Gotvach.bg»Статии»Видове Сол
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Различните видове сол
Малцина от нас разграничават различните видове сол, а и едва ли са ни познати детайлно всички варианти на тази така ценна за кулинарията подправка....
Черната сол - най-ценната от всички видове
Смята се за най-полезна сред останалите видове, тъй като не повишава нивата на натрий в кръвта и може да се консумира от пациенти с високо кръвно налягане....
Хималайска розова сол - солта на живота!
Солта идва в много видове от различни среди с различни цветове и свойства. Всяка част на Земята има свой собствен вид сол....
Морската сол е пълна с пластмаса?
Във всички видове морска сол те открили средно между 550 и 681 частици микропластмаса на килограм. В другите видове количеството ѝ било до 204 частици на килограм....
Кафявата сол е суперполезна и диетична
Изключително много се препоръчва при спазването на всички видове диети. Може да се комбинира с всички видове подправки....
Идеи за домашни млечни сосове
Един от видовете млечни сосове е много подходящ за допълване на вкуса на зеленчукови ястия и салати....
Оризът - различни видове, различно приготвяне
Както и другите видове кристален ориз, така и той може да бъде използван дори и в салати....
Солта - белият диамант на светаЕто някои от тях:
Готварска сол
Най-разпространената от всички видове сол. Готварската сол е тази, която всеки има вкъщи подръка - в мелничката или в солницата....
1
Всички видове основни сосове и тяхната кратка история
А ако се чудите и какво прави пастата толкова популярно ястие - това са сосовете и различните видове песто. Именно те придават тази популярност на всички видове паста....
Солта - ползи и вреди
Всъщност има много видове сол. Общите сортове включват обикновена сол, хималайска розова сол и морска сол. Различните видове сол могат да варират по вкус, текстура и цвета....
Характерни ястия от Черна гора
Различни видове месо – агнешко, телешко, свинско, пилешко – се пече на жар и на чеверме. Правят се различни видове вкусотии от кайма.
Сред месните специалитети се открояват вешалица и пршут....
Добавки, които ще направят бульоните по-вкусни
Всички видове бульони могат да бъдат поднесени с добавка по избор (освен варените меса, риби и т.н.)
- Задушени зеленчуци - моркови, корени от магданоз, пащърнак и стар лук....
Келтска сол: Невероятно полезна и богата на минерали
Естествената келтска морска сол е различна от многото рафинирани видове сол на пазара. В рафинираната сол няма минерали, които са носителите на благоприятни за здравето ползи, докато в келтската има в изобилие....
Арабска паста Ал Мбакбака - уникален вкус от Ориента!
Макар видовете спагетите, макароните и всички видове паста да се свързват единствено с италианската кухня, те са много разпространени и в Арабския свят....
Латинката придава неповторим аромат на сьомгата
Някои от видовете латинка образуват ядлива подземна грудка, която е основен източник на храна в някои части на Андите....