Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Търсене в сайта

Бадемов хлябБадемов хляб
30 Август
Разбийте яйцата, добавете бавно захарта, какаото, ванилията, карамфила, смлените бадеми и брашното. Сложете тестото на масата, разделете го на две и от всяка една половина оформете дълго хлебче. В голяма тава сложете...
Хляб табанХляб табан
29 Август
Брашното се пресява със солта. 100 мл вода се затоплят леко и в тях се размива маята и захарта. Продуктите се смесват и се замесва меко тесто. Тестото се покрива с кърпа от естествени материали, за предпочитане лен, и...
Витлеемски хлябВитлеемски хляб
18 Август
За да направите витлеемски хляб, трябва да получите квас от някой, който вече го е приготвил. Получената квас се съхранява в голям стъклен или пластмасов съд, задължително в хладилник. За разбъркване на тестото се използва...
Ватикански хлябВатикански хляб
15 Август
Приготвянето на ватикански хляб отнема една седмица. За да го направите, трябва да получите квас от някой, който вече го е направил. Първи ден - към получения квас добавете 250 г захар без да разбърквате и покрийте съда...
Орехов хлябОрехов хляб
27 Окт.
Разтварете маята в 80 мл хладка вода и забъркайте гъста каша с малко брашно. Оставете да втаса на топло за около 15 минути. Изсипете брашното в тава и направете в средата кладенче. В отделен съд смесете хладката вода, меда...
Месен хлябМесен хляб
28 Август
Ситно нарязваме лука и чесъна. Стъблата целина се нарязват на тънки парчета и заедно с наситнените зеленчуци се запържват за до омекване в силно сгорещеното масло. В дълбока купа смесваме двата вида кайма, омекналите...
Пълнозърнест хлябПълнозърнест хляб
11 Февр.
2
Маята, захарта и 4 с.л. от топлата вода се смесват и се оставят встрани около 15 мин. Двата вида брашно се пресяват заедно със солта. Добавя се маята и се размесва с достатъчно вода, за да се получи твърдо тесто. След...
Марокански хлябМарокански хляб
16 Август
Първо пригответе маята. Сипете млякото с водата в купа, разбъркайте със захарта и накрая прибавете маята. Разбъркайте и оставете за 10 минути на топло място. В дълбока купа смесете двата вида брашно и солта. Прибавете...
Ирландски хлябИрландски хляб
10 Юли
2
Пресейте двата типа брашно, прибавете содата, пшеничения зародиш, овесени трици и овесени ядки. Разбъркайте сместта добре, прибавете олио, както и предварително разбърканите кисело и прясно мляко. Започнете да месите...
Портокалов хлябПортокалов хляб
03 Юли
1
Разтворете маята заедно със захарта в 110 мл вода. Оставете я така на топло място, докато започне да образува мехурчета. Прибавете сока и настърганата портокалова кора. Пресейте брашното заедно със солта прибавете...
Хляб ЛавашХляб Лаваш
29 Юни
4
Омесете тесто от половината брашно, захарта, солта, маята и качамака. Пресейте останалото брашно и го месете до еластично тесто, като накрая добавете и олиото. Покрийте тестото с кърпа и го оставете на топло място,...
Домашен хлябДомашен хляб
28 Май
6
Маята се разтваря в топлата вода и се добавя захарта. Оставя се встрани за 10 минути. Добавя се сокът от доматите и се разбърква. Брашното се пресява на етапи, добавя се чесъна, ароматните подправки, и се замесва еластично...
Хляб-козунакХляб-козунак
16 Април
Сушените плодове се нарязват на парченца, заливат се с няколко супени лъжици ром, объркват се хубаво и се оставят в хладилника за няколко часа. Може да се напръскат с есенция ром. Ядките се счукват на едро. В купа сипете...
Соден хлябСоден хляб
29 Март
Брашното се пресява заедно със солта и содата. Добавя се киселото мляко и продуктите се намачкват с вилица до получаването на грубо тесто. Сместа се изсипва върху предварително набрашнена повърхност и максимално бързо,...
Тричав хлябТричав хляб
22 Май
Разбийте яйцата хубаво с миксера и добавете постепенно триците, млякото с разбития в него бакпулвер, солта и мащерката или чубрицата. По желание добавете някакви семена. Оставете забърканата смес да престои за 15 минути...
Хляб ЧиабатаХляб Чиабата
25 Март
1
Смесете в купа брашното, солта и маята. Добавете водата и разбъркайте до получаване на влажно тесто. Покрийте купата с прозрачно фолио и оставете на стайна температура да втасва за около 12-18 часа. Колкото по-хладно...
Джинджифилов хлябДжинджифилов хляб
11 Дек.
Сложете водата и анасона да заврат заедно, похлупете и оставете да се задушава за 1 час. Загрейте фурната на 150-160 градуса. Застелете продълговата форма с хартия за печене, като леко я намазните. Смесете 2 вида брашно...
Диетичен хлябДиетичен хляб
07 Ноем.
Маята се разтваря в малко вода и се оставя настрана. Тиквените семки се смилат и се смесват в купа с овесените трици пълнозърнестото брашно и солта. Прибавя се сместа с маята. Долива се вода колкото да може да се замеси...
Бърз хлябБърз хляб
23 Януари
2
От всички продукти се омесва тесто (рецептата е бърз хляб, защото аз го правя в кухненския робот, слагам всички съставки и няколко натискания на копчето тестото е готово). Оставя се да втаса на топло и се пече в загрята...
Плодов хлябПлодов хляб
31 Януари
Нарязаните фурми се смесват със стафидите и се заливат с врялата вода. Оставят се да престоят известно време, за да поомекнат и да изстинат. След това към тях се добавят леко разбитите белтъци и ванилията. Брашното се...
Тъмен хлябТъмен хляб
31 Януари
Двата вида брашно се пресяват със солта. Добавят се медът, разтворен в хладкото прясно мляко, и киселото мляко, към което е прибавена содата. Замесва се меко тесто, което се оставя да престои известно време. След...
Милански хлябМилански хляб
30 Януари
Маята се разтваря в малко хладка вода. Прибавя се към пресятото брашно заедно с разбитите яйца, солта, канелата, стафидите, захаросаните плодове и рома. Тестото се омесва добре и се оставя да втасва 6 часа. След това се...
Бял хлябБял хляб
27 Януари
Маята се размива с малко мляко и захарта и се оставя да бухне. Брашното се пресява със солта. Прави се кладенче в средата и в него се слагат леко разтопеното масло, маята, едно разбито яйце и останалото мляко, което се прибавя...
Пшеничен хлябПшеничен хляб
22 Февр.
Пресейте брашното и добавете солта и маята. Долейте 300 мл топла вода заедно със зехтина и меда. Постепенно замесете гладко и хомогенно тесто. Прехвърлете готовото тесто в намазнена тавичка, направете с пръст отгоре...
Арменски хлябАрменски хляб
10 Юни
Разтворете маята във водата, добавете солта. Замесете твърдо тесто от двата вида брашно и маята - да стане еластично. Сложете го в намазнена купа и го намажете с олио. Покрийте с капак и оставете да втасва. Разделете го...