Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Домашно вино МерлоВсеки знае, че по-хубаво от домашно приготвените храни и напитки няма. А какво е трапезата през студените зимни дни без чаша домашно червено вино.
Хубаво е гроздето, което се използва за червено вино да е сорт мерло, то...
12 Окт.
Заек с виноИзползвала съм заек от Лидъл. Нарязвам си заека на порции и го измивам след това добре. Взимам си дълбока тенджерка. На дъното наливам олиото.
Отгоре нареждам порцийките заешко месо една до друга. Почиствам си главите...
04 Окт.
1
Магическо греяно виноСипете черния чай в тенджерка и го загрейте с меда за около 5 минути. Котлонът трябва да бъде слаб през цялото време, защото течността не бива да кипва.
Добавете портокаловия сок, плодовете и подправките, оставете за...
16 Дек.
Вино от дюлиЗа да направите това ароматно вино, ще ви трябват зрели и здрави дюли. Дюлите имат силен и приятен аромат, от който голяма част преминава във виното.
Оставете плодовете да престоят две седмици. Особено подходяща е японската...
26 Февр.
1
Скумрия във виноРибата се приготвя на котлон. За целта смесете виното, водата, лука и подправките. Изчакайте да заври и оставете на котлона 5 минути.
Получава се ароматна марината, която трябва да оставите да изстине. През това време...
23 Март
Масленки с виноСложете всички продукти в голяма купа, като нарежете маслото на малки кубчета.
Замесете меко тесто.
В началото може да си помислите, че е много брашното и няма да стане, но вие не се притеснявайте.
Готовото тесто...
17 Май
Вино от дренкиДренките се заливат с вода и се наръсват със захарта. Оставят се така 15-20 дни в отворен стъклен съд, като от време на време се разбъркват, за да се разтвори захарта.
След това се прецеждат през гъста цедка и течността...
14 Януари
5
Пурички с виноИзвадете маста от хладилника, за да омекне, след което я разбийте с бялото вино.
Добавете пудрата захар и разбъркайте добре.
Постепенно добавете предварително пресятото брашно до получаването на меко тесто, което...
20 Февр.
2
Вино от глухарчета"Беше тиха ранна утрин, градът тънеше в мрак и блажено кротуваше в леглата. Въздухът вече лъхаше на лято, вятърът галеше приятно, природата дишаше дълбоко, топло и спокойно."
Сигурна съм, че снимките и рецептата ще разпалят...
28 Април
2
Домашно Оризово ВиноНай-напред трябва да стерилизираме всички съдове и прибори, които ще използваме.
Следващата стъпка, е да измием ориза три пъти.
В стерилизирания буркан изсипваме измития ориз, захарта, стафидите, лимоновия сок и двете...
29 Март
Ориз с виноСварете количеството ориз в подсолена вода, докато напълно омекне. След това прецедете, като първо го облеете със студена вода, за да не се слепва.
Разбъркайте ориза с бадемите, стафидите, пудрата захар, канелата и залейте...
13 Август
Ликьор от виноПоставете съставките в стъклена бутилка (буркан) и ги оставете затворени за 6 седмици.
Разбърквайте от време на време, за да се разтопи по-бързо захарта за домашния ликьор.
Прецедете готовия ликьор от вино и се насладете...
29 Януари
Телешко във виноНарежете месото на едри кубчета. Направете прорези в месото и сложете вътре по малко бекон, магданоз, чесън, сол и черен пипер.
Прихванете с клечки. Загрейте зехтина и запържете месото от всички страни, махнете клечките...
26 Февр.
1
Меденки с виноПресейте брашното и го смесете с канелата в средна на големина купа. Разбъркайте ги заедно с кората, зехтина и виното до получаването на меко тесто. След това замесете тестото, докато стане гладко, и го покрийте. Оставете...
19 Дек.
Селско греяно виноПочистваме от семките и нарязваме на кубчета ябълките.
В чайник изливаме виното и прибавяме парченцата ябълки, захарта, карамфила и канелата.
Загряваме виното до кипване и го сваляме от огъня.
Греяното вино се поднася...
24 Дек.
1
Вино от смокиниСмокините се режат на много ситни парченца и се изсипват в голям съд с обем 8 литра, за предпочитане дамаджана.
Захарта и водата се варят до пълното разтваряне на кристалчетата и след това се оставят на котлона още 15...
18 Август
Горещо младо виноНалейте червеното вино в дълбока тенджерка. Загрейте го до 40 градуса. Добавете стафидите, меда и подправките(без дафиновия лист). Разбъркайте до пълното разтопяване на меда. Загрейте сместа постепенно до кипване.
Добавете...
03 Януари
1
Петел с виноСмесете всички продукти за маринатата и накиснете порционирания петел за 12 часа в нея в хладилник. На следващия ден попийте месото и запазете цялата марината.
Загрейте половината масло и олиото и запържете петела равномерно...
23 Март
Вино от малиниДобре узрелите, но твърди малини намачкайте хубаво и ги оставете да ферментират в съд за 4-5 дена.
След това прекарайте през преса сместа. Твърдите части промийте с вода в количество около 3/4 от отделилия се малинов...
21 Август
Червено греяно виноВ чайник се налива виното, прибавят се захарта, карамфилът канелата и лимоновата кора.
Нагрява се силно....
19 Септ.
1
Пилешко във виноКипваме виното заедно с меда, канелената пръчка и клавичките карамфил. Оставяме го да ври на тих огън до редуциране на течността с 1/3, след което отстраняваме подправките.
Запържваме бекона до хрупкавост, изваждаме го...
01 Август
5
Ябълки с виноВнимателно почистваме ябълките, като ги разрежем на половинки.
Загряваме маслото и запържваме ябълките до омекване. Добавяме захарта, овкусяваме с канела, заливаме с вино и задушаваме поне 5 минути на тих огън.
Готовите...
27 Юли
Кифлички с виноСмесете виното с олиото и сипете пресятото с бакпулвер брашно. Замесете меко тесто. Отделно разбъркайте орехите и стафидите със затопленото мляко.
Накъсайте малки топки от тестото, разплескайте ги върху дланта си, сложете...
06 Ноем.
Вино от ябълкиНарежете ябълките на парчета без да ги белите и ги залейте с водата. Пресовайте ги, за да изтече сокът, и ги оставете да престоят 4 дни.
Течността отново се прецежда и се премерва. Прибавете захарта, маята и лимоновия...
31 Окт.
3
Гъби във виноИзмиваме гъбите и ги подсушаваме. Внимателно отстраняваме пънчетата и изпържваме шапките в силно сгорещеното масло за 3-4 минути.
Изваждаме гъбите, подреждаме ги в плитка тава, а в мазнината запържваме сланината и пънчетата...
15 Септ.