Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Търсене в сайта

Пица без месоПица без месо
23 Април
За тестото: всичко освен брашното с 1 гореща ч.ч. вода се залива и оставя покрито за 5 мин. Брашното се изсипва в купа заедно с течната смес. Смесват се докато се получи тесто. Вече готовото тесто се покрива с кърпа и...
Пикантно задушено месоПикантно задушено месо
14 Февр.
Нарязваме месото и пушените гърди на едри парчета. Наденичките нарязваме на парчета с дължина около 15 см, като ги цепваме на кръст от двете страни. Сгорещяваме олиото и първо изпържваме свинското месо до полуготово състояние...
Спагети с месоСпагети с месо
11 Окт.
Сврете спагетите по описанието на опаковката в 4 литра вода с малко сол. Почистете и нарежете лука и чесъна на дребно. Нарежете месото на малки парчета. Сложете в тиган зехтина, загрейте и добавете нарязаното месо...
Пияно пилешко месоПияно пилешко месо
11 Август
Бутчетата се сваряват и обезкостяват. Режат се на средно големи парчета. Запържват се в дълбока тенджера. Когато се зачервят се добавя бирата и се задушават за 15-20 мин. След това към месото се добавят подправките...
Чили с месоЧили с месо
27 Март
Нарежете лука и чесъна на ситно. В дълбок тиган или тенджера /аз използвах тенджера/ загрейте мазнината и ги запържете с щипка сол. Добавете каймата и разбърквайте често. Каймата трябва леко да се зачерви, а водата от нея...
Пълнено телешко месоПълнено телешко месо
23 Януари
Месото се нарязва на 6-8 бр. тънки правоъгълни филии, всяка от които да е около 100 г. Смиламе два пъти крайчетата, които остават от оформянето, заедно с шунката, телешкия врат и магданоза. Към получената смес добавяме яйцето...
Тутманик с месоТутманик с месо
23 Май
Приготвяме плънката, като в сгорещеното олио изпържваме нарязан ситно лук. Към него прибавяме каймата, а после черния пипер, брашното и при необходимост сол на вкус. Заливаме с вода (2 ч.ч.) и оставяме на слаб огън да...
Консервирано заешко месоКонсервирано заешко месо
15 Февр.
Почистете зайците, измийте ги добре и ги оставете 1 нощ да висят, за да се отцедят максимално. Нарежете ги на парчета, подходящи да поставяне в буркани, а гръдния кош отстранете и сварете в подсолена вода. Загрейте...
Месо с карфиолМесо с карфиол
05 Февр.
Нарежете пилешкото и го запържете в зехтина. Добавете чесъна и праза и разбъркайте. През това време разделете карфиола на цветчета и го бланширайте в подсолена вода за 5-7 минути. Отцедете много добре карфиола и...
Гювеч без месоГювеч без месо
06 Юни
В олиото се задушават лукът, празът, целината и морковите с малко от сока от консервираните зеленчуци. Когато поомекнат се добавя червения пипер и хубаво се разбърква. Добавят се доматите и се изчаква около 15 минути,...
Месо по френскиМесо по френски
12 Окт.
Нарежете свинското на хапки и го запържете в малко мазнина, като добавите и нарязани лук към края. Обелете картофите, нарежете ги и ги сипете в подмазнена тава. Отгоре сипете месото и го овкусете със сол, черен и червен...
Пирог с месоПирог с месо
21 Окт.
2
Пресейте 400 г брашно и в кладенче по средата сложете натрошената мая, солта, захарта, киселото мляко и стопеното масло. Замесете постепенно умерено твърдо тесто, като добавите още брашно и го оставете на топло да втаса....
Бакла с месоБакла с месо
22 Юли
3
Нарязаното на порции месо задушете в мазнината заедно с лука и баклата, предварително натрита със сол и попарена. Като омекне баклата и месото, прибавете червения пипер и залейте с 1 ч.ч. топла вода. Оставете ястието...
Мусака с месоМусака с месо
29 Февр.
2
Нарязваме месото на малки парчета и го задушаваме леко в тиган. В тава изсипваме месото и добавяме подправките. Обелваме, измиваме и нарязваме на малки кубчета картофите. Прибавяме ги в тавата при месото, заедно с доматения...
Ориз с месоОриз с месо
27 Януари
Изчиствате и измивате ориза. Изсипвате го в тава и прибавят 1 към 3 чаши вода. Поръсвате с джоджен и слагате целия буркан с месото и мазнината. Мазнината от буркана е достатъчна и не е необходимо допълнително....
Бриоуат с месоБриоуат с месо
14 Август
Направете пълнежа. За целта загрейте олио и запържете лука. Добавете месото и задушавайте още 5 минути. Добавете подправките и гответе 1 минута. Махнете от котлона и смесете с разбитите яйца. Разбъркайте добре и оставете...
Пита с месоПита с месо
07 Август
1
Размийте маята в затопленото мляко и оставете да се активизира. Сварете ориза в подсолена вода, отцедете излишната му течност и го разбъркайте към телешката кайма, нарязани на ивички чушки, настърганите домати и лук....
Месо със смокиниМесо със смокини
30 Септ.
Разделете контрафилето на две половини по 500 г. Осолете го и го оставете поне 30 минути на студено за да усвои солта. В това време нарежете лука на полумесеци. Загрейте 3/4 от маслото (около 75 г) и запържете месото...
Гарнитура за месоГарнитура за месо
29 Дек.
Изпържете в разтопеното масло ориза, докато стане прозрачен. Залейте го с 3 ч.ч. гореща, подсолена вода, като ги добавяте една по една, докато се абсорбира всяка от ориза. Успоредно, докато варите ориза, го посолете и...
Пълнено свинско месоПълнено свинско месо
31 Дек.
Правим в месото джоб. Омесваме каймата със ситно нарязаните чушки, накълцания магданоз, жълтъка, солта и червения пипер. Посоляваме месото, поръсваме го с черен пипер и ким и го пълним с приготвената смес. Забождаме...
Пилаф с месоПилаф с месо
26 Ноем.
1
Нарязваме месото на тънки парчета, като отстраняваме мазнината. Нарязваме фино джинджифила, лютата чушка и лука. Сваряваме ориза с гореща вода, изплакваме го със студена, слагаме го в тенджера и го покриваме с кърпа....
Пуешко месо кебапПуешко месо кебап
13 Ноем.
1
Пригответе маринатата за пуешкото, като разбъркате 3 с.л. зехтин, соевия сос, пресованата скилидка чесън и кърито. Накиснете в нея нарязаното на хапки пуешко. Загрейте зехтина и запържете накълцания лук, добавете нарязаните...
Лазаня без месоЛазаня без месо
29 Март
Обелете патладжаните и ги нарежете на кубчета. Прехвърлете ги в намазнена тава, добавете сол и черен пипер на вкус и сложете да се пекат за около 10 минути в загрята на 220 градуса фурна. Извадете ги и добавете нарязаните...
Мариновано свинско месоМариновано свинско месо
22 Окт.
Намажете месото с горчицата и го сложете в смес от виното, млякото, сол и черен пипер. След 10 часа го извадете и изсушете. Изпържете месото в сгорещеното олио, докато хване коричка от всички страни, добавете зеленчуците...
Телешко месо - тербелияТелешко месо - тербелия
27 Май
1
Нарежете телешкото на кубчета и го сложете да се свари. Щом заври, го посолете, а когато е готово го извадете в чиния. Прецедете бульона и го оставете да се охлади. Разбийте добре брашното с киселото мляко, 1-2 с.л. оцет...