Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Козунак с ракияГотовия козунак с ракия вадим от фурната, оставяме за 5-10 минути и махаме тавата. Невероятно вкусен е!
Източник: Maia Ivanova - Кулинарна мрежа, по рецепта на Петя Аргирова....
01 Април
Козунак с локумПремесете вече втасалото тесто и разделете на три равни части за три козунакa. Всеки козунак оформете, като разделите тестото на две равни части. Разстелете всяка част с намаслени ръце на кора....
30 Април
1
Козунак с пълнежЗатопляме млякото. В него разтваряме маята с малко захар. Сипваме малко брашно около 1 ч.ч. и оставяме да шупне.
След това в брашно си правим кладенче и слагаме яйцата, захарта, млякото, маслото и шупналата мая.
Замесваме...
22 Април
Козунак с плънкаКогато козунаците добият златисто кафяв цвят, изпичат се доста бързо, ако е необходимо допичане на вътрешността, се покриват с алуминиево фолио за 5-10 мин. или колкото е необходимо до готовност....
07 Май
2
Козунак с масОт готовото тесто оформете 1 голям или 2 по-малки козунака, като ги сплетете на плитка и слагате в тях стафиди и бадеми.
Оставете отново да втасат на топло, като ги покриете внимателно с кърпа....
14 Април
Козунак с подсладителиНакрая добавете отцедените стафиди, орехи по желание и оформете козунака.
Сложете го в тава или форма, оставете отново да втаса малко....
14 Април
1
Козунак с орехиСплетете по 2-3 плитки и оформете козунаците в тавичка.
Намажете отгоре с жълтък, поръсете с кристална захар и гарнирайте с орехови ядки. Оставете отново да втаса....
14 Окт.
3
Козунак с олиоБухналите козунаци намазваме с разбито яйце и поръсваме със захар. Поставяме ги в студена фурна и включваме на 120 градуса....
03 Април
3
Козунак с касисОформеният козунак се поставя във форма за печене, намазана с краве масло или поставена хартия, и се оставя да втаса....
05 Май
Козунак в хлебопекарнаВ купа се слага малко брашно, половината захар, маята и половината прясно мляко, оставя се да втаса.
Към сместа се прибавят останалите продукти + половината от мазнината, а другата половина се оставя при месенето и се...
21 Февр.
Козунак с бадемиОстаналите ги накълцваме или ги начукваме и след това ги прибавяме към козунака. Накрая изсипваме и разтопеното масло и омесваме тесто. Оставяме го на топло, за да втаса....
19 Февр.
Козунак с фантаТестото се оставя да втаса за около 30-40 минути, премесва се и се оформят козунаците. От тези продукти излизат 2 големи и козунака с пълнеж т.е. тестото се разделя на 2 равни части и всяка част се дели на 3 топки....
28 Април
Козунак в тенджераВ топло мляко се натрошава маята, добавя се захарта и разбъркваме с 2 с.л. брашно на кашичка. Оставя се да шупне. С останалите продукти се замесва средно меко тесто.
В тестото сипваме маслото, а после с олио се измесва...
21 Април
2
Козунак с бадемиСложете козунака в намаслена тава и го изчакайте да втаса /трябва да изпълни тавата наполовина/. После го намажете с разбитото яйце, набодете отгоре бадемите и печете в умерена фурна....
02 Май
Козунак с шафранМлякото се загрява леко и се смесва с чаша и половина брашно. Добавя се маята и се оставя на топло, за да втаса.
Жълтъците се бият със захарта и се добавят разбитите на сняг белтъци. Добавя се водката и шафранът. Добавя...
18 Април
Козунак с какаоСлага се готовото тесто за козунак в тава, дъното на която обилно е намазано с масло и поръсено с брашно. Оформя се според въображението на всеки.
Пече се във фурната на умерен огън....
28 Февр.
Козунаци с лимонада по рецепта на Ваня ДжорджевичЗа тези козунаци с лимонада вземаме си дълбок съд, като счукваме яйцата и добавяме захарта към тях....
23 Април
3
Сладкиш с козунак и вишниВ подходяща чиния на дъното се редят вишни, отгоре ред филийки козунак, който се напръсква с вишновката, ред крем и така до изчерпване на продуктите.
Завива се с домакинско фолио и се оставя да стегне 1 час....
11 Юли
Десерт с козунак и ромСмесват се двата крема и се намазва върху козунака, като между крема и козунака може да се наредят банани на филийки.
Готовият сладкиш се поръсва със смлени орехи и шоколадови пръчици....
13 Април
Торта с козунак и МаскарпонеГотовото втасало козуначено тесто сложете в намазнена тава, като го заравните. Сложете да се изпече до готовност в умерено загряна фурна. Получената платка разделете на 2 отделни блата, след като се охлади.
За крема Маскарпоне...
19 Април
Памук козунаци на конци, замесени в хлебопекарнаПечете козунаците в загрята фурна на 160 градуса до златисто.
Памук козунаците на конци, замесени в хлебопекарна са готови....
23 Април
Козунак с лимонови резанкиВ 50 мл топло прясно мляко се натрошава маята с лъжичка захар и малко брашно, за да стане кашичка. В останалото мляко се разбърква захарта докато се разтопи, добавяме олиото. В купа се разбиват с вилица яйцата, като се отделя...
12 Април