Приготвяне и темпериране на шоколад

Приготвяне и темпериране на шоколад

0

, 80 гр. кокосово масло, 100 гр. какао, 2.5 с.л. мед Начин на приготвяне: Какаовото масло се нарязва на кубчета и се разтапя на водна баня. Купата с какаовото масло се слага в тенджера с топла вода (около...

1

Приготвяне на козунаци

Търсиш информация за Приготвяне на козунаци? Разгледай последните ни публикации и статии за Приготвяне на козунаци.
Съвети за приготвяне на риба

Съвети за приготвяне на риба

За да има изпечената риба невероятен аромат, а вкусовите й качества да се подобрят, можете да се възползвате от някои кулинарни хитринки. Преди да изпечете рибата, покрийте я с резенчета лимон или портокал и добавете...

История и приготвяне на фондю

История и приготвяне на фондю

1

различни продукти, като дори има и сладки фондюта. В зависимост от продуктите, съдовете за приготвяне на ястието са различни, но във всички случаи неизменно присъстват общият съд, котлонът, с който се поддържа необходимата...

Съвети за приготвяне на зеленчуци

Съвети за приготвяне на зеленчуци

съдове. Това спомага за запазването на витамините в тях. Избягвайте да разбърквате зеленчуковите ястия, докато ги приготвяте. По-добре е да тръскате от време на време тенджерата, като плътно затворите капака й...

Внимание! Опасни козунаци заливат пазара за Великден!

Внимание! Опасни козунаци заливат пазара за Великден!

. От асоциацията българските хлебопроизводители алармират за нова потенциална опасност. Козунаци менте ще наводнят българския пазар за празниците. Не става въпрос просто за имитиращи продукти, а за продукти, които...

Евтини козунаци с хидрогенирано масло за Великден

Евтини козунаци с хидрогенирано масло за Великден

Евтини козунаци се появиха на рафтовете на търговските вериги дни преди светлия християнски празник Великден. Традиционните за празника печива се предлагат на цени от 1.5 лв. за 500 грама. Изключително...

Най-важните хитрини за вкусни домашни козунаци

Най-важните хитрини за вкусни домашни козунаци

3

В очакване сме на един от най-светлите християнски празници- Възкресение Христово! Много домакини ще запретнат ръкави и ще решат да се докажат в кухнята, като замесят сами козунаци, рула, кифлички и други...

Козунаци менте ще залеят пазарите преди Великден

Козунаци менте ще залеят пазарите преди Великден

1

Родните хлебопроизводители предупреждават българските потребители, че за този Великден пазарите могат да изобилства от фалшиви козунаци, които не са приготвени от традиционните продукти. От бранша уведомяват, че...

Съвети и трикове за приготвяне на майонеза

Съвети и трикове за приготвяне на майонеза

За онези, които обичат майонеза, е повече от щастие да я добавят към много неща. Независимо дали я поставяте на външната страна на сирене на скара, за да придадете на хляба допълнителен вкус и текстура или да...

Съвети при приготвяне на дребни риби

Съвети при приготвяне на дребни риби

Не съдете по размера, дребните рибки също са предизвикателство за приготвяне в кухнята. Като една от задължителните храни, от които организмът се нуждае, рибата е продукт, който може да се сготви по редица начини...

Съвети за приготвяне на перфектни печени зеленчуци

Съвети за приготвяне на перфектни печени зеленчуци

да печете? Сортирайте зеленчуците според времето за тяхното приготвяне. Условно те се делят на следните групи: - Кореноплодни: цвекло, картофи, моркови – печете 30-45 мин в зависимост от размера на парчетата...

Съвети за приготвяне на домашен сладолед

Съвети за приготвяне на домашен сладолед

между него и другия най-разпространен вид американски сладолед е, че италианският е с по-нискомаслена текстура. Рецептите за приготвяне на сладолед са много. В него могат да се добавят съставки като яйца, аромати...