Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Пица без месоЗа тестото: всичко освен брашното с 1 гореща ч.ч. вода се залива и оставя покрито за 5 мин.
Брашното се изсипва в купа заедно с течната смес. Смесват се докато се получи тесто. Вече готовото тесто се покрива с кърпа и...
23 Април
Пикантно задушено месоНарязваме месото и пушените гърди на едри парчета. Наденичките нарязваме на парчета с дължина около 15 см, като ги цепваме на кръст от двете страни.
Сгорещяваме олиото и първо изпържваме свинското месо до полуготово състояние...
14 Февр.
Спагети с месоСврете спагетите по описанието на опаковката в 4 литра вода с малко сол.
Почистете и нарежете лука и чесъна на дребно.
Нарежете месото на малки парчета.
Сложете в тиган зехтина, загрейте и добавете нарязаното месо...
11 Окт.
Пияно пилешко месоБутчетата се сваряват и обезкостяват. Режат се на средно големи парчета.
Запържват се в дълбока тенджера. Когато се зачервят се добавя бирата и се задушават за 15-20 мин.
След това към месото се добавят подправките...
11 Август
Чили с месоНарежете лука и чесъна на ситно. В дълбок тиган или тенджера /аз използвах тенджера/ загрейте мазнината и ги запържете с щипка сол. Добавете каймата и разбърквайте често. Каймата трябва леко да се зачерви, а водата от нея...
27 Март
Пълнено телешко месоМесото се нарязва на 6-8 бр. тънки правоъгълни филии, всяка от които да е около 100 г. Смиламе два пъти крайчетата, които остават от оформянето, заедно с шунката, телешкия врат и магданоза. Към получената смес добавяме яйцето...
23 Януари
Тутманик с месоПриготвяме плънката, като в сгорещеното олио изпържваме нарязан ситно лук. Към него прибавяме каймата, а после черния пипер, брашното и при необходимост сол на вкус.
Заливаме с вода (2 ч.ч.) и оставяме на слаб огън да...
23 Май
Консервирано заешко месоПочистете зайците, измийте ги добре и ги оставете 1 нощ да висят, за да се отцедят максимално.
Нарежете ги на парчета, подходящи да поставяне в буркани, а гръдния кош отстранете и сварете в подсолена вода.
Загрейте...
15 Февр.
Месо с карфиолНарежете пилешкото и го запържете в зехтина.
Добавете чесъна и праза и разбъркайте.
През това време разделете карфиола на цветчета и го бланширайте в подсолена вода за 5-7 минути.
Отцедете много добре карфиола и...
05 Февр.
Гювеч без месоВ олиото се задушават лукът, празът, целината и морковите с малко от сока от консервираните зеленчуци.
Когато поомекнат се добавя червения пипер и хубаво се разбърква. Добавят се доматите и се изчаква около 15 минути,...
06 Юни
Месо по френскиНарежете свинското на хапки и го запържете в малко мазнина, като добавите и нарязани лук към края.
Обелете картофите, нарежете ги и ги сипете в подмазнена тава. Отгоре сипете месото и го овкусете със сол, черен и червен...
12 Окт.
Пирог с месоПресейте 400 г брашно и в кладенче по средата сложете натрошената мая, солта, захарта, киселото мляко и стопеното масло. Замесете постепенно умерено твърдо тесто, като добавите още брашно и го оставете на топло да втаса....
21 Окт.
2
Бакла с месоНарязаното на порции месо задушете в мазнината заедно с лука и баклата, предварително натрита със сол и попарена.
Като омекне баклата и месото, прибавете червения пипер и залейте с 1 ч.ч. топла вода. Оставете ястието...
22 Юли
3
Мусака с месоНарязваме месото на малки парчета и го задушаваме леко в тиган. В тава изсипваме месото и добавяме подправките.
Обелваме, измиваме и нарязваме на малки кубчета картофите. Прибавяме ги в тавата при месото, заедно с доматения...
29 Февр.
2
Ориз с месоИзчиствате и измивате ориза.
Изсипвате го в тава и прибавят 1 към 3 чаши вода. Поръсвате с джоджен и слагате целия буркан с месото и мазнината.
Мазнината от буркана е достатъчна и не е необходимо допълнително....
27 Януари
Бриоуат с месоНаправете пълнежа. За целта загрейте олио и запържете лука. Добавете месото и задушавайте още 5 минути.
Добавете подправките и гответе 1 минута. Махнете от котлона и смесете с разбитите яйца. Разбъркайте добре и оставете...
14 Август
Пита с месоРазмийте маята в затопленото мляко и оставете да се активизира. Сварете ориза в подсолена вода, отцедете излишната му течност и го разбъркайте към телешката кайма, нарязани на ивички чушки, настърганите домати и лук....
07 Август
1
Месо със смокиниРазделете контрафилето на две половини по 500 г. Осолете го и го оставете поне 30 минути на студено за да усвои солта. В това време нарежете лука на полумесеци.
Загрейте 3/4 от маслото (около 75 г) и запържете месото...
30 Септ.
Гарнитура за месоИзпържете в разтопеното масло ориза, докато стане прозрачен. Залейте го с 3 ч.ч. гореща, подсолена вода, като ги добавяте една по една, докато се абсорбира всяка от ориза.
Успоредно, докато варите ориза, го посолете и...
29 Дек.
Пълнено свинско месоПравим в месото джоб. Омесваме каймата със ситно нарязаните чушки, накълцания магданоз, жълтъка, солта и червения пипер.
Посоляваме месото, поръсваме го с черен пипер и ким и го пълним с приготвената смес.
Забождаме...
31 Дек.
Пилаф с месоНарязваме месото на тънки парчета, като отстраняваме мазнината. Нарязваме фино джинджифила, лютата чушка и лука.
Сваряваме ориза с гореща вода, изплакваме го със студена, слагаме го в тенджера и го покриваме с кърпа....
26 Ноем.
1
Пуешко месо кебапПригответе маринатата за пуешкото, като разбъркате 3 с.л. зехтин, соевия сос, пресованата скилидка чесън и кърито. Накиснете в нея нарязаното на хапки пуешко.
Загрейте зехтина и запържете накълцания лук, добавете нарязаните...
13 Ноем.
1
Лазаня без месоОбелете патладжаните и ги нарежете на кубчета. Прехвърлете ги в намазнена тава, добавете сол и черен пипер на вкус и сложете да се пекат за около 10 минути в загрята на 220 градуса фурна.
Извадете ги и добавете нарязаните...
29 Март
Мариновано свинско месоНамажете месото с горчицата и го сложете в смес от виното, млякото, сол и черен пипер. След 10 часа го извадете и изсушете.
Изпържете месото в сгорещеното олио, докато хване коричка от всички страни, добавете зеленчуците...
22 Окт.
Телешко месо - тербелияНарежете телешкото на кубчета и го сложете да се свари. Щом заври, го посолете, а когато е готово го извадете в чиния. Прецедете бульона и го оставете да се охлади.
Разбийте добре брашното с киселото мляко, 1-2 с.л. оцет...
27 Май
1