Gotvach.bg»Статии»Поднасяне на шампанско
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Кое вино кога и с какво се поднася?
Шампанско
При завършване на другарско или семейно тържество, както и при приключване на официален банкет поднасянето на чаша шампанско, повишава настроението и допълва удоволствието от обяда или вечерята....
Шампанското било обявено за прокълнато
И запомнете - шампанско се поднася в специални чаши, на столче и много тесни. По този начин мехурчетата остават по-дълго време в чашата....
Изкушенията на кухнята в Северна Франция
Оставете сиренето да получи стайна температура преди поднасяне....
Пино Мьоние
Поднасяне на Пино Мьоние
Лекият плодов вкус на вината, произведени от Пино Мьоние, си отива с храни като риба тон, скариди, доматена салата с лук, калмари. По-отлежалите вина се поднасят с пици и дори суши....
Как и с какво се поднася Кампари
Сред тях са гренадинът, шампанското, вермутът и различни плодови сокове.
Най-известният коктейл с участието на Кампири е коктейлът Негрони....
С дъх на лято: 5 освежаващи рецепти за домашна сангрия
Изсипваме плодовете в кана и ги заливаме с шампанското. Слагаме каната да се охлади за 20-30 минути. Поднасяме студено с листа от мента.
2. Червена сангрия....
Дом Периньон
Добре е бутилката да се отвори точно преди поднасяне.
Дом Периньон се сервира в класическата чаша за шампанско....
Правила за приготвянето на най-добрите болета
Към тези напитки по правило се добавя захар, сода, газирано вино или шампанско;
- При направата на болета не използвайте силни вина, защото те биха приглушили плодовия аромат....
Зеленчукови ястия на микровълнова
Добавя се шампанското и се подправя със сол, пипер, захар и индийско орехче. Ястието се готви 12-15 минути при 600 вата. Накрая се добавя течната сметана. По желание се поднася с нарязана целина....
Летни изкушения с малини
Поднася се в десертни чаши малиновото изкушение.
Розов коктейл
Необходими продукти: 300 малини, 100 г ягоди, 100 г шоколадов ликьор, 4 с.л. лед, разбит на сняг, шампанско....
Вино
Задължително спазвайте закона на чашите, които са различни при червеното, бялото вино и шампанското. Поднасяйте червеното вино в гарафи, а бялото - направо в бутилки, защото не се декантира....
Кулинарна употреба на шамфъстък
В най-скъпите ресторанти се сервира специалитет от шамфъстък, ягоди и кашкавал или се поднася в комбинация с шампанско или леки десертни вина и ядки. В този случай той е накиснат в лимонов сок....
Какво да сготвим за Свети Валентин
На скара или във фурната се запичат парчетата сьомга и се поднасят със соса от шампанско и задушени картофи.
Печено пиле с мед
За тези, които не обичат риба, е подходящо печено пиле с мед и подправки....