Идеи за топли сосове

Идеи за топли сосове

0

този тип сосове трябва да сте много пестеливи със солта. Задължително условие за топлите сосове е те да се поставят в предварително загрети сосиери и да се сервират непосредствено след приготвянето им...

1

Топли Сосове

Търсиш информация за Топли Сосове? Разгледай последните ни публикации и статии за Топли Сосове.
Тънкости при приготвянето на топли сосове

Тънкости при приготвянето на топли сосове

подобряват извънредно много вкуса им. Сосовете в зависимост от температурата, при която се поднасят, са топли и студени. Топлите сосове се приготвят на базата на маслено-брашнена или само маслена съставка с добавка на...

Винени сосове

Винени сосове

Винените сосове са винаги предпочитани на трапезата. Както подсказва името им, в състава си те винаги съдържат вино. То придава на соса много по-различен вкус от този на обикновените сосове. Може да се добавя...

Сосове за Пилешки Пържоли

Сосове за Пилешки Пържоли

Пилешките пържоли можем да овкусим с много и различни сосове. По този начин те ще станат и по-сочни и крехки. Подходящи са сосове с най-различни съставки. За по-пикантни пилешки пържоли подходящите сосове са тези...

Сосове за пуешко месо

Сосове за пуешко месо

Пуешкото месо можем да овкусим с много и най-различни сосове. Те мога да бъдат сладки, сладко-кисели или зеленчукови със сметана. Подходящи са сосове със сметана, горчица, бяло вино, червено вино, ябълково...

Кои са модерните сосове?

Кои са модерните сосове?

Основните модерни сосове са чътни, релиш, салца, ароматизирано олио и пюре, плюс цялата гама азиатски сосове. Те не разчитат толкова на сгъстителя, а на свежите и леки аромати и съставки. Днес много шеф готвачи...

Вкусни сосове за месо

Вкусни сосове за месо

С вкусни сосове месото е много по-апетитно и вкусно. Пригответе креолски сос, той е пикантен и събужда апетита. Подходящ е не само за месо, а и за риба. За приготвянето му са необходими 500 грама домати, 1 люта...

Най-популярните кафяви сосове

Най-популярните кафяви сосове

Кафявите или тъмнозлатистите сосове са емблематични за френската кухня. Те се приготвят чрез бавно и дълго термично обработване на месо и животински кости, като най-често се използват телешки такива. В...

Лесни сосове за риба

Лесни сосове за риба

За риба е подходящ сос на основата на рибен бульон. Той се приготвя от 400 милилитра рибен бульон, 1 супена лъжица мазнина, 1 супена лъжица брашно, сол на вкус. Брашното се запържва с мазнина, разрежда се с...

Класически сосове за месо

Класически сосове за месо

Сосове за месо могат да се приготвят от различни продукти, те засилват вкуса и аромата на месото. Някои видове месо се поднасят изцяло в сос, а някои само се заливат частично. За аромат и допълнителен вкус в...

Класически сосове за риба

Класически сосове за риба

1

За да бъде ястието от риба още по-вкусно и незабравимо, ще ви предложим няколко рецепти за класически сосове, с които да изненадате гостите и семейството си. Сос за риба Продукти: 1 лимон, 1 портокал, 1 чаена...

Класически сосове за дивеч

Класически сосове за дивеч

Сосовете за дивеч обогатяват вкуса на месото и го правят по-ароматно и приятно. Сред класическите сосове е червеният сос. Необходими продукти: 750 грама телешки кокали, 25 милилитра зехтин, 50 грама пшеничено...