Тръстикова захар: Здравословна алтернатива на бялата захар

Тръстикова захар: Здравословна алтернатива на бялата захар

0

производители на тръстикова захар са Индия и Бразилия. На цвят е тъмнокафява и влажна. Напълно замества бялата захар за приготвяне на десерти, сладкиши и печива. Съхранява се в добре затворен съд. Когато една захар е...

1

Тръстикова Захар

Търсиш информация за Тръстикова Захар? Разгледай последните ни публикации и статии за Тръстикова Захар.
Захар

Захар

1

: - Светлокафява и тъмнокафява рафинирана захар - най-разпространената кафява захар се произвежда при смесване на рафинирана бяла захар и тръстикова меласа. Според съдържанието на меласов сироп в крайния продукт тя се дели...

Кафява захар

Кафява захар

1

крайния продукт. Кафявата захар е нерафинирана тръстикова или цвеклова захар, както и такава, която е получена от рафинирана захар с допълнително обогатяване с меласа. Рафинираната захар с добавена меласа е продукт...

Палмова захар

Палмова захар

Палмовата захар представлява натурален подсладител, който се добива от цветовете на захарната палма. Този продукт е добре познат на жителите на Камбоджа, Индонезия, Шри Ланка, Малайзия и Виетнам, но на...

Захар Демерара

Захар Демерара

Без съмнение всички имаме доста добра представа за това какво е захар. Бялата рафинирана захар - най-често срещаната форма на захар, която се намира в търговската мрежа, обикновено се добива от захарна тръстика...

Кокосова захар

Кокосова захар

Кокосовата захар представлява натурален подсладител, който се отличава със златист до кафеникав цвят и кристална или леко гранулеста структура. Тъй като тя се състои предимно от захароза, вкусът ѝ може да се сравни с...

Пудра захар

Пудра захар

, като го разточите и т.н. Вреди от пудрата захар За пудрата захар са валидни всички негативни последици от прекомерната употреба на обикновена захар. Като цяло рафинираните захара са по-скоро вредни, отколкото...

Кастер захар

Кастер захар

Кастер захарта или Рицинова захар е много фина гранулирана захар, нещо средно между обикновената и пудрата захар. Използва се редовно в Англия при приготвянета на бисквити и торти, за разлика от САЩ където не се...

За кафявата захар

За кафявата захар

си от наименованието на британска колония в Южна Америка, известна днес като Хайана. Това е било мястото, откъдето Великобритания в продължение на дълги години е получавала тръстикова захар. И въпреки че днес по...

Почистване на загоряла захар

Почистване на загоряла захар

Загорялата захар е типичен проблем за всяка една домакиня. Колкото и внимателни да сме, все някога ни се е случвало или ще ни се случи захарта да загори. Най-често се случва при приготвянето на карамел за крем-карамел...

Подправки, контролиращи кръвната захар

Подправки, контролиращи кръвната захар

Има видове подправки, които е препоръчително да добавите към менюто си, за да контролирате успешно и в нормални граници нивото на кръвната си захар. Повечето от тях са с високо съдържание на фибри, но други имат...

Фруктова захар и диабет

Фруктова захар и диабет

2

Защо захарта в плодовете е толкова по-здравословна, отколкото преработената захар? Ако диабетик изяде една ябълка, която е да речем 1 грам естествена захар срещу 1 грам преработена бяла захар, защото захарта в ябълката...