Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Търсене в сайта

Домашно вино МерлоДомашно вино Мерло
12 Окт.
Всеки знае, че по-хубаво от домашно приготвените храни и напитки няма. А какво е трапезата през студените зимни дни без чаша домашно червено вино. Хубаво е гроздето, което се използва за червено вино да е сорт мерло, то...
Заек с виноЗаек с вино
04 Окт.
1
Използвала съм заек от Лидъл. Нарязвам си заека на порции и го измивам след това добре. Взимам си дълбока тенджерка. На дъното наливам олиото. Отгоре нареждам порцийките заешко месо една до друга. Почиствам си главите...
Магическо греяно виноМагическо греяно вино
16 Дек.
Сипете черния чай в тенджерка и го загрейте с меда за около 5 минути. Котлонът трябва да бъде слаб през цялото време, защото течността не бива да кипва. Добавете портокаловия сок, плодовете и подправките, оставете за...
Вино от дюлиВино от дюли
26 Февр.
1
За да направите това ароматно вино, ще ви трябват зрели и здрави дюли. Дюлите имат силен и приятен аромат, от който голяма част преминава във виното. Оставете плодовете да престоят две седмици. Особено подходяща е японската...
Скумрия във виноСкумрия във вино
23 Март
Рибата се приготвя на котлон. За целта смесете виното, водата, лука и подправките. Изчакайте да заври и оставете на котлона 5 минути. Получава се ароматна марината, която трябва да оставите да изстине. През това време...
Масленки с виноМасленки с вино
17 Май
Сложете всички продукти в голяма купа, като нарежете маслото на малки кубчета. Замесете меко тесто. В началото може да си помислите, че е много брашното и няма да стане, но вие не се притеснявайте. Готовото тесто...
Вино от дренкиВино от дренки
14 Януари
5
Дренките се заливат с вода и се наръсват със захарта. Оставят се така 15-20 дни в отворен стъклен съд, като от време на време се разбъркват, за да се разтвори захарта. След това се прецеждат през гъста цедка и течността...
Пурички с виноПурички с вино
20 Февр.
2
Извадете маста от хладилника, за да омекне, след което я разбийте с бялото вино. Добавете пудрата захар и разбъркайте добре. Постепенно добавете предварително пресятото брашно до получаването на меко тесто, което...
Вино от глухарчетаВино от глухарчета
28 Април
2
"Беше тиха ранна утрин, градът тънеше в мрак и блажено кротуваше в леглата. Въздухът вече лъхаше на лято, вятърът галеше приятно, природата дишаше дълбоко, топло и спокойно." Сигурна съм, че снимките и рецептата ще разпалят...
Домашно Оризово ВиноДомашно Оризово Вино
29 Март
Най-напред трябва да стерилизираме всички съдове и прибори, които ще използваме. Следващата стъпка, е да измием ориза три пъти. В стерилизирания буркан изсипваме измития ориз, захарта, стафидите, лимоновия сок и двете...
Ориз с виноОриз с вино
13 Август
Сварете количеството ориз в подсолена вода, докато напълно омекне. След това прецедете, като първо го облеете със студена вода, за да не се слепва. Разбъркайте ориза с бадемите, стафидите, пудрата захар, канелата и залейте...
Ликьор от виноЛикьор от вино
29 Януари
Поставете съставките в стъклена бутилка (буркан) и ги оставете затворени за 6 седмици. Разбърквайте от време на време, за да се разтопи по-бързо захарта за домашния ликьор. Прецедете готовия ликьор от вино и се насладете...
Телешко във виноТелешко във вино
26 Февр.
1
Нарежете месото на едри кубчета. Направете прорези в месото и сложете вътре по малко бекон, магданоз, чесън, сол и черен пипер. Прихванете с клечки. Загрейте зехтина и запържете месото от всички страни, махнете клечките...
Меденки с виноМеденки с вино
19 Дек.
Пресейте брашното и го смесете с канелата в средна на големина купа. Разбъркайте ги заедно с кората, зехтина и виното до получаването на меко тесто. След това замесете тестото, докато стане гладко, и го покрийте. Оставете...
Селско греяно виноСелско греяно вино
24 Дек.
1
Почистваме от семките и нарязваме на кубчета ябълките. В чайник изливаме виното и прибавяме парченцата ябълки, захарта, карамфила и канелата. Загряваме виното до кипване и го сваляме от огъня. Греяното вино се поднася...
Вино от смокиниВино от смокини
18 Август
Смокините се режат на много ситни парченца и се изсипват в голям съд с обем 8 литра, за предпочитане дамаджана. Захарта и водата се варят до пълното разтваряне на кристалчетата и след това се оставят на котлона още 15...
Горещо младо виноГорещо младо вино
03 Януари
1
Налейте червеното вино в дълбока тенджерка. Загрейте го до 40 градуса. Добавете стафидите, меда и подправките(без дафиновия лист). Разбъркайте до пълното разтопяване на меда. Загрейте сместа постепенно до кипване. Добавете...
Петел с виноПетел с вино
23 Март
Смесете всички продукти за маринатата и накиснете порционирания петел за 12 часа в нея в хладилник. На следващия ден попийте месото и запазете цялата марината. Загрейте половината масло и олиото и запържете петела равномерно...
Вино от малиниВино от малини
21 Август
Добре узрелите, но твърди малини намачкайте хубаво и ги оставете да ферментират в съд за 4-5 дена. След това прекарайте през преса сместа. Твърдите части промийте с вода в количество около 3/4 от отделилия се малинов...
Червено греяно виноЧервено греяно вино
19 Септ.
1
В чайник се налива виното, прибавят се захарта, карамфилът канелата и лимоновата кора. Нагрява се силно....
Пилешко във виноПилешко във вино
01 Август
5
Кипваме виното заедно с меда, канелената пръчка и клавичките карамфил. Оставяме го да ври на тих огън до редуциране на течността с 1/3, след което отстраняваме подправките. Запържваме бекона до хрупкавост, изваждаме го...
Ябълки с виноЯбълки с вино
27 Юли
Внимателно почистваме ябълките, като ги разрежем на половинки. Загряваме маслото и запържваме ябълките до омекване. Добавяме захарта, овкусяваме с канела, заливаме с вино и задушаваме поне 5 минути на тих огън. Готовите...
Кифлички с виноКифлички с вино
06 Ноем.
Смесете виното с олиото и сипете пресятото с бакпулвер брашно. Замесете меко тесто. Отделно разбъркайте орехите и стафидите със затопленото мляко. Накъсайте малки топки от тестото, разплескайте ги върху дланта си, сложете...
Вино от ябълкиВино от ябълки
31 Окт.
3
Нарежете ябълките на парчета без да ги белите и ги залейте с водата. Пресовайте ги, за да изтече сокът, и ги оставете да престоят 4 дни. Течността отново се прецежда и се премерва. Прибавете захарта, маята и лимоновия...
Гъби във виноГъби във вино
15 Септ.
Измиваме гъбите и ги подсушаваме. Внимателно отстраняваме пънчетата и изпържваме шапките в силно сгорещеното масло за 3-4 минути. Изваждаме гъбите, подреждаме ги в плитка тава, а в мазнината запържваме сланината и пънчетата...