Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Гъбено ризото с тиквичкиВашето гъбено ризото с тиквички е готово, вкусно и ароматно.
По желание поръсете с настърган пармезан при поднасяне.
Насладете се на гъбено ризото с тиквички!...
12 Юли
Ризото с четири сиренаСипете бульона в тенджера и го кипнете. Разтопете маслото в друга тенджерка, добавете нарязания лук и го запържете за 5 минути. Добавете ориза и го задушете за няколко минути.
Сипете виното и гответе докато се абсорбира...
23 Май
Запечено ризото с киноаПочистете и измийте добре киноата. В подходящ съд сипете водата и добавете киноата. Сложете съда на котлона и оставете да заври. Сложете солта или бульона и варете около 15 мин.
При варене киноата увеличава обема си 4...
28 Януари
Ризото с морски даровеНаситнете кромида и чесъна и ги запържете в дълбок тиган. Добавете морските дарове, запържете за 3 минути и прибавете 3 ч.ч. вода и ориза.
Оставете ориза да се свари за 20 минути на по-слаб огън. Овкусете с наситнен магданоз...
01 Септ.
2
Ризото с праз лукГответе ризотото до сваряването на ориза. Готовия ориз разбъркайте със сметаната и настъргания пармезан/кашкавал....
16 Окт.
Ризото с пресен грахЗагрейте половината олио и запържете до омекване ситно нарязания лук. Добавете граха и половината от магданоза.
Разбъркайте добре и гответе около 5 минути на тих огън, при нужда добавете няколко лъжици бульон.
Междувременно...
30 Юни
Ризото с червени розиКогато омекне ризотото се прибавят маслото, сметаната, сиренето Ементал и розовата вода. Декорира се с листенцата от рози....
18 Февр.
Ризото с кафяв оризНакиснете кафявия ориз за 30 минути в студена вода. Загрейте зехтина в тенджера с широко дъно и запържете нарязания лук и гъби. Посолете на вкус и добавете отцедения ориз, след което долейте горещ гъбен бульон.
Щом оризът...
24 Май
6
Ризото с черен дробСварете дроба за 3-4 минути във вряща вода и след това го нарежете на дребно. Нарежете и лука и го запържете в малко олио, добавете скълцания чесън и ги задушете за 1-2 минути.
Добавете ориза и бульона. Осолете със сол...
14 Април
1
Ризото с червено цвеклоСнемете ризотото от котлона и го разбъркайте с настъргания пармезан. Поднесете порция от ризотото с червено цвекло, поръсено с малко натрошени орехи....
20 Юли
Ризото с ягодово сладкоСложете в хладилник да се стегне и поднесете ризотото с ягодов сладко добре охладено....
09 Юли
1
Ризото с патешки фенерПатешките фенери се измиват добре и се слагат да врат в 3 и 1/2 литра вода. След това изваждаме месото и прецеждаме бульона. Нарязваме лука и гъбите и ги задушаваме в мазнина.
Прибавяме ориза, граха и доматите. Наливаме...
29 Окт.
Пикантно ризото с кестениКестените се обелват и се режат на четвъртинки. Лукът, чесънът и беконът се режат на ситно.
Смесват се и се запържват в зехтина, докато лукът не стане прозрачен. Добавя се оризът, запържва се за 2 минути при непрекъснато...
29 Септ.
Ризото с кафяв оризНакиснете кафявия ориз за 30 минути в студена вода. Загрейте зехтина в тенджера с широко дъно и запържете нарязания лук и гъби. Посолете на вкус и добавете отцедения ориз, след което долейте горещ гъбен бульон.
Щом оризът...
24 Май
6
Ризото с брюкселско зелеСлед това поднасяме нашето ризото с брюкселско зеле.
Добър апетит!...
14 Дек.
Любимото ризото с манатаркиСервирайте любимото ризото с манатарки с пармезан и охладено бяло вино.
Добър апетит и наздраве!...
20 Юни
Ризото с гъби печуркиОставете ароматното ризото да се готви под капак. Свалете от котлона, щом е готово.
Добавете към вкусното гъбено ризото маслото и соевия сос. Разбъркайте.
Ризотото с гъби печурки е готово и неустоимо апетитно!...
22 Окт.
Ризото с микс зеленчуциРизотото става бързо. Обикновено са му нужни коло 15 минути.
По желание може да поднесете готовото ризото, поръсено с пармезан.
Ризотото с микс зеленчуци е много вкусно....
23 Февр.
Леко ризото с тиквичкиПреди да свалите ризотото от котлона, добавете щипка магданоз, черен пипер и пармезан.
Разбъркайте и поднесете топло.
Лекото ризото с тиквички е много вкусно....
19 Февр.
Ризото с морски даровеНаситнете кромида и чесъна и ги запържете в дълбок тиган. Добавете морските дарове, запържете за 3 минути и прибавете 3 ч.ч. вода и ориза.
Оставете ориза да се свари за 20 минути на по-слаб огън. Овкусете с наситнен магданоз...
01 Септ.
2