Най-новото

Разгледай най-новите статии, рецепти и съвети в Готвач.бг.
  • 60 вкусни снакса - предложения за здравословно хранене!60 вкусни снакса - предложения за здравословно хранене!Това е един пълноценен списък с вдъхновения за здравословни, вкусни и бързи снаксове, с които може да се заситите между основните хранения! 1. Чаша зелен чай с лимон; 2. Суперхранително смути; 3. Чери доматчета......
  • Вкусните тайни на пилето с оризВкусните тайни на пилето с оризПиле с ориз е традиционна българска манджа, която се приготвя с пилешко месо и сварен ориз. Това е основно ястие, което българите често си приготвяме вкъщи, най-популярният български обяд, а напоследък може да се в......
  • Тайната на вкусните мекициТайната на вкусните мекициМекиците са традиционна българска закуска. Българите обичаме да ги похапваме сутрин с пудра захар. Това е тестена закуска, изпържена в много мазнина. Но как да направим мекичките пухкави и наистина мекички, точно к......
  • Колко кофеин има в безкофеиновото кафе?Колко кофеин има в безкофеиновото кафе?Кафето е едно от най-популярните напитки в света. Докато много хора пият кафе, за да се събудят, увеличат концентрацията си или просто защото им харесва, някои предпочитат да избягват кофеина. За тези, които са чув......
  • Защо ни се доспива след хранене?Защо ни се доспива след хранене?Сигурни сме, че се е случвало на всеки - хапнете и ви се доспи. Това е много често срещано състояния след обилно хранене. Но каква е причината. Защо ни се доспива след хранене? Лекарите нямат категорично и ясно об......
  • Кратък речник на полезните съставки в храните ниКратък речник на полезните съставки в храните ниАдстрингент – упражнява свиващо, запичащо и стягащо действие. Алицин – етерично масло в чесъна; потиска образуването на туморните клетки. Алфа-хидрокси киселини – плодови киселини, задържащи влагата в кожата; ст......
  • 4 причини защо яденето на твърде много захар е лошо за теб4 причини защо яденето на твърде много захар е лошо за тебЗахарта и захарните продукти са любима храна за много хора. Да не говорим, че понякога консумираме захар, без дори да знаем това. Захар има в продукти, в които дори не предполагаме - като сосове, маринати и др. Въ......
  • Ползите от картофитеПолзите от картофитеКартофите са универсален зеленчук и основна храна в много домакинства в днешно време. Картофите са относително евтини, лесни за отглеждане и обработване, а и съдържат много хранителни вещества. Ето 4 ползи от картоф......
  • Сусамов тахан - състав, ползи и приложениеСусамов тахан - състав, ползи и приложениеСусамовият тахан е изключително вкусен, полезен и питателен продукт. Той представлява паста от смлени сусамови семена. Приложението му в кухнята включва както солени, така и сладки ястия. Сусамовият тахан съдържа р......
  • Тайната на вкусната мусакаТайната на вкусната мусакаМусаката е традиционно българско ястие. То може да бъде срещнато и в кухнята на съседните ни страни като Гърция или Турция. Там вариациите на мусаката са много - има гръцка мусака с тиквички, с патладжани... ......
  • Храни за подобряване на перисталтикатаХрани за подобряване на перисталтикатаПеристалтика е контракция на мускулите на червата, тя се разпространява като вълна. При повечето хора чревната перисталтика се изразява в постъпателно свиване на гладката мускулатура, което спомага за придвижването на съ......
  • Избягвайте тези три храни на обядИзбягвайте тези три храни на обядВ днешно време храненето ни е нещо между останалите задачи, които имаме да направим за деня. Рядко закусваме, а ако го правим, ядем мазни баници и гевреци, обядваме на крак. След това стигаме и до късна вечеря. ......
  • 7 храни, които трябва да ядат бременните жени7 храни, които трябва да ядат бременните жениПоддържането на здравословна диета при бременността е много важно. През това време тялото ви се нуждае от допълнителни хранителни вещества, витамини и минерали. Диета без ключови хранителни вещества може да повлия......
  • Заместители на алкохола при готвенеЗаместители на алкохола при готвенеАлкохолът, независимо дали е вино, бренди или някакъв друг вид, е често срещан в много рецепти за готвене. Той подобрява вкуса и често му добавя нотка изисканост. Много хора, които не могат да пият напитки с висок ......
  • Мазнини в различните видове червено месоМазнини в различните видове червено месоВ названието червено месо спадат телешко, говеждо, свинско, агнешко и овче. В тази група влизат и дивечовото месо, месото от антилопа, от бивол и други, които за нас са екзотични и не са добре проучени. Черве......
  • Топ 9 ядки за по-добро здравеТоп 9 ядки за по-добро здравеЯдките са здравословни и са лесна възможност да си осигурите здравословна закуска по всяко време. Въпреки че те обикновено са с високо съдържание на мазнини, те са полезни и здравословни. Ядките също така са добри и......