Gotvach.bg»Статии»Френски Деликатеси
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Печени гълъби са изискан френски деликатес
Печените гълъби са известни като изискан деликатес във Франция още от XVI век. Това е било любимо ястие на аристократите и до днес се смята за изтънчена храна....
Фоа гра - тайната на най-изискания френски деликатес
В наши дни деликатесът е на всяка маса във Франция, най-вече за празниците в края на годината, а по целия свят е възприет като едно от най-известните френски национални ястия....
Най-скъпите френски сирена
Днес обаче ще ви запознаем с най-известните, а и най-скъпите френски деликатеси, които могат да впечатлят и най-капризното небце....
Роля на Катерина Медичи за формирането на френската кухня
Също така вероятно знаете и с каква храна се славят френските готвачи - трюфели, месни специалитети от патешко и агнешко, огромно разнообразие от засукани ястия от морски деликатеси, както и невероятни сладкарски шедьоври...
Задават се дни на френската гастрономия в София
В две шатри в София посетителите ще могат да се срещнат с представители на френските вина и гастрономия.
Ще се предлагат различни френски деликатеси, пред които никой няма да успее да остане равнодушен....
Панчета - как се приготвя и как се консумира?
Вкусът обаче, повярвайте, е съвсем различен и би се харесал дори и на най-придирчивите към месните деликатеси френски майстор-готвачи....
Дълголетието на французите се дължи на Рокфор
Някои залагаха на типичния френски начин за наслада от живота, други на типичната френска кухня, а трети на червеното вино....
Сирене БриИменно там през Средновековието за първи път е направено този мек и ароматен деликатес.
Бри се произвежда от краве мляко, има леко сивеещо-жълтав цвят и е покрито с благородна плесен, бяла на цвят....
1
Най-популярните френски сирена
Ако деликатесът е оставен да узрее по-дълго, няколко месеца до година, ароматът се променя и сиренето става с по-силен вкус и тъмен цвят. Тогава вече се нарича Бри Ноар....
Френската кухня в 10 интересни факта
Правят го непрекъснато и вкъщи, и в хилядите френски кафенета.
7....
Всичко за провансалската кухня
Може да се хапва и като френски пастет, намазан на хляб. Смесена с чесън е нещо като сос, в който се топи.
Месо - сред месата истински деликатес е гъшето....
Сирене Мимолет - деликатес, който трябва да опиташ
Мимолет е сирене, традиционно произвеждано в района на френския град Лил....
Шунка
Най-популярната шунка във Франция е Байонската шунка (Bayonne Ham), носеща името на югозападния френски град, която първо се изсушава на открито място, след което се осолява....
История на готвенето с гъши дроб
Тази традиция се възприела и от древните римляни, за които черният дроб на гъските бил истински деликатес. За да наедрее дробът на птиците, те ги хранели със смокини....