Gotvach.bg»Статии»Овкусяване на Ястията
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Овкусяване на Ястията

Търсиш информация за Овкусяване на Ястията? Разгледай последните ни публикации и статии за Овкусяване на Ястията.
Чудатите сосове на някои нации, за които не сте чувалиЧудатите сосове на някои нации, за които не сте чували
Храната винаги ще бъде по-вкусна с доза хубав сос, и докато на наша територия ястията често се придружават от кетчуп и майонеза, в други страни използват по-необичайни сосове за овкусяване....
Асафетида овкусява идеално леща и оризАсафетида овкусява идеално леща и ориз
1
С нея най-често се овкусяват различни видове къри, леща, пилафи, ястия с основа нахут. В комбинация със сол е перфектен дресинг за салати....
Майораната е идеална за пържен дробМайораната е идеална за пържен дроб
Върви добре и с ястия със смлени меса, риба, яйца, домати, картофи и други. С нея се овкусяват всякакви ястия с агнешко, пилешко месо, както и дреболии....
Заместители на солтаЗаместители на солта
2
Солта е основната подправка за овкусяването на ястията. В малки количества, тя е полезна за организма, но прекомерната ѝ употреба води до редица нежелани ефекти....
Естрагонът е идеален за рибни ястияЕстрагонът е идеален за рибни ястия
Освен това таросът, както е познат още естрагонът, е чудесен избор за поръсване на яйца, както и на ястия от риба....
Бял пипер и как да го използвамеБял пипер и как да го използваме
Търсите ли нещо ново, което да издигне ястията ви на друго ниво? Не търсете повече, а опитайте белия пипер. Той е сравнително нова за нашия регион подправка, по-използван е в азиатските страни....
Подходящи подправки за сафридПодходящи подправки за сафрид
Сложете риган на сафрида Друга подходяща подправка за овкусяване на сафрид е риганът. Той има характерен вкус и аромат, придаващ пикантно-сладка нотка към ястието....
Как правилно да овкусяваме салатитеКак правилно да овкусяваме салатите
Орехови и други натрошени ядки също придават апетитен вид и по-богат вкус на салатените ястия. По желание те могат да се подправят още с пресни или сушени билки според вкусовите предпочитания....
Овкусяване на пържолиОвкусяване на пържоли
2
Наред с кебапчетата и кюфтетата, пържолите са сред най-разпространените месни ястия на Балканския полуостров....
Подходящи подправки за риба щукаПодходящи подправки за риба щука
Копър Копърът е билка, която обикновено се използва за овкусяване на рибни ястия. Да, риба с копър е класика в жанра. Има мек, сладък вкус, който се съчетава добре с риба щука....
Как да овкусим храната без допълнителни калории?Как да овкусим храната без допълнителни калории?
Добавете чесън към вряща паста и пълнозърнести храни, за да направите ястието по-вкусно без добавени калории....
Кога се слагат подправките в ястието?Кога се слагат подправките в ястието?
Овкусяването е термин, който означава, че подправките се използват, за да допълнят вкусът на храната. Овкусителните подправки могат да изпълняват различни функции в ястието....
Диета при проблеми с бъбрецитеДиета при проблеми с бъбреците
1
Овкусявайте ястията си със зехтин и други здравословни мазнини. Противопоказни за бъбречно болните са следните продукти: зелен лук, кромид лук, ряпа, репички, целина, аспержи, киселец и спанак....
Производство и съхранение на червен пиперПроизводство и съхранение на червен пипер
Той е изключително подходящ за овкусяване на зеленчукови ястия, пилешко, свинско и телешко месо, а дори и риба....
Кратък пътеводител из света на сосоветеКратък пътеводител из света на сосовете
Изключително подходящ е за овкусяване на оризови ястия, както и за някои меса. В направата на сос Уорчестър участва и соев сос. Винегретите са сосове на основата на оцет....