Употреба на сол

Търсиш информация за Употреба на сол? Разгледай последните ни публикации и статии за Употреба на сол.
Сол
Сол
, готварската сол или натриевият хлорид са едно и също вещество, известно като е химическо вещество с химическа формула NaCl. Натриевият хлорид е ...
Кулинарна употреба на нектарини
Кулинарна употреба на нектарини
Името на нектарините идва от гръцката дума нектар. Те зреят през лятото и носят неописуема наслада. Често нектарините биват бъркани с голата праскова. Те ...
Кулинарна употреба на камут
Кулинарна употреба на камут
. Кулинарната употреба на камут изисква предварителна обработка. Една нощ преди това трябва да се накисне във вода. След това се вари във вода, ...
Кулинарна употреба на трюфели
Кулинарна употреба на трюфели
Трюфелите са известни с това, че се добавят само в най-изисканите ястия. Те са любими на почитателите на гурме-специалитетите. Вкусът на трюфелите ...
Кулинарна употреба на суроватката
Кулинарна употреба на суроватката
суроватка, 1/2 кубче мая за хляб, 1 равна с.л. сол, 1 с.л. захар, 3 яйца, 1 ч.л. сода за хляб, 1.5 кг брашно, 200-300 мл разтопена свинска мас, парче ...
Кулинарна употреба на теф
Кулинарна употреба на теф
. Теф се приготвя изключително лесно. За целта ½ чаша от него се сварява с 2 ч.ч. вода и щипка сол. След като заври, се оставя да къкри още ...
Кулинарна употреба на исоп
Кулинарна употреба на исоп
Исоп е изключително ароматно тревисто растение с тъмносини цветове. У нас се среща предимно в Белоградчика област. Използва се както като билка, така и като ...
Кулинарна употреба на физалис
Кулинарна употреба на физалис
. Имайте предвид обаче, че се използват само плодовете му, защото листата на растението са отровни. Кулинарната употреба на физалис се състои ...
Кулинарна употреба на мащерка
Кулинарна употреба на мащерка
Ароматната мащерка се използва не само за приготвяне на чай, но също така има голямо приложение и в кухнята на много държави. Мащерката се използва при ...
Кулинарна употреба на шафран
Кулинарна употреба на шафран
В древността шафранът е била най-известната и употребявана билка. Освен в лечебни, тя влизала и в състава на магически еликсири. Днес шафранът е най-скъпата ...
Кулинарна употреба на пармезан
Кулинарна употреба на пармезан
– за него ще ви трябват около 60 г босилек, 3 – 4 скилидки чесън, по 100 г кедрови ядки и пармезан, 200 мл зехтин и подправки – сол и малко черен ...
Кулинарна употреба на ревен
Кулинарна употреба на ревен
Ревенът е широколистно растение, много подобно на киселеца. Той се съчетава идеално с джинджифил, кисело мляко, картофи и спанак, макар да не е много ...