Gotvach.bg»Статии»Бавно Готвене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Бавно готвене – най-новата мода в кухнята!
Има, присъединете се към разрастващото се движение на почитателите на бавното готвене. Първите привърженици на бавното готвене са американските слоукукъри (от англ. slow cooker)....
Бавното готвене - тайната на гръцката кухня
Освен това единственият начин на готвене е бавното приготвяне на ястието....
Съвети при готвенето на Crock-Pot
Спестете пари
Уредите за бавно готвене са страхотни за готвене на по-малки разфасовки от телешко, свинско, агнешко или пилешко месо....
Рибай стекът - най-сочният от всички стекове
В този случай може да го съхранявате месец или повече, но при всички случай го размразете бавно, идеално би било в хладилника за една нощ....
Особености при готвенето с керамични съдове
Ястията се готвят бавно, използва се изключително малко мазнина, в резултат на което те стават по-вкусни, месото е по-крехко и сочно. Това прави готвенето полезно и здравословно....
Съвети за винаги вкусно месо на трапезата
За да направим месото по-вкусно и полезно:
- Преди да готвите месото, уверете се, че е напълно размразено.
- Не размразявайте месото в микровълновата.
- Най-добре е да размразявате месото бавно, например в хладилник...
Най-здравословните начини за приготвяне и консумация на яйца
Яйца на омлет
За да си направите омлет, яйцата се разбиват в купа, изсипват се в нагорещен тиган и се готвят бавно на тих огън, докато стане омлетът....
Как се готви грах
Не го солете веднага, тъй като в солена вода той ще се готви по-бавно. Именно затова е по-добре да го овкусите в края, когато е почти готов.
2....
Осъзнатото хранене за наслада от храната и повече здраве
Вижте още:
- Как да се храним бавно и защо е полезно;
- Още причини да се храните бавно....
Най-добрите и безвредни съдове за готвене
Въпреки че са тежки, храната приготвена в тях не прегаря, бавно се нагрява и бавно се охлажда.
Пластмасовите съдове са много удобни. Но в тях не може да се готви - пластмасата се топи....
Инструкции при готвенето с керамични съдове
Особености на готвенето в керамични съдове и поднасяне на храната
• Храната в тези съдове се приготвя бавно, като се задушава, и това я прави на първо място много вкусна....
Как се готви в уок
Първо се изсипват по-бавно приготвящите се, като месо и зеленчуци. Онези продукти, които стават бързо трябва да се добавят в края на готвенето.
Не слагайте в уока прекалено много продукти едновременно....
Лошите хранителни навици, които трябва да спрете сега
За повечето от готвенето Ричардс препоръчва задушаване, печене или бавно готвене на месо като по-здравословна алтернатива, защото овъгляването на месото е една от 11-те грешки при готвене, които могат да направят храната...
Как да се храним правилно - здравословно меню
Невъзможно е да променим диетата си за една нощ, промяната на хранителните навици трябва да бъде бавна, но всеки път трябва да вземете решение за нова промяна, която искате да приемете и да се придържате към нея....
Какво е ГХИ масло и за какво е полезно?
Маслото ГХИ е подходящо и за бавно готвене.
Освен че е идеално за всевъзможни кулинарни подвизи, то е и отличен подобрител на вкуса на готвените ястия....