Търсене в сайта

Шарена солШарена солВсички подправки заедно със сол на вкус и царевичното брашно се смилат фино с помощта на мелачка. Шарената сол може да се приготви и без съставка сол, ако ще се използва върху сирена и други по-солени ястия....
Пастърма говежда вече е със защитено наименование в ЕСПастърма говежда вече е със защитено наименование в ЕССлед като пастърма говежда получи защитено наименование, ще може да се произвежда само в рамките на страната. Ако други държави решат да произвеждат подобен продукт, то той не може да се казва Пастърма говежда....
Колко сол и черен пипер се слага на 1 кг смес за суджук?Колко сол и черен пипер се слага на 1 кг смес за суджук?
05 Дек.
Mariana
С падането на температурите навън все повече простори са заети не от изпрани дрехи, а от вкусни, спретнати подкови с домашен суджук. Трябва да си признаем, че гледката на подредените един до друг суджуци е повече от привлекателна...
Пъстра новогодишна пастърмаПъстра новогодишна пастърмаКолкото по-тъничко е, толкова по-бързо ще се изсуши. Подсушаваме го и в подходящ съд го покриваме от всички страни със сол. Престоява не повече от 12 часа в солта....
Пастърма със зеленчуциПастърма със зеленчуци
10 Окт.
Анита
Първо се изпържва пастърмата, която предварително се надребняваме. Добавят се лукът, морковите, чушките. Накрая се слага червен пипер или подправки по избор....
Трахана с пастърмаТрахана с пастърмаВ тенджера се слага олио и масло да се разтопи. Добавя се ситно нарязаният лук да се запържи. Пастърмата се надробява на ситно, добавя се към лука. Следва червеният пипер....
Домашна овча пастърмаДомашна овча пастърмаПрестоява още 10 дни и пастърмата е готова за консумиране или готвене на манджи. На снимката пастърмата е обезсолена и готова за готвене....
Пастърма от скумрияПастърма от скумрияЕдна нетипична пастърма, пастърма от скумрия. Наскоро ми споделиха рецептата, аз пробвах и се получи добър вкус. За целта са ни необходими пет броя скумрия, изчистваме ги от вътрешностите и режем главите им....
Бухти с пастърмаБухти с пастърма
27 Ноем.
Илария
Оставете да престои 30 минути, след което прибавете разбитите на сняг белтъци и нарязаната на малки кубченца пастърма....
Селска козя пастърмаСелска козя пастърма
09 Февр.
3
Bozhidar Dimitrov
Обезсолената пастърма се налага за 1 час с бялото вино и смления сминдух - 0.200 мл вино на 1 кг месо; на 1 л вино/1 пакет смлян сминдух. На вече готовата за сушене козя пастърма не се слагат никакви подправки....
Пастърма от рибаПастърма от риба
01 Април
1
Мария
Колкото по-дебели са, толкова по-дълго се суши пастърмата от риба....
Пастърма от ДивечПастърма от ДивечНякои поставят пастърмата на решетка в хладилника. След два месеца ще имате превъзходна пастърма от дивеч....
Пастърма по арменскиПастърма по арменскиТака повтаряме процеса докато свършат месата и ги закачаме на проветриво място, за около 5-6 дена стават готови, зависи колко мека искате да е пастърмата....
Пастърма без консервантиПастърма без консервантиАз нямам тази възможност и за това оставих моята пастърма в хладилника, на скара, за две седмици....
Домашна свинска пастърмаДомашна свинска пастърмаПромушете с връв и оставете свинската пастърма да съхне и узрява на проветриво място без пряка слънчева светлина. За да стане крехка, домашната свинска пастърма ще му трябват 1-2 месеца....

Следвай ни