Употреба на чубрица

Търсиш информация за Употреба на чубрица? Разгледай последните ни публикации и статии за Употреба на чубрица.
Чубрица
любими на нашенеца гозби, като леща, зелен фасул, грах, боб, зеле, картофи и др. Вкусът на популярната подправка шарена сол не би бил същият без в нея ...
Да си изсушим чубрица
Можете да си изсушите чубрица сами и да се радвате на вкусна и ароматна подправка дълги месеци. За да имате перфектната сушена чубрица, трябва ...
Здравословни ползи от чубрица
витамини и минерали – в нея се съдържа голямо количество калций, желязо, цинк, манган и селен. Витамините, които се съдържат в ароматната ...
Добро храносмилане благодарение на чубрица
, бобът, картофите, различните видове меса. Извлекът от чубрица е изключително ефикасен при лошо храносмилане – за да си го направите, залейте 2 ...
Засаждане и отглеждане на чубрица в саксия
Чубрицата е едногодишно тревисто растение. Балканската чубрица пък е вечнозелено многогодишно растение. Тя е една от малкото подправки, които при ...
Към кои ястия да добавяме чубрица
Чубрицата е сред най-древните подправки, позната още на древните римляни, които подправяли с нея всяко ястие. През І в. пр. Хр. древноримският поет Вергилий ...
Изгонете главоболието и кръвното с чубрица
Ароматната чубрица е чудесен лек за главоболие, както и за сваляне на високо кръвно налягане, посочва се в скорошно проучване. Известни са повече от ...
Магданоз, джоджен и чубрица - тихите лечители в кухнята ни
изстине. Прецеждаме и изпиваме на малки глътки за един ден. Подправката чубрица се отглежда навсякъде из страната, главно се използва като ...
Кулинарна употреба на ревен
Ревенът е широколистно растение, много подобно на киселеца. Той се съчетава идеално с джинджифил, кисело мляко, картофи и спанак, макар да не е много ...
Кулинарна употреба на суроватката
Млечната суроватка или т. нар. цвик е често подценявана и смятана за отпадъчен продукт. Истината е, че тя може да използва изключително успешно както в ...
Кулинарна употреба на физалис
. Имайте предвид обаче, че се използват само плодовете му, защото листата на растението са отровни. Кулинарната употреба на физалис се състои ...
Кулинарна употреба на трюфели
Трюфелите са известни с това, че се добавят само в най-изисканите ястия. Те са любими на почитателите на гурме-специалитетите. Вкусът на трюфелите ...

Следвай ни