Употреба на сол

Търсиш информация за Употреба на сол? Разгледай последните ни публикации и статии за Употреба на сол.
Сол
, готварската сол или натриевият хлорид са едно и също вещество, известно като е химическо вещество с химическа формула NaCl. Натриевият хлорид е ...
Английска сол
Английска сол е ценен продукт, който има редица чудодейни здравословни качества. По своята същност английската сол е кристализиран магнезиев ...
Морска сол
Морската сол е естествен природен продукт, който се нарежда в челните места на един от най-значимите дарове, които морето може да ни предложи. В ...
Кулинарна употреба на исоп
Исоп е изключително ароматно тревисто растение с тъмносини цветове. У нас се среща предимно в Белоградчика област. Използва се както като билка, така и като ...
Кулинарна употреба на физалис
. Имайте предвид обаче, че се използват само плодовете му, защото листата на растението са отровни. Кулинарната употреба на физалис се състои ...
Кулинарна употреба на теф
. Теф се приготвя изключително лесно. За целта ½ чаша от него се сварява с 2 ч.ч. вода и щипка сол. След като заври, се оставя да къкри още ...
Кулинарна употреба на ревен
Ревенът е широколистно растение, много подобно на киселеца. Той се съчетава идеално с джинджифил, кисело мляко, картофи и спанак, макар да не е много ...
Кулинарна употреба на камут
. Кулинарната употреба на камут изисква предварителна обработка. Една нощ преди това трябва да се накисне във вода. След това се вари във вода, ...
Кулинарна употреба на пармезан
– за него ще ви трябват около 60 г босилек, 3 – 4 скилидки чесън, по 100 г кедрови ядки и пармезан, 200 мл зехтин и подправки – сол и малко черен ...
Кулинарна употреба на мащерка
Ароматната мащерка се използва не само за приготвяне на чай, но също така има голямо приложение и в кухнята на много държави. Мащерката се използва при ...
Кулинарна употреба на шафран
В древността шафранът е била най-известната и употребявана билка. Освен в лечебни, тя влизала и в състава на магически еликсири. Днес шафранът е най-скъпата ...
Кулинарна употреба на суроватката
суроватка, 1/2 кубче мая за хляб, 1 равна с.л. сол, 1 с.л. захар, 3 яйца, 1 ч.л. сода за хляб, 1.5 кг брашно, 200-300 мл разтопена свинска мас, парче ...

Следвай ни