Топли Сосове

Търсиш информация за Топли Сосове? Разгледай последните ни публикации и статии за Топли Сосове.
Идеи за топли сосовеИдеи за топли сосовеВ този тип сосове трябва да сте много пестеливи със солта. Задължително условие за топлите сосове е те да се поставят в предварително загрети сосиери и да се сервират непосредствено след приготвянето им....
Тънкости при приготвянето на топли сосовеТънкости при приготвянето на топли сосовеИма два вида топли основни сосове – светли и тъмни. Сгъстяването на топлите сосовете става по няколко начина: 1....
Кратък пътеводител из света на сосоветеКратък пътеводител из света на сосоветеОсновно правило е студените сосове да се сервират със студени ястия, а топлите - с топли. Белият сос Бешамел е сред най-известните в света на сосовете. Вариациите му са многобройни....
Защо всяко ястие е по-вкусно със сос?Защо всяко ястие е по-вкусно със сос?Горещите сосове трябва да имат еднаква температура с ястието, а в някои случаи и да са дори по-горещи от него. Студени сосове към топли ястия винаги се поднасят отделно в сосиера....
Кулинарен учебник: Как да приготвим бели и маслени сосовеКулинарен учебник: Как да приготвим бели и маслени сосовеНай-добре е да се държат на топло във водна баня, като често се разбъркват. Те и без това се поднасят топли, ето защо най-добре ги дръжте над тенджера с гореща вода (но не кипяща)....
Хитринки за сгъстяване на сосовеХитринки за сгъстяване на сосовеНе забравяйте обаче, че този метод е подходящ само за топли сосове – Болонезе, сметанови сосове или сос Бешамел. Картофеното пюре на прах е друг начин....
Най-популярните сосове за месоНай-популярните сосове за месоСъбрахме няколко рецепти за сосове за месо, с които ще можете да приготвите някои от най-разпространените студени и топли сосове, подходящи за месо....
Как и кога да поднасяме топли и студени закуски?Как и кога да поднасяме топли и студени закуски?Асортиментът на топлите закуски е твърде широк....
Макароните са изобретени в Древен ЕгипетМакароните са изобретени в Древен ЕгипетКонсумират се студени и топли с гъсти сосове и в салати. Фузили – по дълги спирали, които могат да се добавят в супа и да се сервират с всички видове сос. Кухите макарони са представени най-вече от диталини....
Руски сосове за месни ястияРуски сосове за месни ястияТе могат да бъдат приготвени с най-разнообразни съставки и подправки, но винаги трябва да са топли при сервирането им....
Не е вредно да се яде в полунощНе е вредно да се яде в полунощА след вечерята можете да изпиете чаша топло прясно мляко с чаена лъжичка мед, за да заспите по-бързо....
Мастър клас в сосоветеМастър клас в сосоветеАко разглеждаме технологията им на приготвяне те могат да бъдат със или без брашно, студени или топли, месни, рибни, млечни, сметанови, яйчно-маслени или на кисела основа....
Идеи за домашни млечни сосовеИдеи за домашни млечни сосовеЕдин от видовете млечни сосове е много подходящ за допълване на вкуса на зеленчукови ястия и салати....
Рецепти при лактозна непоносимостРецепти при лактозна непоносимостСервират се топли. Дори при липсата на млечните продукти не трябва да изключвате от менюто си сладките изкушения....
Ястията, които стават много по-вкусни и полезни, приготвени с маслоЯстията, които стават много по-вкусни и полезни, приготвени с маслоСосове – ако обичате да експериментирате и да приготвяте ръчно сосовете за салати, меса, супи или други гарнитури, знайте, че маслото ще им предаде мека и ефирна текстура....