Употреба на чубрица

Търсиш информация за Употреба на чубрица? Разгледай последните ни публикации и статии за Употреба на чубрица.
Чубрица
Чубрица
любими на нашенеца гозби, като леща, зелен фасул, грах, боб, зеле, картофи и др. Вкусът на популярната подправка шарена сол не би бил същият без в нея ...
Здравословни ползи от чубрица
Здравословни ползи от чубрица
витамини и минерали – в нея се съдържа голямо количество калций, желязо, цинк, манган и селен. Витамините, които се съдържат в ароматната ...
Да си изсушим чубрица
Да си изсушим чубрица
Можете да си изсушите чубрица сами и да се радвате на вкусна и ароматна подправка дълги месеци. За да имате перфектната сушена чубрица, трябва ...
Добро храносмилане благодарение на чубрица
Добро храносмилане благодарение на чубрица
, бобът, картофите, различните видове меса. Извлекът от чубрица е изключително ефикасен при лошо храносмилане – за да си го направите, залейте 2 ...
Засаждане и отглеждане на чубрица в саксия
Засаждане и отглеждане на чубрица в саксия
Чубрицата е едногодишно тревисто растение. Балканската чубрица пък е вечнозелено многогодишно растение. Тя е една от малкото подправки, които при ...
Изгонете главоболието и кръвното с чубрица
Изгонете главоболието и кръвното с чубрица
Ароматната чубрица е чудесен лек за главоболие, както и за сваляне на високо кръвно налягане, посочва се в скорошно проучване. Известни са повече от ...
Към кои ястия да добавяме чубрица
Към кои ястия да добавяме чубрица
Чубрицата е сред най-древните подправки, позната още на древните римляни, които подправяли с нея всяко ястие. През І в. пр. Хр. древноримският поет Вергилий ...
Магданоз, джоджен и чубрица - тихите лечители в кухнята ни
Магданоз, джоджен и чубрица - тихите лечители в кухнята ни
изстине. Прецеждаме и изпиваме на малки глътки за един ден. Подправката чубрица се отглежда навсякъде из страната, главно се използва като ...
Кулинарна употреба на нектарини
Кулинарна употреба на нектарини
Името на нектарините идва от гръцката дума нектар. Те зреят през лятото и носят неописуема наслада. Често нектарините биват бъркани с голата праскова. Те ...
Кулинарна употреба на камут
Кулинарна употреба на камут
. Кулинарната употреба на камут изисква предварителна обработка. Една нощ преди това трябва да се накисне във вода. След това се вари във вода, ...
Кулинарна употреба на суроватката
Кулинарна употреба на суроватката
Млечната суроватка или т. нар. цвик е често подценявана и смятана за отпадъчен продукт. Истината е, че тя може да използва изключително успешно както в ...
Кулинарна употреба на физалис
Кулинарна употреба на физалис
. Имайте предвид обаче, че се използват само плодовете му, защото листата на растението са отровни. Кулинарната употреба на физалис се състои ...