Търсене в сайта

Козунак на конци, замесен в хлебопекарна
30 Април
4
. Фитилите се намазват хубаво с меко масло или мас и се сплитат на плитка. От това количество тесто могат да се направят и козуначени рула или кифлички. ...
Пухкави Великденски козунаци на конци
. Усучете фитилите и оплетете плитки и просто усучете по 2 фитила. Сложете ги във форми и оставете да втасат, след което намажете с разбит жълтък, ...
Козунак с конци и месене в хлебопекарна
16 Януари
4
Всички продукти /без сладкото/ се слагат в хлебопекарна и се пуска програма за месене - 15 мин. Оставя се 30 мин. да втаса. Второ месене - 15 мин. Второ ...
Памук козунаци на конци, замесени в хлебопекарна
Отделете 1-2 жълтъка за намазване, а другите яйца разбийте хубаво със захарта. Сипете и топлото мляко с половината масло и олио. За по-разбираемо ...
Козунак с ракия на конци, замесен в хлебопекарна
Разбийте яйцата със захарта, прибавете есенциите и сипете в хлебопекарната. Пресейте брашното и изсипете, отгоре поръсете и сухата мая. Пуснете на ...
Не е ли гениално? Да омесиш козунак на конци в пералнята
06 Април
Според традициите не може да посрещнем Великден без козунак, но за да стане наистина вкусен, трябва да бъде омесен добре. За неговото месене обаче ...
Козунак
тях - на още 3 по-малки. Всяка малка топка се разтегля с ръце във формата на правоъгълник, маже се с масло и се завива и усуква. От 3 фитила сплетете 1 ...
Козунак
тях - на още 3 по-малки. Всяка малка топка се разтегля с ръце във формата на правоъгълник, маже се с масло и се завива и усуква. От 3 фитила сплетете 1 ...
Коноп
в почти всички свери на индустриалното производство, конопът днес се отглежда предимно с цел добиване на влакна, които са изключително здрави и издръжливи ...
Коняк
Конякът представлява алкохолно питие и по-точно вид бренди. Напитката, която мнозина считат за изключително изтънчена, носи името на френския град ...
Чудни сиренки на конци
13 Септ.
В подходящ съд смесваме хладкото прясно мляко, захарта и маята. Оставяме сместа на топло докато маята се активира. В дълбока купа пресяваме два пъти ...
Месеница на конци
Сложете всички продукти за тестото в хлебопекарната /без олиото/ в последователен ред: първо всички течни съставки, сол, захар, брашно и натрошената мая. ...
Тутманик на конци
Активираме маята със захарта и част от прясното мляко. След като шупне, прибавяме останалото прясно мляко, киселото мляко, яйцето, белтъка и 1/3 от ...
Лимони конфи
! Лимони конфи може да използвате за мароканска и индийска кухня, може да ги добавяте в ястия с всякакви птици, ориз, риба и морски дарове. ...
Пухкав тутманик на конци
Пресейте брашното, добавете солта и разбъркайте, оформете кладенче. Разтворете маята със захарта в топлата вода и затопленото мляко, оставете на топло да ...

Следвай ни