Gotvach.bg»Статии»Кулинарни термини
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Най-важните кулинарни термини
Всеки кулинар трябва да е наясно със значението на най-важните кулинарни термини. Така ще приготвя храната бързо, без да губи време в търсене на значенията на термините....
Често използвани кулинарни термини,с които е добре да сте запознатиДегласиране
Този термин е навлязъл сравнително скоро в българския кулинарен речник. С него се обозначава методът на използването на полепналите по съда остатъци....
3
Интересни факти за френската кухня
Кулинарните термини като поширане, сотиране, винегрет, жулиени и канапе произхождат именно от френската кухня....
За добрата домакиня: какво е терин и гретен?
Гретен е кулинарен термин със следното съдържание: огретен, гратен или гретен – това е всяко ястие, залято или покрито отгоре със сирене, кашкавал, мляко, сметана или галета, смесени с бучки масло....
Молекулярната кухня - пътят на здравословното хранене!Терминът молекулярна кулинария се е появил в края на 60-те години, когато двама запалени учени решават да експериментират с кулинарните легенди от гледна точка на физиката и химията....
4
Антипасти - видове и произход
За първи път терминът антипаста в италианската кулинария се споменава през XVI- ти век в книгата на Доменико Ромоли La singolare dottrina, която се появила на бял свят през 1560 г....
За какви ястия е подходящ телешкият шол
Терминът Schol се отнася до начина, по който се приготвя телешкото, често включващо пържене в тиган или сотиране....
Какво представлява методът конфи?
Освен като термин за консервиране на месото, конфи е и процес на термична обработка, която трябва строго да се спазва....
Тайната на италианските салами
Той е общ термин, описващ всички видове “обвити” месни продукти. На италиански терминът за такъв тип местни продукти е insaccati....
Готви като истински шеф със съветите от НОВА КетъринНОВА Кетъринг има прекрасен екип от кулинари и експерти готвачи....
2
Тайната на вкусния кадаиф
Десертът от него става, когато се премине през термична обработка и се съчетае с вкусен крем, сироп, орехи и други кулинарни изкушения. Той може да се включва дори в солени ястия....
Калкан - кулинарни приложения и ползи за здравето
Това означава, че високите температури не са подходящи за термична обработка, защото го правят сухо....