Gotvach.bg»Статии»Кулинария
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Готварските съдове в мексиканската кулинария
В следващите редове можете да видите кои са най-използваните готварски съдове в мексиканската кулинария:
1. Метате
Направен от дялан вулканичен камък, този уред служи за смачкване и стриване на царевичните зърна....
Съвети за млади кулинариЗатова младите кулинари трябва да бъдат въведени в чудния свят на кулинарията и да усвоят най-съществените неща, а с течение на времето, дори ще се смеят на въпросите, които са си задавали в началото.
1....
4
Медът в кулинарията
Медът е изключително полезен и често се използва в кулинарията, тъй като придава на ястията чудесен вкус. Ето някои препоръки, които ще са ви полезни в рецептите с мед....
Ванилията в кулинарията
Ванилията се добавя в различни десерти. Правят се и алкохолни напитки с ванилия. Ако добавите ванилия в пудра захар, се получава много нежна и ароматна пудра захар.
С нея ще освежите и украсите различни видове сладкиши...
Френските кулинари готвят най-сладко
Кулинарите във Франция са най-изкусните майстори в света.
Те се изперчиха на първо място в класация за градовете с най-добра храна в света, съставена от списанието "Форбс"....
Кулинарна употреба на резене
Резенето често се използва в кулинарията. То се отличава с малко калории и богат набор от полезни вещества. В състава му се откриват калций, калий, желязо, както и витамин А....
Кулинарни традиции в АвстралияДнес континентът Австралия е заселен с преселници от цял свят, като всяка група пази своите кулинарни традиции и обичаи....
1
Кулинарна употреба на амарант
Възможностите, които предлага амарантът в кулинарията, са безброй и е най-добре сами да експериментирате....
Кулинарна употреба на физалис
То е много богато на витамин А и на криптоксамин, поради което може да се използва както за лекуването на редица заболявания, така и в кулинарията....
Кулинарна употреба на теф
Позната повече сред африканските народи, тя постепенно добива популярност из цял свят, като предпочитан кулинарен продукт.
Културата е предпочитана поради няколко фактора....
Кулинарно приложение на прошуто
В италианската кулинарна традиция този вид шунка се използва най-често за приготвянето на предястия и антипасти. Не минава през термична обработка, тъй като вкусовите му качества се променят....
Кулинарна употреба на шамфъстък
В кулинарията тези ядки се използват повече от 2 500 години. Докато в древния Изток са считани за символ на богатството и успеха, днес всичко, в което те се влагат, е под етикет елитно....
Кулинарна употреба на Асафетида
В кулинарията асафетида най-често се използва за подправянето на зеленчукови ястия. Добавя се на всякакви разядки, ориз, предястия и солени тестени изделия, най-вече такива със зеленчукова плънка....
Кулинарна употреба на Проволоне
Но има и много други приложения в кулинарията. В южната част на Италия Проволоне се добавя в различни видове паста. Тъй като се разтопява лесно, топлината на пастата го прави разтегливо и много вкусно....