Gotvach.bg»Статии»Кулинария
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Кулинария

Търсиш информация за Кулинария? Разгледай последните ни публикации и статии за Кулинария.
Готварските съдове в мексиканската кулинарияГотварските съдове в мексиканската кулинария
В следващите редове можете да видите кои са най-използваните готварски съдове в мексиканската кулинария: 1. Метате Направен от дялан вулканичен камък, този уред служи за смачкване и стриване на царевичните зърна....
Съвети за млади кулинариСъвети за млади кулинари
4
Затова младите кулинари трябва да бъдат въведени в чудния свят на кулинарията и да усвоят най-съществените неща, а с течение на времето, дори ще се смеят на въпросите, които са си задавали в началото. 1....
Медът в кулинариятаМедът в кулинарията
Медът е изключително полезен и често се използва в кулинарията, тъй като придава на ястията чудесен вкус. Ето някои препоръки, които ще са ви полезни в рецептите с мед....
Ванилията в кулинариятаВанилията в кулинарията
Ванилията се добавя в различни десерти. Правят се и алкохолни напитки с ванилия. Ако добавите ванилия в пудра захар, се получава много нежна и ароматна пудра захар. С нея ще освежите и украсите различни видове сладкиши...
Френските кулинари готвят най-сладкоФренските кулинари готвят най-сладко
Кулинарите във Франция са най-изкусните майстори в света. Те се изперчиха на първо място в класация за градовете с най-добра храна в света, съставена от списанието "Форбс"....
Кулинарно приложение на чедърКулинарно приложение на чедър
Чедър е едно от най-известните английски сирена. То е с цвят на слонова кост и е с наситен вкус и аромат. Чедър зрее от шест месеца до пет години. Твърди се, че този млечен продукт е най-консумираното сирене в целия...
Непознатата филипендула в кулинариятаНепознатата филипендула в кулинарията
Открийте магията на това растение и неговите ползи, като го включите в следващото си кулинарно творение....
Кулинарни приложения на барбунаКулинарни приложения на барбуна
Пържен барбун Погрешно е да смятате, че най-доброто кулинарно приложение на барбуна е като го приготвите на скара....
Кулинарна употреба на индришеКулинарна употреба на индрише
За кулинарна употреба от индришето се използват красивите цветовете. С тях прекрасно могат да аранжират всякакви кулинарни произведения....
Кулинарна употреба на мескитаКулинарна употреба на мескита
В кулинарията мескитът се смила на прах. В последствие той може да се употребява като брашно, подсладител или като основна съставка за приготвянето на сладки напитки и ферментирал алкохол....
Кулинарна употреба на арарутКулинарна употреба на арарут
В кулинарията арарутът се използва най-вече за сгъстител на сосове, като добавка към супи или към различни тестени десерти, като сладки и соленки....
Кулинарна употреба на мащеркаКулинарна употреба на мащерка
1
В кулинарията се използват както пресни, така и сушени листенца мащерка, а също така и връхчета с все още неразцъфнали цветенца. Те имат изискан вкус и аромат и променят аромата и вкуса на различните ястия....
Кулинарно пътешествие из ТурцияКулинарно пътешествие из Турция
Турция е страна, в която искаме да направим не просто кулинарно пътешествие, а по-скоро истинска кулинарна одисея....
Кулинарна разходка из ГърцияКулинарна разходка из Гърция
Неслучайно първата кулинарна книга се появява именно в родината на Аристотел, а неин автор е Архестратос....
Кулинарна употреба на суроваткатаКулинарна употреба на суроватката
Истината е, че тя може да използва изключително успешно както в кулинарията, така и в козметиката. Суроватката е изключително нискокалорична, тъй като почти 94 % от състава ѝ е вода....