Френски Деликатеси

Търсиш информация за Френски Деликатеси? Разгледай последните ни публикации и статии за Френски Деликатеси.
Печени гълъби са изискан френски деликатесПечени гълъби са изискан френски деликатесПечените гълъби са известни като изискан деликатес във Франция още от XVI век. Това е било любимо ястие на аристократите и до днес се смята за изтънчена храна....
Фоа гра - тайната на най-изискания френски деликатесФоа гра - тайната на най-изискания френски деликатесВ наши дни деликатесът е на всяка маса във Франция, най-вече за празниците в края на годината, а по целия свят е възприет като едно от най-известните френски национални ястия....
Най-скъпите френски сиренаНай-скъпите френски сиренаДнес обаче ще ви запознаем с най-известните, а и най-скъпите френски деликатеси, които могат да впечатлят и най-капризното небце....
Как да си приготвим перфектния пастет?Как да си приготвим перфектния пастет?Как да си приготвим деликатесен домашен пастет?...
Задават се дни на френската гастрономия в СофияЗадават се дни на френската гастрономия в СофияВ две шатри в София посетителите ще могат да се срещнат с представители на френските вина и гастрономия. Ще се предлагат различни френски деликатеси, пред които никой няма да успее да остане равнодушен....
Панчета - как се приготвя и как се консумира?Панчета - как се приготвя и как се консумира?Вкусът обаче, повярвайте, е съвсем различен и би се харесал дори и на най-придирчивите към месните деликатеси френски майстор-готвачи....
Дълголетието на французите се дължи на РокфорДълголетието на французите се дължи на РокфорНякои залагаха на типичния френски начин за наслада от живота, други на типичната френска кухня, а трети на червеното вино....
Сирене БриСирене БриИменно там през Средновековието за първи път е направено този мек и ароматен деликатес. Бри се произвежда от краве мляко, има леко сивеещо-жълтав цвят и е покрито с благородна плесен, бяла на цвят....
Най-популярните френски сиренаНай-популярните френски сиренаАко деликатесът е оставен да узрее по-дълго, няколко месеца до година, ароматът се променя и сиренето става с по-силен вкус и тъмен цвят. Тогава вече се нарича Бри Ноар....
Френската кухня в 10 интересни фактаФренската кухня в 10 интересни фактаПравят го непрекъснато и вкъщи, и в хилядите френски кафенета. 7....
История на готвенето с гъши дробИстория на готвенето с гъши дробТази традиция се възприела и от древните римляни, за които черният дроб на гъските бил истински деликатес. За да наедрее дробът на птиците, те ги хранели със смокини....
ШункаШункаНай-популярната шунка във Франция е Байонската шунка (Bayonne Ham), носеща името на югозападния френски град, която първо се изсушава на открито място, след което се осолява....
ГрюерГрюерВ резултат на това са се диференцирали следните видове: - Сладък Грюер (на френски: doux) - зрее 5 месеца - Полусолен Грюер (на френски: mi-salé) - зрее 7-8 месеца - Солен Грюер (на френски: salé) - зрее 9-10 месеца - Резерва...
Гъши дробГъши дробТогава маркиз дьо Контад /маршал на Франция и управител на Страсбург/ поръчва на личния си готвач Жан Пиер Клоз да приготви на гостите истинска френска кухня....
Царството на сиренатаЦарството на сиренатаНа италианския деликатес "Маскарпоне" дължим вкусното тирамису. Това е най-мазното италианско сирене и не се препоръчва за диети....