Gotvach.bg»Статии»Замразяване на зеленчуци
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Замразяване на зеленчуци

Търсиш информация за Замразяване на зеленчуци? Разгледай последните ни публикации и статии за Замразяване на зеленчуци.
Основни правила при замразяването на зеленчуциОсновни правила при замразяването на зеленчуци
Подходящи за замразяване са всички зеленчуци, които се консумират варени, печени или пържени. Кои зеленчуци не трябва да се замразяват?...
Запазете зеленчуците и подправките свежи чрез замразяванеЗапазете зеленчуците и подправките свежи чрез замразяване
Преди замразяване някои зеленчуци трябва да се бланшират....
Как се замразяват зеленчуциКак се замразяват зеленчуци
Първите два часа от замразяването няколко пъти вадете плика, за да разпределите правилно зеленчуците и да не залепнат един за друг....
Здравословни ли са или не замразените храниЗдравословни ли са или не замразените храни
В много случаи замразените зеленчуци са по-полезни от пресните, защото се замразяват веднага след прибирането им, докато другите престояват по няколко дни преди да бъдат консумирани....
Замразените продуктиЗамразените продукти
Когато замразявате пресни зеленчуци, те трябва да са измити, почистени и предварително бланширани в гореща вода или леко сварени на пара....
Няколко трика при замразяване на хранаНяколко трика при замразяване на храна
Хладилните камери са верен другар в замразяването на сезонните плодове или зеленчуци....
Кои продукти не бива да замразявате във фризераКои продукти не бива да замразявате във фризера
4
Зеленчуци с високо съдържание на вода Повечето зеленчуци се чувстват добре в хладилник, но нямат място в хладилната камера....
Готвените ястия, които могат да се замразяватГотвените ястия, които могат да се замразяват
Ястия като яхния с картофи и месо или картофи и зеленчуци също можете да замразявате без проблем. От супите няма определена супа, която да не можете да замразите....
Как да замразим царевица, грах и фасулКак да замразим царевица, грах и фасул
Замразяването на зеленчуците е изключително лесен начин за съхранението им за по-дълго време....
Правила при замразяването на плодовеПравила при замразяването на плодове
Плодовете и зеленчуците се замразяват само веднъж, защото при размразяване и повторно замразяване губят ценните си вещества. В магазина такива плодове и зеленчуци лесно се разпознават....
Колко дълго храната може да бъде замразена и все още да е вкуснаКолко дълго храната може да бъде замразена и все още да е вкусна
Някои зеленчуци, особено листни зеленчуци, трябва да бъдат бланширани преди да бъдат замразени. Също така, не всички гъби е добре да се замразяват сурови....
На каква температура да съхраняваме продуктите в хладилникаНа каква температура да съхраняваме продуктите в хладилника
Целта на фризера е напълно да спре растежа на бактериите чрез замразяване....
Какви зеленчуци могат да бъдат съхранявани във фризер?Какви зеленчуци могат да бъдат съхранявани във фризер?
При замразяването си зеленчуците запазват своя вкус. За замразяването е важно зеленчуците да са здрави, да няма наранено по тях. Ако има то задължително се отстранява....
Как да съхраняваме морковиКак да съхраняваме моркови
Най-младите и крехки моркови се замразяват най-успешно след бланширане. Пригответе около 4 литра вода за всеки половин килограм зеленчуци....
Храните, за които не предполагате, че трябва да стоят във фризераХраните, за които не предполагате, че трябва да стоят във фризера
Сред продуктите, които не бива дори да припарват до дълбоко замразяване, са литни зеленчуци като маруля и зеле, зарзават като карфиол, репички, лук, краставици, домати и чушки....