашен шоколад

Вкусни рецепти за домашен шоколад

В миналото рецептите за домашен шоколад са били много популярни и широко използвани. Днес индустриализацията ги е запратила в забвение. Въпреки това познавачите знаят, че домашният шоколад винаги е по-апетитен от...