Gotvach.bg»Статии»Подправки за Зеле
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Подходящи подправки за пилешко месо
Кимионът е не само чудесна и ароматна подправка, а може би е и една от подправките с най-много лечебни свойства.
Мащерка....
Подходящи подравки за сарми
Можете да слагате тези подправки и на лозови и на зелеви сарми.
Внимавайте обаче с джоджена и кимиона. Тези подправки не са подходящи за всеки вид сарми....
Подходящи подправки за зеленчуци
Някои зеленчуци и подправки са се намерили и свързали през дълги разстояния.
Кратка история на подправките
Средните векове са златното време на подправките....
Асафетида овкусява идеално леща и оризСлед себе си екзотичната подправка оставя леко кисел оттенък.
В аюрведичната и индийска кухня асафетида е сред най-често използваните подправки....
1
Тайните на перфектния свински джолан по баварски
Типично за приготвянето на свински джолан в Бавария е това, че готвачите не се ограничават в количеството нито на месото, нито на подправките в рецептата....
Подправките: Душата на всяко ястие
Нужно е да обърнем и специално внимание на солта като подправка. Готварска сол е подправка за всеки вид ястие....
Букети от подправкиЗа да имат ястията неповторим вкус, създайте сами букети от подправки. За зеленчукови гарнитури към различните видове месо, се използват почти всички видове зеленчуци, в това число и кореноплодните подправки....
1
Протеинова диета за вегетарианциМогат да се варят заедно, подправени със сол.
16 ч: 50 г сурови орехи.
Вечеря: Сварени 1 чаша грах, заедно с 2 нарязани домата. Подправят се с магданоз....
1
Традиционни български подправки
Ето и кои са най-типичните за българската кухня подправки, които вероятно самите вие използвате всекидневно.
Чубрица
Ароматна и неповторима, чубрицата е абсолютно универсална подправка за българската трапеза....
Към какви ястия да добавяме индийско орехчеПодправката най-често се съчетава с подправки като черен пипер, дафинов лист, лук, магданоз, корени за супа. В повечето случаи се добавя заедно с останалите подправки, малко преди края на готвенето....
1
Майораната е идеална за пържен дроб
Интересното при майораната е, че за разлика от повечето подправки, тя запазва аромата си след сушене. Изсушена майорана се използва най-вече в съчетание с мащерка, като основна подправка за различни колбаси....
Подправки за патешко месоПредварително необработените подправки могат да се запекат леко на тиган. Четири чаени лъжички от готовата подправка могат да овкусят два броя патешко филе....
1
Подправки за основни ястияЗадушеното кисело зеле се подправя с черен пипер, сладък и лют червен пипер, майорана, дафинов лист, ким, индийско орехче, хрян, босилек, копър....
1
Най-полезните зимни храни, на които да наблегнем
Подправки
Куркумата е подправка, блокираща възпалителния цитокин TNF - а1, както и за растежа на полезните щамове бактерии....