Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Бульон-трезвеОсвен традиционните за случая с махмурлука шкембе чорба и зелева чорба тук има три други рецепти за бульон-трезве.
1. В чаша доматен сок прибавете един цял пресен жълтък и без да разбърквате, изпийте на гладно;
2....
14 Февр.
Вегетариански бульонВърнете го във врящия бульон и добавете фидето.
Овкусете бульона със сол, пипер, добавете масло (може и олио) и лимонов сок. Добавете скълцан магданоз и копър....
28 Ноем.
Гъбен бульонГъбите могат да се поднесат като гарнитура, а бульонът се ползва според първоначалния замисъл....
03 Ноем.
Домашен заешки бульонНашият домашен заешки бульон е готов. Аз не слагам допълнително сол, а разчитам само на зеленчуците да овкусят.
Веднага след охлаждането на бульона го прецеждаме....
23 Януари
Моят зеленчуков бульонЩом зеленчуците омекнат, нашият бульон е готов. Посоляваме на вкус и прецеждаме.
Зеленчуковият бульон е подходящ за приготвянето на различни супи и ястия....
23 Февр.
Домашен агнешки бульонТози агнешки бульон е подходящ за всякакви ястия, вместо да купуваме, използваме домашен бульон, най-подходящ е за малки деца....
21 Дек.
Богат зеленчуков бульонЧесто, когато описвам рецептите си, пиша, че слагам домашен бульон (месен или зеленчуков). Препоръчвам ви и вие да си приготвите зеленчуковия бульон за вашата храна у дома....
27 Юли
Домашен зеленчуков бульонВинаги ще имате под ръка вкусен домашен бульон за приготвяне на ризото, супи, яхнии....
01 Юни
6
Домашен пуешки бульонДомашният пуешки бульон се разпределя в купи, като може да се замрази....
23 Юли
Здравословен зеленчуков бульонЗехтинът се загрява, прибавя се лукът, морковът, празът, целината, доматът и магданозът. Задушава се около 5 мин.
Прибавят се зърната от черния пипер, карамфил и дафинов лист. Осолява се.
Водата се изсипва и се оставя...
15 Март
2
Сос от бульонБрашното се запържва в част от маслото, след което се разтваря с бульона. Прибавя се сметаната и се оставя около 10 мин. да ври на слаб огън. Прибавя се нарязания на ситно и изпържен лук, сол и горчица....
22 Окт.
Аспик – желиран бульонВ бульона сваряваме моркова, целината, лука, корена от магданоз, черния пипер и дафиновия лист.
Отделяме и изстудяваме 1 чаша от бульона. Разбиваме белтъка с щипка сол и добавяме няколко лъжици от студения бульон....
19 Ноем.
Шаран в бульонВ дълбока тенджера слагаме водата и виното, прибавяме зеленчуците и подправките и оставяме бульона да ври за около 30-40 минути....
08 Дек.
Телешки костен бульонВарим още 30-40 минути нашия телешки бульон.
Оставяме готовия телешки костен бульон да се утаи, прецеждаме го през тензух или гъста цедка и добавяме лимоновия сок и ситно нарязания магданоз.
Поднасяме го топъл....
27 Февр.
Рибен бистър бульонПрецедете получения бульон с кърпа. Овкусете с лимонов сок, черен пипер и сол.
Налейте бульона в чашки, като във всяка прибавите и по едно тънко резенче масло. По желание поднесете с препечен пълнозърнест хляб....
16 Февр.
Основен зеленчуков бульонМожете веднага да използвате бульона или пък да го замразите във фризера....
26 Юли
Сос от бульонБрашното се запържва в част от маслото, след което се разтваря с бульона. Прибавя се сметаната и се оставя около 10 мин. да ври на слаб огън. Прибавя се нарязания на ситно и изпържен лук, сол и горчица....
22 Окт.