Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Търсене в сайта

Сосове за патешко месоСосове за патешко месо
05 Април
Вероятно смятате, че между агнешкото и патешкото месо не може да бъде правено никакво сравнение. Но някои хора, които са с по-изострено обоняние, усещат дори и характерния мирис на патешкото месо, който считат за особено...
Овкусяване на ярешко месоОвкусяване на ярешко месо
30 Януари
Един от основните проблеми при готвенето на ярешко е това, че то има доста специфична миризма. Ако успеем да овкусим ярешкото правилно, тогава ще можем да се избавим от това и да се насладим на нежния вкус на това сочно...
Консумираме все повече месоКонсумираме все повече месо
21 Дек.
2
Според данните от американско проучване през последните 50 години хората са повишили консумацията на месо и мазнини с 3 процента, което ни доближава до хищниците в хранителната верига. Изследването е обърнало внимание...
Вкусни сосове за месоВкусни сосове за месо
19 Януари
С вкусни сосове месото е много по-апетитно и вкусно. Пригответе креолски сос, той е пикантен и събужда апетита. Подходящ е не само за месо, а и за риба. За приготвянето му са необходими 500 грама домати, 1 люта чушка...
Вкусни пици с месоВкусни пици с месо
18 Януари
Направете пица с шунка, която е лесна за приготвяне и бързо ще стане любима на близките ви. За тестото са необходими 200 грама брашно, 1 супена лъжица олио, 10 грама мая, половин чаена лъжичка захар, 125 милилитра топла...
Пет маринати за месоПет маринати за месо
18 Май
Маринатата е задължителна, ако искате да приготвите крехко и ароматно месо. Предлагаме ви пет различни маринати, като количеството на продуктите зависи от това колко месо искате да мариновате. Вижте отгоре галерията...
Подправки за патешко месоПодправки за патешко месо
07 Юли
1
Приготвените с патешко месо ястия не са много популярни на българската трапеза. Затова пък всеки, който желае да разнообрази менюто си и цени магията на правилно подбраните подправки, може да се отправи на кулинарно пътешествие...
Как се шпикова месоКак се шпикова месо
24 Април
Почти всяко месо, особено ако е на големи парчета, изисква допълнителна първична кулинарна обработка. В това число се включват процедури, като начукване, паниране, шпиковане, бордиране, сухо и мокро мариноване. Всеки,...
Домашно опушване на месоДомашно опушване на месо
06 Дек.
Пушеното месо запазва свойствата му и подобрява вкусовите му качества, и е много добър начин за съхранение. Процедурата се прави, като се опушва с горещ пушек. Преди опушването месото трябва да се подготви добре, тъй като...
Как се карамелизира месо?Как се карамелизира месо?
24 Февр.
Кулинарията е изключително изкуство, наред с поднасянето и аранжирането на храната. Истински добър готвач е този, който умее да комбинира по най-добър начин тези страни на готварството. На французите принадлежи първенството...
Сосове за пуешко месоСосове за пуешко месо
06 Април
Пуешкото месо можем да овкусим с много и най-различни сосове. Те мога да бъдат сладки, сладко-кисели или зеленчукови със сметана. Подходящи са сосове със сметана, горчица, бяло вино, червено вино, ябълково вино...
Алергии към пилешко месоАлергии към пилешко месо
02 Януари
Алергията е повишена чувствителност на организма към определени субстанции или храни, като тя може да бъде наследствена, придобита или краткотрайна. Тук ще се фокусираме конкретно върху алергията към пилешко месо. Какво...
Руски предястия с месоРуски предястия с месо
31 Август
Предястията играят важна роля в руската национална кухня, особено ако човек е решил да покани свои гости на обяд или вечеря. В този случай се набляга главно на месните предястия, за да може домакинът да се представи...
Дърпано пилешко месоДърпано пилешко месо
02 Май
Смесете в купа зехтин, пушен червен пипер, смлян кориандър, смлян кимион, чесън на прах, сол на вкус, черен пипер, сок и кората от един лайм. Разбъркайте до получаване на гъста каша. Поставете пилешките бутчета в съд,...
Месо с карфиолМесо с карфиол
05 Февр.
Нарежете пилешкото и го запържете в зехтина. Добавете чесъна и праза и разбъркайте. През това време разделете карфиола на цветчета и го бланширайте в подсолена вода за 5-7 минути. Отцедете много добре карфиола и...
Консервирано заешко месоКонсервирано заешко месо
15 Февр.
Почистете зайците, измийте ги добре и ги оставете 1 нощ да висят, за да се отцедят максимално. Нарежете ги на парчета, подходящи да поставяне в буркани, а гръдния кош отстранете и сварете в подсолена вода. Загрейте...
Желирано пилешко месоЖелирано пилешко месо
27 Март
Измийте пилешкото филе и го сварете с нарязан на ситно кромид лук, чесън, чушката, 1/2 морков, целината, сол, пилешкия бульон. Нарежете другата половина от моркова на колелца, около 8-10 бр., и го добавете в бульона малко...
Гювеч без месоГювеч без месо
06 Юни
В олиото се задушават лукът, празът, целината и морковите с малко от сока от консервираните зеленчуци. Когато поомекнат се добавя червения пипер и хубаво се разбърква. Добавят се доматите и се изчаква около 15 минути,...
Шпиковано свинско месоШпиковано свинско месо
06 Януари
Морковите се нарязват на колелца, чесъна само се обелва, без да се нарязва. Правят се прорези по цялото парче свински врат от около 2 см дължина и 2 см дълбочина, за да може да сложите в тези процепи по колелце морков...
Капама без месоКапама без месо
22 Дек.
Нарежете морковите, целината и бялата част от лука на дребно и ги задушете в дълбок тиган с масло и малко до омекване. Размийте брашното в студена вода и го изсипете в съда заедно с червения пипер и гореща вода. Оставете...
Пелмени без месоПелмени без месо
11 Ноем.
В купа си слагаме пресятото брашно, добавяме разбитото яйце, водата и сол на вкус. Омесваме си тестото, покриваме купата с прозрачно фолио и оставяме в хладилника за 30 минути. Приготвяме си плънката от натрошената извара...
Стерилизирано свинско месоСтерилизирано свинско месо
30 Юли
Купих три килограма пърлено свинско месо. Нарязах го на големи парчета, осолих го и го позапържих в много олио в голяма тенджера. Отделих няколко парчета да ги сготвя. Останалото месо наредих плътно в буркани, като...
Месо сладката МериМесо сладката Мери
25 Февр.
Започваме със соса, като сгорещяваме олиото. Към него добавяме захарта и бъркаме енергично до добиването и на кафеникав цвят. След като е готово, добавяме към червения пипер, доматеното пюре и чесъна, солта. Оставяме...
Питка с месоПитка с месо
21 Февр.
1
От посочените продукти замесете меко тесто. Оставете го за половин час на топло да втаса. През това време направете плънката. Нарежете праза на дребно. Разтопете маста в тиган. Добавете праза и запържете до омекване....
Свинско месо плетеноСвинско месо плетено
27 Дек.
Нарежете свинския врат на дебели филии около 3 см. Аз използвах вратно месо, но може и със свински гърди. В купа смесете всички подправки и намажете месото. Покрийте с фолио и оставете в хладилника да престои поне 2 часа...