Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Търсене в сайта

Бъркан хлябБъркан хляб
21 Дек.
В дълбока купа се смесват всички съставки: предварително пресятото брашно, сухата мая, солта и топлата вода. Разбърква се сместа с дървена лъжица и се покрива с памучна кърпа. Тестото е доста рядко. Така покрито тестото...
Хляб ЧиабатаХляб Чиабата
25 Март
1
Смесете в купа брашното, солта и маята. Добавете водата и разбъркайте до получаване на влажно тесто. Покрийте купата с прозрачно фолио и оставете на стайна температура да втасва за около 12-18 часа. Колкото по-хладно...
Хляб ЛавашХляб Лаваш
29 Юни
4
Омесете тесто от половината брашно, захарта, солта, маята и качамака. Пресейте останалото брашно и го месете до еластично тесто, като накрая добавете и олиото. Покрийте тестото с кърпа и го оставете на топло място,...
Портокалов хлябПортокалов хляб
03 Юли
1
Разтворете маята заедно със захарта в 110 мл вода. Оставете я така на топло място, докато започне да образува мехурчета. Прибавете сока и настърганата портокалова кора. Пресейте брашното заедно със солта прибавете...
Ирландски хлябИрландски хляб
10 Юли
2
Пресейте двата типа брашно, прибавете содата, пшеничения зародиш, овесени трици и овесени ядки. Разбъркайте сместта добре, прибавете олио, както и предварително разбърканите кисело и прясно мляко. Започнете да месите...
Джинджифилов хлябДжинджифилов хляб
11 Дек.
Сложете водата и анасона да заврат заедно, похлупете и оставете да се задушава за 1 час. Загрейте фурната на 150-160 градуса. Застелете продълговата форма с хартия за печене, като леко я намазните. Смесете 2 вида брашно...
Домашен хлябДомашен хляб
28 Май
6
Маята се разтваря в топлата вода и се добавя захарта. Оставя се встрани за 10 минути. Добавя се сокът от доматите и се разбърква. Брашното се пресява на етапи, добавя се чесъна, ароматните подправки, и се замесва еластично...
Тричав хлябТричав хляб
22 Май
Разбийте яйцата хубаво с миксера и добавете постепенно триците, млякото с разбития в него бакпулвер, солта и мащерката или чубрицата. По желание добавете някакви семена. Оставете забърканата смес да престои за 15 минути...
Витлеемски хлябВитлеемски хляб
18 Август
За да направите витлеемски хляб, трябва да получите квас от някой, който вече го е приготвил. Получената квас се съхранява в голям стъклен или пластмасов съд, задължително в хладилник. За разбъркване на тестото се използва...
Ватикански хлябВатикански хляб
15 Август
Приготвянето на ватикански хляб отнема една седмица. За да го направите, трябва да получите квас от някой, който вече го е направил. Първи ден - към получения квас добавете 250 г захар без да разбърквате и покрийте съда...
Ябълков хлябЯбълков хляб
22 Април
1
Почистете и обелете ябълките, след което ги настържете на ренде. Прибавете захарта и стафидите. Оставете получената смес да отлежи поне един час. След това прибавете брашното, предварително смесено с бакпулвера и нарязаните...
Фруктов хлябФруктов хляб
01 Май
1
Бадемите се нарязват на дълго, а лешниците на филии, Лимонът се настъргва. Смокините се нарязват на парчета, а стафидите се овалват в брашно. Яйцата се бият със захарта 20 минути. В сгъстената смес се прибавят брашното...
Английски хлябАнглийски хляб
12 Април
Жълтъците се разбиват много добре със захарта. Прибавят се останалите продукти без яйцето и добре разбърканата смес се изсипва в тясна тавичка, покрита с хартия, която е намазана с масло. Хлебчето отгоре се намазва с разбитото...
Владишки хлябВладишки хляб
04 Февр.
Разбийте яйцата със захарта. Добавете настърганата лимонова кора, смлените орехи, стафидите, настъргания шоколад, нарязаните плодове от сладко и брашното, пресято с бакпулвера. Изсипете сместа в подмазнена продълговата...
Месен хлябМесен хляб
28 Август
Ситно нарязваме лука и чесъна. Стъблата целина се нарязват на тънки парчета и заедно с наситнените зеленчуци се запържват за до омекване в силно сгорещеното масло. В дълбока купа смесваме двата вида кайма, омекналите...
Пшеничен хлябПшеничен хляб
22 Февр.
Пресейте брашното и добавете солта и маята. Долейте 300 мл топла вода заедно със зехтина и меда. Постепенно замесете гладко и хомогенно тесто. Прехвърлете готовото тесто в намазнена тавичка, направете с пръст отгоре...
Пълнозърнест хлябПълнозърнест хляб
11 Февр.
2
Маята, захарта и 4 с.л. от топлата вода се смесват и се оставят встрани около 15 мин. Двата вида брашно се пресяват заедно със солта. Добавя се маята и се размесва с достатъчно вода, за да се получи твърдо тесто. След...
Бял хлябБял хляб
27 Януари
Маята се размива с малко мляко и захарта и се оставя да бухне. Брашното се пресява със солта. Прави се кладенче в средата и в него се слагат леко разтопеното масло, маята, едно разбито яйце и останалото мляко, което се прибавя...
Бадемов хлябБадемов хляб
30 Август
Разбийте яйцата, добавете бавно захарта, какаото, ванилията, карамфила, смлените бадеми и брашното. Сложете тестото на масата, разделете го на две и от всяка една половина оформете дълго хлебче. В голяма тава сложете...
Хляб табанХляб табан
29 Август
Брашното се пресява със солта. 100 мл вода се затоплят леко и в тях се размива маята и захарта. Продуктите се смесват и се замесва меко тесто. Тестото се покрива с кърпа от естествени материали, за предпочитане лен, и...
Сладък хлябСладък хляб
18 Дек.
В 50 мл мляко и щипка захар разтворете маята, добавете 1 с.л. брашно, разбъркайте на каша и оставете да шупне. Нишестето се разтваря в студеното мляко, слага се в съд на котлона, добавя се захарта и се разбърква, докато...
Маймунски хлябМаймунски хляб
21 Дек.
Маята заедно със затопленото мляко и захарта се разбъркват, прибавя се брашно и яйцето. Малко по малко замесвате тесто от съставките. Месете, докато се получи меко, гладко и еластично тесто. Сложете тестото в купа и го...
Марокански хлябМарокански хляб
16 Август
Първо пригответе маята. Сипете млякото с водата в купа, разбъркайте със захарта и накрая прибавете маята. Разбъркайте и оставете за 10 минути на топло място. В дълбока купа смесете двата вида брашно и солта. Прибавете...
Орехов хлябОрехов хляб
27 Окт.
Разтварете маята в 80 мл хладка вода и забъркайте гъста каша с малко брашно. Оставете да втаса на топло за около 15 минути. Изсипете брашното в тава и направете в средата кладенче. В отделен съд смесете хладката вода, меда...
Бърз хлябБърз хляб
23 Януари
2
От всички продукти се омесва тесто (рецептата е бърз хляб, защото аз го правя в кухненския робот, слагам всички съставки и няколко натискания на копчето тестото е готово). Оставя се да втаса на топло и се пече в загрята...