Gotvach.bg»Статии»Готвене на риба
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Полезни съвети за готвене на риба
Когато готвите морска риба, напръскайте я с оцет или лимонов сок преди термичната обработка – това отстранява силната миризма. Ако искате да сварите риба, направете първо зеленчуков бульон като за супа....
Какво трябва да знае всяка домакиня за готвенето на риба?
Освен че е лесно смилаема и изключително полезна, рибата е подходяща за направата на разнообразни салати, топли и студени предястия, супи, основни ястия и др. Тя е нискокалорична и същевременно съдържа в себе си...
Съвети за готвене на пара
Ако случайно забравите, че готвите, докато гледате сериал по телевизията, при изпаряване на цялата вода уредът за готвене на пара ще се изключи автоматично....
Съвети при готвенето в гювеч
При готвенето в гювеч на по-тлъсто месо не се налага да използвате никаква допълнителна мазнина. По време на готвенето месото ще пусне достатъчно. Хем по-малко усилия, хем по-здравословно.
4....
Как да готвим на пара
Ако нямате уред за готвене на пара, можете да готвите по стария изпитан начин: върху тенджера, пълна с вряща вода, се слага метален гевгир или сито и се завива с кърпа.
Парата от водата обработва термично храната....
Как да се храним правилно - здравословно меню
Използвайте повече фурната за здравословно готвене
Печенето на скара, както и варенето на пара и готвене в тенджера са методи на готвене, които са за предпочитане пред пържене и печене с добавено масло или мазнина, така...
Здравословно готвене в керамични съдове
Температурата на готвене може да достигне до 250 градуса и готвенето може да продължи около час. След като е готово, ястието се вади от фурната и се сервира....
Какво е Барамунди?
Гответе 2 до 3 минути, докато кожата стане златистокафява, след това внимателно обърнете и гответе от другата страна за още 1 до 2 минути....
Най-здравословните начини за приготвяне и консумация на яйца
Важно при готвенето на яйцата
- Готвенето на яйцата прави някои хранителни вещества по-смилаеми
Готвенето на яйцата ги прави по-безопасни за ядене и улеснява смилането на някои от хранителните вещества....
Бърза работилница: Как да готвим миди?
Нежното месо на тези мекотели е идеално за готвене на различни ястия.
Преди да готвите почистени от черупките миди, те трябва да бъдат добре измити от пясъка....
Не на бъркотията в кухнята! Следвайте тези съвети
Това не означава да готвите само паста с кренвирши, но ако готвите с по-малко от 10 продукта, ще икономисате време за чистене и прибиране накрая....
Какво да не правим, когато подправяме храната си?
Когато готвите със сухи билки, добавете ги в началото на готвенето, а пресните билки към края....
Подходящи подправки за риба щука
Може да се използва прясно или изсушено и може да се добави към рибата преди готвене или да се използва за приготвяне на сос за риба или марината....