Употреба на желатин

Търсиш информация за Употреба на желатин? Разгледай последните ни публикации и статии за Употреба на желатин.
Желатин
. Желатинът е класифициран е като хранителна добавка с E номер E441. Състав на желатин Желатинът в сухо тегло е на 98-99% протеин, но той има ...
За вегетарианския желатин
Желатинът (от френски език: gelatine) е прозрачна, безцветна, особено чуплива в сухо състояние и безвкусна субстанция. Той е прост белтък. Но какво е ...
Вкусни десерти с желатин
. Сладкиш с компот от кайсии Необходими продукти: 150 г захар, 150 г краве масло, 150 г брашно, 2 яйца, 6 ч.л. желатин, 2 компота от кайсии ...
Кулинарна употреба на исоп
Исоп е изключително ароматно тревисто растение с тъмносини цветове. У нас се среща предимно в Белоградчика област. Използва се както като билка, така и като ...
Кулинарна употреба на мащерка
Ароматната мащерка се използва не само за приготвяне на чай, но също така има голямо приложение и в кухнята на много държави. Мащерката се използва при ...
Кулинарна употреба на шафран
В древността шафранът е била най-известната и употребявана билка. Освен в лечебни, тя влизала и в състава на магически еликсири. Днес шафранът е най-скъпата ...
Кулинарна употреба на трюфели
Трюфелите са известни с това, че се добавят само в най-изисканите ястия. Те са любими на почитателите на гурме-специалитетите. Вкусът на трюфелите ...
Кулинарна употреба на ревен
Ревенът е широколистно растение, много подобно на киселеца. Той се съчетава идеално с джинджифил, кисело мляко, картофи и спанак, макар да не е много ...
Кулинарна употреба на пармезан
Вкусното италианско сирене има доста по-различен вкус от нашето българско сирене. Препоръчително е да купувате парче пармезан, което да стържете ...
Кулинарна употреба на камут
. Кулинарната употреба на камут изисква предварителна обработка. Една нощ преди това трябва да се накисне във вода. След това се вари във вода, ...
Кулинарна употреба на суроватката
, който може да се направи от суроватъчния материал, е желе от суроватка. За целта 2 чаши суроватка се прецеждат и се загряват до температура от 70-80 ...
Кулинарна употреба на теф
. Теф се приготвя изключително лесно. За целта ½ чаша от него се сварява с 2 ч.ч. вода и щипка сол. След като заври, се оставя да къкри още 20-тина ...

Следвай ни