Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Безлактозно прясно мляко - ползи и кулинарни приложенияи десерти
Можете да го използвате безлактозното прясно мляко за приготвяне на печива, кексове, пудинги и други десерти....
01 Ноем.
Какво е фростинг и как се прави?Служи като ледена глазура на различни печива - торти, бисквити, мъфини....
26 Ноем.
Домашно бадемово млякоИзползвам я към хумуси, солени печива, в плънки, както и към кексове, блатове, мъфини и много други печива....
12 Април
3
Глазиран сладкиш с натурален лешников шоколадРазтопете шоколада с олиото на водна баня и залейте готовото печиво.
Поръсете шоколадовия сладкиш с настъргана кора от лимон и украсете с парченца бял шоколад....
01 Ноем.
Фантастично! Откриха първия ресторант Нутела в светаПосетителите на заведението ще могат да опитат още палачинки, кейкове, кроасани и други печива с течен шоколад. Ще се предлагат и салати....
17 Май
Какво означава номерът на брашното?От брашно тип 450 се приготвят фини печива - като козунаци на конци, кифлички на конци и пр....
14 Окт.
Неустоим тутманикОтгоре приготвеното печиво се намазва с разбит жълтък. Пече се на умерена фурна....
04 Май
1
Дъбенски млинГотовото печиво напръскайте леко с малко вода и завийте тавата с чиста кърпа за около 10 мин.
Дъбенският млин е много вкусен....
28 Окт.
1
Колко време се пече сладко на фурна?Печенето на сладко във фурната може да бъде чудесен начин да включите тази вкусна съставка в различни печива....
22 Март
Сирене Гран БираджиПоднесено с печено зеленчуково микс или хрупкави печива, то е изключителна вкусна и лека разядка....
29 Дек.
Самонабухващо брашно - как се прави и използваПечива и рула
За печива и рула, които не изискват дълго втасване и печене, самонабухващото брашно може да бъде отличен избор за постигане на желаната текстура и вкус....
13 Дек.
Какво да приготвим със слънчогледово брашно?От печива до пикантни ястия, неговият орехов вкус и свойства без глутен отварят свят от кулинарни възможности....
22 Август
Пясъчно тестоПечивата от маслено тесто са винаги фини и имат нужда от не повече от 15 минути във фурната при температура от 180°C....
24 Април
Картофено БрашноКартофеното брашно е прахообразен продукт, който сгъстява и придава лекота на печивата. То е бяло без мирис и с неутрален вкус. Произведено е без яйца, мляко, казеин, ядки, глутен, соя....
10 Май
1
КашникКашникът е печиво, тип тутманик, прави се супер бързо и е вкусен, много мек и пухкав.
С телена бъркалка се разбиват яйцата, прибавят се водата и маята. Разбърква се хубаво до еднородна смес....
31 Окт.
Какъв шоколад се използва за готвене?Днес шоколадът е основна съставка в редица шоколадови сладкиши и вкусни печива като какаово руло....
15 Дек.
Това ще ви накара завинаги да спрете захарта!Почти няма десерти, печива и безалкохолни напитки, които да не съдържат този подсладител. Въпреки това тя е един от най-вредните продукти около нас....
10 Март
Пухкави мекици с маяАко се чудите какво да си приготвите за закуска, разгледайте тези рецепти за закуска или нашите предложения за печива, които ще дадат прекрасен старт на вашия ден....
07 Юли
9
С какво се гощават по света на КоледаЗа десерт се предлага тиквен пай, традиционен пудинг със сливи, сладки и бисквити, ябълков пай и подобни печива....
25 Дек.
Салата с авокадо и майонезаМоже да поднесете салатата върху свежо канапе от марули или върху някакво солено печиво.
Идеална разядка или мезе за бяло вино е тази салата с авокадо и майонеза....
23 Август
Северноамериканска кухня: Огромни порции и истинско барбекю!Сладкиши
Америка има силни традиции в домашните печива и е родината на шоколадовите сладки, бисквити и кифли. Американската кифла е много по-различна от британското печиво с мая....
10 Август
Сладки картофени резенчета с фурмиГлазирайте изстиналото печиво с портокалова глазура. Поръсете отгоре с орехите и ги притиснете леко, за да залепнат.
Нарежете на правоъгълни резенчета. Съхранявайте в добре затворен съд в хладилника....
24 Дек.
Кето гофрети с бадемово и слънчогледово брашноОпределено за солените печива ми харесва повече от бадемовото. В кето десерти не съм го пробвала.
Трябва да знаете, че ако смелите сами слънчогледови семки, няма да се получи същото брашно....
06 Август
Мамин козунакТестото е приготвено с половин доза, ако искате повече печива, увеличете продуктите двойно.
Маята се разбърква в топло прясно мляко с една лъжица захар и се оставя да бухне за 10 минути....
08 Май
12