Употреба на желатин

Търсиш информация за Употреба на желатин? Разгледай последните ни публикации и статии за Употреба на желатин.
ЖелатинЖелатин. Желатинът е класифициран е като хранителна добавка с E номер E441. Състав на желатин Желатинът в сухо тегло е на 98-99% протеин, но той има по-ниска хранителна стойност от много други източници на протеин. В желатина се...
Кулинарна употреба на нектариниКулинарна употреба на нектаринипродукти: За блата: 270 г бисквити, 125 г масло, 1/2 ч.л. канела За крема: 5-6 нектарини, 2 с.л. мед, 400 г заквасена сметана, 250 г крема сирене, 100 г захар, 200 мл сладкарска сметана, 10 г желатин За...
Кулинарна употреба на пармезанКулинарна употреба на пармезанВкусното италианско сирене има доста по-различен вкус от нашето българско сирене. Препоръчително е да купувате парче пармезан, което да стържете непосредствено преди да го добавите към някакво ястие, сос, салата и пр...
Кулинарна употреба на шафранКулинарна употреба на шафранВ древността шафранът е била най-известната и употребявана билка. Освен в лечебни, тя влизала и в състава на магически еликсири. Днес шафранът е най-скъпата билка в света, незаменима при приготвянето на много ястия...
Кулинарна употреба на мащеркаКулинарна употреба на мащеркаАроматната мащерка се използва не само за приготвяне на чай, но също така има голямо приложение и в кухнята на много държави. Мащерката се използва при приготвянето на ястия от месо, риба, бобови култури, яйца...
Кулинарна употреба на исопКулинарна употреба на исопИсоп е изключително ароматно тревисто растение с тъмносини цветове. У нас се среща предимно в Белоградчика област. Използва се както като билка, така и като подправка. Билката исоп се прилага при възпаления от типа на...
Кулинарна употреба на физалисКулинарна употреба на физалис. Имайте предвид обаче, че се използват само плодовете му, защото листата на растението са отровни. Кулинарната употреба на физалис се състои най-вече в декорирането на торти, сладкиши и кремове, както и за...
Кулинарна употреба на трюфелиКулинарна употреба на трюфелиТрюфелите са известни с това, че се добавят само в най-изисканите ястия. Те са любими на почитателите на гурме-специалитетите. Вкусът на трюфелите наподобява ореховия. Благодарение на наситения си аромат трюфелите...
Кулинарна употреба на камутКулинарна употреба на камут. Кулинарната употреба на камут изисква предварителна обработка. Една нощ преди това трябва да се накисне във вода. След това се вари във вода, като съотношението трябва да е 1:5. След като заври, се оставя на котлона...
Кулинарна употреба на суроваткатаКулинарна употреба на суроватката, който може да се направи от суроватъчния материал, е желе от суроватка. За целта 2 чаши суроватка се прецеждат и се загряват до температура от 70-80 градуса. Добавят се 0.5 с.л. предварително разтворен желатин...
Кулинарна употреба на тефКулинарна употреба на теф. Теф се приготвя изключително лесно. За целта ½ чаша от него се сварява с 2 ч.ч. вода и щипка сол. След като заври, се оставя да къкри още 20-тина минути. Разбърква се, оставя се за около 5 минути да поеме водата и е готов за употреба. И изобщо - свареният теф може да се готви като всяка друга житна храна....
Кулинарна употреба на ревенКулинарна употреба на ревенРевенът е широколистно растение, много подобно на киселеца. Той се съчетава идеално с джинджифил, кисело мляко, картофи и спанак, макар да не е много популярен в българската кухня. Гастрономите, които вече са...
За вегетарианския желатинЗа вегетарианския желатинЖелатинът (от френски език: gelatine) е прозрачна, безцветна, особено чуплива в сухо състояние и безвкусна субстанция. Той е прост белтък. Но какво е общото между желатин и скелет? Това, че желатинът се произвежда...
Вкусни десерти с желатинВкусни десерти с желатин. Сладкиш с компот от кайсии Необходими продукти: 150 г захар, 150 г краве масло, 150 г брашно, 2 яйца, 6 ч.л. желатин, 2 компота от кайсии Начин на приготвяне: Разтворете желатина в чаша хладка вода...
Кулинарна употреба на ескаролаКулинарна употреба на ескаролаЕскарола е зеленолистен зеленчук, член на семейството на цикорията. Има широки, зелени, къдрави листа и леко горчив вкус. Може да се консумира както сурова, така и сготвена. Ескарола е по-малко горчива в сравнение с...