Gotvach.bg»Статии»Замразяване на Тесто
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Замразяване и размразяване на тестоЗамразеното тесто във фризера си остава със същите качества, с които е било, преди да го сложите да се замразява....
1
Съвети при замразяване и размразяване на тесто
Също така е много удобно тестото да се замразява на части, като се оформя в онези форми, в които тестото ще се издигне и пече след размразяване....
Как се замразяват тестени изделия и сладкиши
Многолистното тесто също може дълбоко да се замразява. За размразяването му са необходими само 1-2 часа при стайна или 5-6 часа при хладилна температура....
Тънкости при готвенето с бутер тесто
Печените изделия от бутер тесто не се замразяват, защото губят както формата си, така и вкусовите си качества....
Тънкости при приготвянето на паста и пицаАко пък смятате да замразявате тестото, използвайте цялото количество мая, посочено в рецептата. Може дори да прибавите малко повече, защото замразяването ще унищожи част от маята....
2
Как да съхраним тесто
Бутертестото се съхранява идеално във фризер, но ако веднъж е размразено, не се препоръчва повторното му замразяване....
Видове теста и основни похвати за месене
Набухвателите увеличават обема на тестото. Това са мая, сода и бакпулвер. Маята се съхранява в хладилник и може да се замразява. Когато се използва трябва да е със стайна температура. Използва се разтворена или суха....
Всички необходими съвети, за да приготивте идеалните целувки
Суровото тесто за целувки се замразява отлично и може да се опече, без да се размразява - например върху пай.
Как да проверим дали са готови?
Опечените целувки трябва лесно да се вадят от тавата....
Как да направим вкусни кроасани
Повторете процедурата с точенето и замразяването още 6 пъти и го поставете за 1 час в хладилника, може и за цяла нощ.
При приготвянето на слоесто тесто, спазваме 2 правила:
1....
Нестандартни идеи с кори от лазаня
В повечето случаи се изсушават, замразяват, дори и изхвърлят и така и не се сещам следващия път, когато забърквам поредното тесто, че имам такива от предишното готвене на паста във фризера....
Лесни екзотични десерти
Ако ще приготвяте сами тестото за гофретите, смесете брашното с водата, добавете яйца, маргарин и сол.
Разбийте на пяна сметаната и я добавете в тестото....
Ръководство съхранение на храни: Колко дълго, за да са свежи и безопасни
Въпреки че повечето хора използват носа си като тест с подушване, за да определят дали храната им все още е добра, този метод може да бъде подвеждащ и опасен....
Как се работи с бутертесто
Размразеното веднъж бутертесто не е хубаво да се замразява повторно.
След като е размразено, тестото то не се нуждае от повторно премесване. Също така не се нужда е и от разточване. То е готово за употреба....