Търсене в сайта

Сирената, които бременните не трябва да ядат
. Твърдото сирене е най-безопасно, защото при пастьоризацията му се убиват патогените, които биха могли да навредят на плода. За да са ...
Фрапиращи факти за млякото
цветнокожите хора нямат лактаза в организма си. Млякото е сравнявано от някои специалисти по храненето с бяла кръв. Средната кварта мляко съдържала 322 ...
Полезно ли е наистина готовото смутито в бутилка или не
марки вече предлагат и у нас своите „течни плодове“ в бутилки с надпис smoothie. Но възможно ли е едно смути в бутилка да ни предостави качествата на прясно ...
Прясно мляко
, а вкусовите качества - запазват. Важно е да се отбележи, че пастьоризирането не е на 100% сигурен метод за изтребване на потенциално опасни бактерии. ...
Вреди от прясното мляко
малко след това в него. Пастьоризацията също може да унищожи до 50 процента от присъстващия витамин С в млякото. Хомогенизация разбива глобулите ...
Гроздето – плодът на боговете
ръце. Докъм 19 век обаче става възможна пастьоризацията. През 1869 г. неферментиралият гроздов сок се обособява като отделна напитка. Днес ...
При каква температура на нагряване медът губи полезните си свойства
-дълъг срок на годност без ферментация. Повечето компании използват метода на "светкавично нагряване" чрез нагряване на меда много бързо до около 160°F / ...
Бирата - горчивата царица на напитките
откриването на промишленото технологично охлаждане създава първата бира с дънна (долна) ферментация, а после пастьоризацията от 1857 година позволява ...
Какво представлява UHT млякото?
продукт. Това е по-ефективен и "мек" метод от пастьоризацията или кипенето. Основната цел за ултрапастьоризация е максималното унищожаване на ...
История на сиренето
открили как се разпространява то и индустриалното производство на сирене се разраснало като горски пожар. Пастьоризацията прави меките сирена ...
В деня на виното: Как се случва технологията на ферментация?
е откривател и на процеса на пастьоризацията; - Ферменатцията на виното и ракията е процес, който може да бъде контролиран. От него зависи колко ...
Как се консервира ябълков сок?
пастьоризираният сок може да се съхранява до 2 години. Пастьоризацията е процес, който просто включва внимателно нагряване на сока до 75 градуса ...
За и против бирената мая
23 Февр.
жива, докато бирената мая, известна като хранителна добавка, е деактивирана. Това означава, че микроорганизмите са били убити чрез пастьоризация или ...
Топ 8 храни освен киселото мляко, които съдържат пробиотици
18 Септ.
пастьоризация. Затова може да се пие само в съвсем прясно състояние;/page page7. Мисо (Miso) Мисо е резултат от ферментацията на смес от соя, ...
Хмел
. Това става около 10-11 век. Въпреки че хмелът не отговаря за вкусовите качества на бирата, той я прави много трайна, което е било много важно във ...

Следвай ни