Търсене в сайта

Козунак на конци с александрийско тесто
Козунак на конци с александрийско тесто
и лек козунак. Намазваме форми за печене с олио и сипваме от сместа, като предвиждаме, че ще увеличи обема си 3 пъти. Печем в загрята фурна на ...
Пухкави Великденски козунаци на конци
Пухкави Великденски козунаци на конци
. Усучете фитилите и оплетете плитки и просто усучете по 2 фитила. Сложете ги във форми и оставете да втасат, след което намажете с разбит жълтък, ...
Козунак с конци и месене в хлебопекарна
Козунак с конци и месене в хлебопекарна
16 Януари
4
Всички продукти /без сладкото/ се слагат в хлебопекарна и се пуска програма за месене - 15 мин. Оставя се 30 мин. да втаса. Второ месене - 15 мин. Второ ...
Козунак с ракия на конци, замесен в хлебопекарна
Козунак с ракия на конци, замесен в хлебопекарна
Разбийте яйцата със захарта, прибавете есенциите и сипете в хлебопекарната. Пресейте брашното и изсипете, отгоре поръсете и сухата мая. Пуснете на ...
Памук козунаци на конци, замесени в хлебопекарна
Памук козунаци на конци, замесени в хлебопекарна
Отделете 1-2 жълтъка за намазване, а другите яйца разбийте хубаво със захарта. Сипете и топлото мляко с половината масло и олио. За по-разбираемо ...
Не е ли гениално? Да омесиш козунак на конци в пералнята
Не е ли гениално? Да омесиш козунак на конци в пералнята
06 Април
Според традициите не може да посрещнем Великден без козунак, но за да стане наистина вкусен, трябва да бъде омесен добре. За неговото месене обаче ...
Козунак
Козунак
24 Април
10
тях - на още 3 по-малки. Всяка малка топка се разтегля с ръце във формата на правоъгълник, маже се с масло и се завива и усуква. От 3 фитила сплетете 1 ...
Козунак
Козунак
24 Април
10
тях - на още 3 по-малки. Всяка малка топка се разтегля с ръце във формата на правоъгълник, маже се с масло и се завива и усуква. От 3 фитила сплетете 1 ...
Коняк
Коняк
Конякът представлява алкохолно питие и по-точно вид бренди. Напитката, която мнозина считат за изключително изтънчена, носи името на френския град ...
Коноп
Коноп
в почти всички свери на индустриалното производство, конопът днес се отглежда предимно с цел добиване на влакна, които са изключително здрави и издръжливи ...
Лимони конфи
Лимони конфи
! Лимони конфи може да използвате за мароканска и индийска кухня, може да ги добавяте в ястия с всякакви птици, ориз, риба и морски дарове. ...
Месеница на конци
Месеница на конци
Сложете всички продукти за тестото в хлебопекарната /без олиото/ в последователен ред: първо всички течни съставки, сол, захар, брашно и натрошената мая. ...
Чудни сиренки на конци
Чудни сиренки на конци
13 Септ.
В подходящ съд смесваме хладкото прясно мляко, захарта и маята. Оставяме сместа на топло докато маята се активира. В дълбока купа пресяваме два пъти ...
Тутманик на конци
Тутманик на конци
Активираме маята със захарта и част от прясното мляко. След като шупне, прибавяме останалото прясно мляко, киселото мляко, яйцето, белтъка и 1/3 от ...
Козунаци
Козунаци
желание на плитки. Оформеният козунак се намазва с разбит белтък и се поръсва с кристална захар и малко филирани бадеми. Козунакът се ...