Швейцарски сирена

Търсиш информация за Швейцарски сирена? Разгледай последните ни публикации и статии за Швейцарски сирена.
Непознатите швейцарски сиренаНепознатите швейцарски сиренаТова сирене се използва за фондю. То е популярно като Зеленото швейцарско сирене. То зрее половин година и се продава във вид на срязан конус....
Най-популярните швейцарски сиренаНай-популярните швейцарски сиренаЗа да се получи един килограм от това швейцарско сирене, са необходими 12 литра мляко....
История на фондютоИстория на фондютоШвейцария е страна, известна със своите качествени сирена и по тази причина фондюто заема едно от първите места на традиционните швейцарски ястия....
Какво знаете за швейцарската кухня?Какво знаете за швейцарската кухня?Истински деликатес са швейцарските тестени сладкиши....
РаклетРаклетРаклет /raclette/ представлява швейцарско полутвърдо краве сирене. За първи път се разработва в Алпите – дом на редица ароматни сирена....
Раклет - легенда за вкусното разтопеното сиренеРаклет - легенда за вкусното разтопеното сиренеЗа целта половин пита от местните швейцарски сирена се поставя на специален уред /виж галерията/ и се нагрява, докато горния пласт на сиренето се разтопи....
ЕменталЕменталЕментал, известно още като Ементалер представлява традиционно швейцарско сирене, което се произвежда в района на река Еме, кантон Берн. Именно от там сиренето е получило и своето наименование....
Английските сирена със световно признаниеАнглийските сирена със световно признаниеАнглийско синьо сирене Bath Blue успя да се справи с трудната конкуренция на продукти от френски, швейцарски и холандски майстори и грабна приза за най-добро сирене в света....
Кулинарна употреба на ЕменталКулинарна употреба на ЕменталСиренето Ементал е известно още като краля на сирената. То е и основа на националното швейцарско кулинарно изкушение – фондю със сирене....
С любов към сиренетоС любов към сиренетоШвейцарско фондю със сирене Разтопеното сирене добре сгрява стомаха и осигурява комфорт в зимните вечери. Но то е и много трудносмилаемо....
Царството на сиренатаЦарството на сирената"Ементал" e швейцарско сирене. Произвежда се от прясното сурово мляко на крави, които не са хранени със силаж. Забранено е влагането на хранителни добавки....
Английското синьо сирене задмина френското по качествоАнглийското синьо сирене задмина френското по качествоНа 26-тото издание на Световните награди за сирене в Лондон, английското синьо сирене успя да пребори конкуренцията, като победи сирена от швейцарски, холандски и френски производители....
Изненади от швейцарската кухняИзненади от швейцарската кухняТук вече говорим за два вида сирене – Вашерин и Грюер. Освен сирената добавят се черен пипер, индийско орехче, малко бяло вино и не на последно място черешовата швейцарска ракия Кирш....
Калории в сиренатаКалории в сиренатаТрадиционното швейцарско сирене Грюер е жълто на цвят, твърдо, с висока соленост, която се засилва при процеса на зреене, има леко орехов вкус. В 100 г „Грюер” се съдържат 409 калории и 33 гр. мазнини....
ГрюерГрюерГрюер (Gruyère) е традиционно деликатесно швейцарско сирене. То е толкова популярно в някои райони на Франция, че нищо чудно голяма част от французите да настояват, че е тяхно произведение....