Най-новото

Разгледай най-новите статии, рецепти и съвети в Готвач.бг.
  • Определиха най-полезните за здравето храни според диетолозитеОпределиха най-полезните за здравето храни според диетолозитеКои са най-полезните за здравето храни? Такива, които при консумацията всеки ден помагат за регулиране на теглото, както и за избягване на тежки заболявания, свързани с неправилното хранене. Тези храни са ефикасни в ......
  • Неоспорими ползи от балсамовия оцетНеоспорими ползи от балсамовия оцетБалсамовият оцет се причислява към натуралните продукти. Той има хранителни свойства, без да съдържа калории. Този вид оцет е гъста течност с тъмен цвят, много богат вкус, леко сладникав. Оцетът променя вкуса на хранат......
  • Любимите топли ястия за студените зимни дниЛюбимите топли ястия за студените зимни дниЗимата може да е тягостна и мрачна, но много плодове и зеленчуци чакат да заживеят нов живот в кухнята ни. Това е време, в което старите зеленчуци, цитрусите или екзотичните плодове пасват чудесно на ястията по......
  • Как се прави плодов топинг за сладкиши?Как се прави плодов топинг за сладкиши?Топингът представлява заливка, с която се покриват сладкарски изделия - сладкиши, торти, кекс, сладоледи и други. Най-използваният топинг е шоколадовият, но разнообразието от заливки за сладкиши е наистина го......
  • Тайната на вкусните тиганициТайната на вкусните тиганициТова, което предизвиква усмивка у всеки, е представата за неделното утро у дома. То винаги се свързва с аромат на прясно приготвена закуска и любимото кафе. Изпържените палачинки, мекици, бухти, филийки са клас......
  • Плодовете с най-малко съдържание на захарПлодовете с най-малко съдържание на захарАко по някаква причина Ви се налага да пресмятате количествата захар в дневното си меню, не бива да забравяте плодовете. Фруктозата (плодовата захар) спада към бързите захари, което ще рече, че се разгражда бързо от ......
  • Пейнир шекер - най-старото сладко изкушение у насПейнир шекер - най-старото сладко изкушение у насТрадиционната храна на българина съдържа продукти от растителен и животински произход в сурово или преработено състояние. На българската трапеза винаги са присъствали хлябът и солта, но в по-стари времена може да о......
  • Сортове грозде за виноСортове грозде за виноВъв виното е истината - така твърди известна крилата фраза, преписвана на римляните. Това ни навежда на мисълта за древното минало на тази напитка. Всъщност римляните са едни от по-късните почитатели на виното. Ако се ......
  • За и против пикантинатаЗа и против пикантинатаПодправката Пикантина представлява микс от сушени зеленчуци и подправки, характерни за нашата географска ширина. Предлага се в сушен вид под формата на кубчета или на прах, които се добавят към храната в процеса на ней......
  • Основни принципи за комбиниране на хранитеОсновни принципи за комбиниране на хранитеПравилното комбиниране на храните е гаранция за пълноценно усвояване на хранителните вещества от организма. Има храни, които при комбинирането им затрудняват храносмилателния тракт и той не ги обработва правилно. ......
  • Алкалните храни и тяхната полза за здраветоАлкалните храни и тяхната полза за здраветоВсяка храна, която консумираме, е или киселинна, или алкална. Дали трябва да я причислим към едната, или към другата група зависи от нейното минерално съдържание. Елементите, които водят до алкалност, са калий, натрий, м......
  • 16 храни, богати на ниацин16 храни, богати на ниацинНиацин, известен също като витамин В3, е микронутриент, който тялото Ви използва за правилен метаболизъм, за поддържане функциите на нервната система и за антиоксидантна защита. Това е основно хранително веществ......
  • 10 причини да ядем повече цитруси10 причини да ядем повече цитрусиПрез лятото се нуждаем от свежи напитки, които да гонят летните горещини. Цитрусите са само част от плодовете, които ни помагат да запазим тонуса си, но можем да кажем, че са основна част от средствата за борба с же......
  • Как се готви зелен фасул?Как се готви зелен фасул?Зеленият фасул е семпъл, но много вкусен зеленчук, който може да намери място във всяка хранителна диета. Препоръчва се консумацията на зелен фасул, защото той съдържа много полезни вещества. Зеленият фасул спомага за ......
  • Безопасно ли е използването на незалепващо покритие като тефлона?Безопасно ли е използването на незалепващо покритие като тефлона?Хората по света използват глинени съдове и тигани за ежедневното готвене. Незалепващото покритие е идеално за приготвяне на палачинки, наденички, яйца и други деликатни храни, които би могло да залепнат към с......
  • Колко време се вари супа?Колко време се вари супа?Супите са от най-предпочитаните рецепти за дневно меню. Те са много полезни за здравето, не изискват много време, нито специални кулинарни умения. Като най-здравословни се сочат бистрите супи, които се приготвят о......