Търсене в сайта

Масленица на конци
За да приготвим Масленица на конци, първо смесваме брашното със сухата мая в голяма купа. Захарта сипваме в 100 мл хладка вода. Наливаме сместа в ...
Пухкав тутманик на конци
Пресейте брашното, добавете солта и разбъркайте, оформете кладенче. Разтворете маята със захарта в топлата вода и затопленото мляко, оставете на топло да ...
Домашни кифлички на конци
В метален съд разтопете по 50 г мас и масло и добавете 50 мл олио, оставете да се поохлади. В малка купа, смесете продуктите за закваската на кашичка и ...
Погача на Конци
Затоплете млякото, колкото да ви трае пръстът (аз използвах овче мляко, но може и краве). Сипете около 100 мл в купичка, добавете захарта, разбъркайте и ...
Великденски козунак
втаса добре и го покрийте с алуминиево фолио. Сложете купата в хладилника за 1 нощ. На следващия ден с намазнени ръце го премесете и отново го оставете ...
Виенски козунак
и поръсете с кристална захар или сусам, ядки, сладкарски пръчици. В самия козунак може да сложите и добавките - стафиди, шоколадови парченца и т.н....
Селски козунак
увеличи обема си повече от 2 пъти. Отгоре намажете с разбит жълтък и поръсете с кристална захар. Сложете да се пече в загрята фурна на около 160 ...
Чешки козунак
20 Април
разделяме на 9 равни топки. Разточваме всяка една на дълга лента и три по три (една върху друга) ги сплитаме на плитка. Плитката се слага като венец в ...
Леден козунак
20 Април
нарязвате ядки. Разбърквате добре до гладка маса и слагате козунака във фризера, докато стане време за поднасяне. Разрязвате ледения ...
Маков козунак
желаните конци. Не прекалявайте с брашното - тестото трябва да е меко и пухкаво. Ударете го силно от 50 до 100 пъти в плота и оформено на топка го ...
Домашен козунак
. Завийте фитила като плитка и го сложете в намазнена продълговата форма. Отново оставете на топло да втаса за около 20 минути. След това го намажете ...
Козунак пролет
01 Май
1
добавяне на малко брашно ще стане с нормална пухкава консистенция. Тестото за козунак не трябва да бъде като това за хляб, т.е. не трябва да е ...
Козунак Бриош
Разтворете маята и 1 с.л. от захарта в леко затопленото мляко, добавете 2 с.л. брашно и разбъркайте. Завийте съда със стреч фолио и оставете на топло ...
Пълнен козунак
Пресяваме брашното в дълбок съд и го оставяме на топло. В една чаша надробяваме маята, посипваме я с лъжичка захар, заливаме с 3 с.л. прясно мляко, ...
Козунак Искра
докато свърши мазнината. Оставяме го да втаса. Втасва много бавно, защото има захар и мазнина ( 2-3 часа). Когато втаса го разделяме на 6 топчета (по ...

Следвай ни