Gotvach.bg»Статии»Замразяване на Тесто
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Замразяване на Тесто

Търсиш информация за Замразяване на Тесто? Разгледай последните ни публикации и статии за Замразяване на Тесто.
Замразяване и размразяване на тестоЗамразяване и размразяване на тесто
1
Замразеното тесто във фризера си остава със същите качества, с които е било, преди да го сложите да се замразява....
Съвети при замразяване и размразяване на тестоСъвети при замразяване и размразяване на тесто
Също така е много удобно тестото да се замразява на части, като се оформя в онези форми, в които тестото ще се издигне и пече след размразяване....
Замразените продуктиЗамразените продукти
Когато замразявате тесто, предварително го поставете в кутия....
Как се замразяват тестени изделия и сладкишиКак се замразяват тестени изделия и сладкиши
Многолистното тесто също може дълбоко да се замразява. За размразяването му са необходими само 1-2 часа при стайна или 5-6 часа при хладилна температура....
Тънкости при готвенето с бутер тестоТънкости при готвенето с бутер тесто
Печените изделия от бутер тесто не се замразяват, защото губят както формата си, така и вкусовите си качества....
Тънкости при приготвянето на паста и пицаТънкости при приготвянето на паста и пица
2
Ако пък смятате да замразявате тестото, използвайте цялото количество мая, посочено в рецептата. Може дори да прибавите малко повече, защото замразяването ще унищожи част от маята....
Как да съхраним тестоКак да съхраним тесто
Бутертестото се съхранява идеално във фризер, но ако веднъж е размразено, не се препоръчва повторното му замразяване....
Видове теста и основни похвати за месенеВидове теста и основни похвати за месене
Набухвателите увеличават обема на тестото. Това са мая, сода и бакпулвер. Маята се съхранява в хладилник и може да се замразява. Когато се използва трябва да е със стайна температура. Използва се разтворена или суха....
Всички необходими съвети, за да приготивте идеалните целувкиВсички необходими съвети, за да приготивте идеалните целувки
Суровото тесто за целувки се замразява отлично и може да се опече, без да се размразява - например върху пай. Как да проверим дали са готови? Опечените целувки трябва лесно да се вадят от тавата....
Бърза работилница: Домашни кнедлиБърза работилница: Домашни кнедли
Важно е, плънката да не отдели сок преди замразяването....
Как да направим вкусни кроасаниКак да направим вкусни кроасани
Повторете процедурата с точенето и замразяването още 6 пъти и го поставете за 1 час в хладилника, може и за цяла нощ. При приготвянето на слоесто тесто, спазваме 2 правила: 1....
Нестандартни идеи с кори от лазаняНестандартни идеи с кори от лазаня
В повечето случаи се изсушават, замразяват, дори и изхвърлят и така и не се сещам следващия път, когато забърквам поредното тесто, че имам такива от предишното готвене на паста във фризера....
Лесни екзотични десертиЛесни екзотични десерти
Ако ще приготвяте сами тестото за гофретите, смесете брашното с водата, добавете яйца, маргарин и сол. Разбийте на пяна сметаната и я добавете в тестото....
Ръководство съхранение на храни: Колко дълго, за да са свежи и безопасниРъководство съхранение на храни: Колко дълго, за да са свежи и безопасни
Въпреки че повечето хора използват носа си като тест с подушване, за да определят дали храната им все още е добра, този метод може да бъде подвеждащ и опасен....
Как се работи с бутертестоКак се работи с бутертесто
Размразеното веднъж бутертесто не е хубаво да се замразява повторно. След като е размразено, тестото то не се нуждае от повторно премесване. Също така не се нужда е и от разточване. То е готово за употреба....