Gotvach.bg»Статии»Кулинарни термини
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Кулинарни термини

Търсиш информация за Кулинарни термини? Разгледай последните ни публикации и статии за Кулинарни термини.
Най-важните кулинарни терминиНай-важните кулинарни термини
Всеки кулинар трябва да е наясно със значението на най-важните кулинарни термини. Така ще приготвя храната бързо, без да губи време в търсене на значенията на термините....
Често използвани кулинарни термини,с които е добре да сте запознатиЧесто използвани кулинарни термини,с които е добре да сте запознати
3
Дегласиране Този термин е навлязъл сравнително скоро в българския кулинарен речник. С него се обозначава методът на използването на полепналите по съда остатъци....
Интересни факти за френската кухняИнтересни факти за френската кухня
Кулинарните термини като поширане, сотиране, винегрет, жулиени и канапе произхождат именно от френската кухня....
За добрата домакиня: какво е терин и гретен?За добрата домакиня: какво е терин и гретен?
Гретен е кулинарен термин със следното съдържание: огретен, гратен или гретен – това е всяко ястие, залято или покрито отгоре със сирене, кашкавал, мляко, сметана или галета, смесени с бучки масло....
Що е то поширане?Що е то поширане?
Кулинарните предавания и блогове набират все по-голяма популярност....
Молекулярната кухня - пътят на здравословното хранене!Молекулярната кухня - пътят на здравословното хранене!
4
Терминът молекулярна кулинария се е появил в края на 60-те години, когато двама запалени учени решават да експериментират с кулинарните легенди от гледна точка на физиката и химията....
Антипасти - видове и произходАнтипасти - видове и произход
За първи път терминът антипаста в италианската кулинария се споменава през XVI- ти век в книгата на Доменико Ромоли La singolare dottrina, която се появила на бял свят през 1560 г....
За какви ястия е подходящ телешкият шолЗа какви ястия е подходящ телешкият шол
Терминът Schol се отнася до начина, по който се приготвя телешкото, често включващо пържене в тиган или сотиране....
Какво представлява методът конфи?Какво представлява методът конфи?
Освен като термин за консервиране на месото, конфи е и процес на термична обработка, която трябва строго да се спазва....
Тайната на италианските саламиТайната на италианските салами
Той е общ термин, описващ всички видове “обвити” месни продукти. На италиански терминът за такъв тип местни продукти е insaccati....
Готви като истински шеф със съветите от НОВА КетъринГотви като истински шеф със съветите от НОВА Кетърин
2
НОВА Кетъринг има прекрасен екип от кулинари и експерти готвачи....
Кулинарна употреба на трюфелиКулинарна употреба на трюфели
Уханието на тези ценни гъби създава истински кулинарни шедьоври....
Тайната на вкусния кадаифТайната на вкусния кадаиф
Десертът от него става, когато се премине през термична обработка и се съчетае с вкусен крем, сироп, орехи и други кулинарни изкушения. Той може да се включва дори в солени ястия....
Калкан - кулинарни приложения и ползи за здраветоКалкан - кулинарни приложения и ползи за здравето
Това означава, че високите температури не са подходящи за термична обработка, защото го правят сухо....
Великите готвачи: Пол БокюзВеликите готвачи: Пол Бокюз
Неговата кулинарна философия е съвсем елементарна на пръв поглед....