Търсене в сайта

Вредна ли е майонезата?
Вредна ли е майонезата?
производство, преминават през процес на пастьоризация и в крайна сметка се получава безопасен продукт. И още едно успокоение – популярните марки ...
Прясно мляко
Прясно мляко
, а вкусовите качества - запазват. Важно е да се отбележи, че пастьоризирането не е на 100% сигурен метод за изтребване на потенциално опасни бактерии. ...
Сирената, които бременните не трябва да ядат
Сирената, които бременните не трябва да ядат
. Твърдото сирене е най-безопасно, защото при пастьоризацията му се убиват патогените, които биха могли да навредят на плода. За да са ...
И лютеницата у нас със стандарт за качество
И лютеницата у нас със стандарт за качество
100 грама продукт и, както вече казахме, никакви консерванти и оцветители. Ще откриете лютеницата със стандарт за качество в стъклени буркани или в ...
Храни, които да избягвате през бременността
Храни, които да избягвате през бременността
. Опасно е за бременните жени, защото може да причини спонтанен аборт, преждевременно раждане или животозастрашаваща инфекция за бебето. Непастьоризирано ...
Как се консервира ябълков сок?
Как се консервира ябълков сок?
пастьоризираният сок може да се съхранява до 2 години. Пастьоризацията е процес, който просто включва внимателно нагряване на сока до 75 градуса ...
История на сиренето
История на сиренето
открили как се разпространява то и индустриалното производство на сирене се разраснало като горски пожар. Пастьоризацията прави меките сирена ...
В деня на виното: Как се случва технологията на ферментация?
В деня на виното: Как се случва технологията на ферментация?
е откривател и на процеса на пастьоризацията; - Ферменатцията на виното и ракията е процес, който може да бъде контролиран. От него зависи колко ...
Бирата - горчивата царица на напитките
Бирата - горчивата царица на напитките
откриването на промишленото технологично охлаждане създава първата бира с дънна (долна) ферментация, а после пастьоризацията от 1857 година позволява ...
Какво представлява UHT млякото?
Какво представлява UHT млякото?
продукт. Това е по-ефективен и "мек" метод от пастьоризацията или кипенето. Основната цел за ултрапастьоризация е максималното унищожаване на ...
Топ 8 храни освен киселото мляко, които съдържат пробиотици
Топ 8 храни освен киселото мляко, които съдържат пробиотици
18 Септ.
пастьоризация. Затова може да се пие само в съвсем прясно състояние;/page page7. Мисо (Miso) Мисо е резултат от ферментацията на смес от соя, ...
За и против бирената мая
За и против бирената мая
23 Февр.
жива, докато бирената мая, известна като хранителна добавка, е деактивирана. Това означава, че микроорганизмите са били убити чрез пастьоризация или ...
Гроздето – плодът на боговете
Гроздето – плодът на боговете
13 Септ.
ръце. Докъм 19 век обаче става възможна пастьоризацията. През 1869 г. неферментиралият гроздов сок се обособява като отделна напитка. Днес ...
Вреди от прясното мляко
Вреди от прясното мляко
01 Май
24
малко след това в него. Пастьоризацията също може да унищожи до 50 процента от присъстващия витамин С в млякото. Хомогенизация разбива глобулите ...
При каква температура на нагряване медът губи полезните си свойства
При каква температура на нагряване медът губи полезните си свойства
-дълъг срок на годност без ферментация. Повечето компании използват метода на "светкавично нагряване" чрез нагряване на меда много бързо до около 160°F / ...