Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Търсене в сайта

Питки с бираПитки с бира
01 Юни
2
Маята се разтваря в топличкото мляко с малко захар. Добавя се бирата (на стайна температура), останалата захар и мекото масло. Леко се обърква и се добавя пресятото брашно и сол. Замесва се гладко тесто, което се оставя...
Заек с бираЗаек с бира
21 Май
3
Смесете брашното, червения пипер, 1 с.л. олио, черен пипер на вкус, чубрица и малко от бирата и разбъркайте, колкото да се получи средно гъст сос. С него се овалват или намазват с четка парчетата порционирано заешко, предварително...
Пиле с бираПиле с бира
15 Април
4
Почистете пилето и го натрийте вътре и вън със сол, червен пипер. Отворете бутилката бира и я набучете в пилето от трътката през гърлото и я поставете така изправена в тава във фурната. В гърлото на бирата сложете стръковете...
Риба в бираРиба в бира
28 Август
Рибата се изчиства, отрязват се главите и опашките. Реже се на парчета, като се махат костите. Беконът се реже на тънко. Лимонът се изцежда. Парчетата риба се поливат с лимонов сок, поръсват се със сол, черен и бял пипер....
Тиквички с бираТиквички с бира
04 Окт.
1
Измийте тиквичките и ги разполовете. Издълбайте вътрешността им, така че да получите своеобразни лодки. Нарежете на ситно лука и шунката, след което ги оставете да се задушат заедно с ориза, подправките, зелениите и 2...
Гофрети с бираГофрети с бира
01 Дек.
Млякото се затопля леко (до около 30 С) и в него се размива маята. Яйцата се разбиват и се добавят към млякото, заедно с половината масло и останалите продукти. Трябва да се получи тесто, малко по-рядко от кексово....
Патица с бираПатица с бира
06 Юни
1
Фурната се загрява до 200 градуса. Накълцайте лука, чесъна и мащерката и ги сложете на дъното на голяма тавичка за печене. Върху тях сложете двете патици. Надупчете кожите им с вилица или остър нож и ги овкусете със сол...
Кюфтенца с бираКюфтенца с бира
31 Май
Смесете каймата, лукът нарязан на ситно, галетата и яйцата. Оформете малки кюфтенца. Изпечете ги във фурната за около половин час на 190 градуса, или ги изпържете до златисто. Отцедете от излишната мазнина. В тиган...
Трътки за бираТрътки за бира
07 Април
Измийте трътките и ги почистете хубаво. остаете ги да се отцедят в гегвир. Загрейте лъжица олио в тиган и добавете маслото. Запържете нарязания на полумесеци лук. Когато поомекне и добие хубав златист цвят, може да го...
Телешко в бираТелешко в бира
26 Март
Загрейте фурната на 160 градуса. Загрейте олиото в дълбок тиган, нарежете месото на парчета и го запържете. Извадете и прехвърлете в тенджера, добавете лука и щом той започне да омеква прибавете брашното и чесъна....
Шаран с бираШаран с бира
01 Август
Почистваме зеленчуците и ги нарязваме. Лукът се нарязва на филийки, а морковите, корените от целина и магданоз на кубета. Заливаме зеленчуците със 750 мл сгорещена вода. В марля завиваме дафиновия лист, скилидките чесън...
Говеждо с бираГовеждо с бира
09 Май
Изрежете внимателно всички тлъстини от говеждото месо и го нарежете на средно големи кубчета. Загрейте маслото и запържете говеждото месо на силен огън. След това го извадете от мазнината с помощта на решетъчна лъжица....
Омлет с бираОмлет с бира
03 Дек.
Отделете жълтъците и ги разбийте с малко сол. Отделно разбийте белтъците на пяна с щипка сол. Смесете внимателно жълтъците и белтъците. Добавете бирата и объркайте добре. Загрейте маслото в подходящ тиган и сипете...
Кюфтета с бираКюфтета с бира
29 Окт.
Смесете каймата, нарязания на ситно лук, галетата и яйцата. Оформете малки кюфтенца. Изпечете ги във фурната за около половин час на 190 градуса, или ги изпържете до златисто. Отцедете от излишната мазнина. В тиган...
Пиле с бираПиле с бира
15 Април
4
Почистете пилето и го натрийте вътре и вън със сол, червен пипер. Отворете бутилката бира и я набучете в пилето от трътката през гърлото и я поставете така изправена в тава във фурната. В гърлото на бирата сложете стръковете...
Бутчета с бираБутчета с бира
25 Ноем.
9
Осолете пилешките бутчета и ги поръсете с черен пипер. Сложете ги в намазнена тава, полейте около тях с бирата, водата и олиото. Върху бутчетата разпределете парченца масло. Поръсете още веднъж с червен пипер и др. подправки...
Патица с бираПатица с бира
06 Юни
1
Фурната се загрява до 200 градуса. Накълцайте лука, чесъна и мащерката и ги сложете на дъното на голяма тавичка за печене. Върху тях сложете двете патици. Надупчете кожите им с вилица или остър нож и ги овкусете със сол...
Гофрети с бираГофрети с бира
01 Дек.
Млякото се затопля леко (до около 30 С) и в него се размива маята. Яйцата се разбиват и се добавят към млякото, заедно с половината масло и останалите продукти. Трябва да се получи тесто, малко по-рядко от кексово....
Кюфтенца с бираКюфтенца с бира
31 Май
Смесете каймата, лукът нарязан на ситно, галетата и яйцата. Оформете малки кюфтенца. Изпечете ги във фурната за около половин час на 190 градуса, или ги изпържете до златисто. Отцедете от излишната мазнина. В тиган...
Мезета за бираМезета за бира
06 Юни
Традиционните мезета за бира са картофки, крилца, крекери, вурстчета, различни видове мини-сандвичи. Можете да приготвите сами вкусно мезе за бира. Такова например са лучените кръгчета, които са невероятни на вкус...
Разкрасяване с бираРазкрасяване с бира
09 Юни
Бирата е любима напитка на много хора и е особено подходяща за горещите летни месеци, заедно с порция пържени картофи или пържена риба. Много често идеята за чаша бира в ръка „те носи” и към морския бряг, пясъка, слънцето...
Какво е крафт бира?Какво е крафт бира?
23 Септ.
Напоследък крафт бирата става все по-популярна и именно поради тази причина ще ви разкажем какво точно представлява тя. Крафт бирата се произвежда най-често в малки пивоварни или изцяло в домашни условия. В нейният състав...
Какво е вайс бира?Какво е вайс бира?
12 Септ.
Любима на мнозина, вайс бирата е удоволствие за вкуса за всеки бираджия. Името на тази бира идва от немски език и означава бяла бира. Известна е още под името Вайцен бира. Вайс бирата е традиционна немска бира тип ейл...
Какво е жива бира?Какво е жива бира?
30 Август
Ако сте любители на бирата и искате да разберете що е то жива бира - то този съвет е за вас. В следващите редове ще видите какво представлява живата бира. Живата бира се приготвя както обикновената, но с тази разлика...
Крехко свинско с бираКрехко свинско с бира
25 Април
1
Всички знаем, че за да е крехко едно месо, е хубаво преди това да се маринова и начука със специално чукче. Но когато нямате време за предварителна обработка, тази рецепта идва на помощ. Изисква малко усилия, но резултатът...